2024. május 8.
Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata
Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György tanítványai szerda este a döntő második mérkőzésén a túlélésért ugrottak vízbe, hiszen múlt vasárnap 12-6-ra kikaptak az UVSE ellen, így mindenképpen nyernie kellett az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának, hogy a nagy rivális ne a Népligetben ünnepeljen bajnoki címet. A szezon eddigi derbijeinek forgatókönyve mindig másképpen alakult, így ezúttal sem lehetet előre megmondani, hogy mit hoz magával a találkozó.

A három nappal korábbi vereség után felszívta magát az FTC, és egyből az első támadásában, emberelőnyből Leimeter Dóra - aki ezen a napon ünnepelte születésnapját - meg is szerezte a csapat első találatát. Hiába látszott a lányok szemében az akarás és a küzdés, az újpestiek már a negyed felénél átvették a vezetést, így sajnos háromgólos hátrány ledolgozásával folytathattuk a következő játékrészt (2-5). Dömsödi Dalma a második negyed első támadásában emberelőnyt harcolt ki, és centerünk a helyzetet kihasználva Leimeter passzát gólra is váltotta (3-5). Ezt követően viszont Benczur Márton együttese nem engedte, hogy felzárkózzunk, és kihasználva a kettős emberelőnyt ismét három góllal vezetett (3-6). Közel 5 percig nem találtunk be az UVSE kapujába, amelyet kíméletlenül kihasználtak a vendégek, és tovább növelték az előnyt (3-8). Innen azonban óriási feltámadást mutatott be a Fradi! A hosszú gólcsendet Vályi Vanda találata törte meg, majd pedig Kuna Szonja ejtésével és a megerősödött védekezésünkkel szépítettünk, így 5-8-as állással az eredményjelzőn fordulhattunk rá a folytatásra.

A víz csak jobban forrott a térfélcserét követően, és három perccel a negyed kezdete után Pőcze Panna bombájának köszönhetően újra lendületbe került a csapat, és Farkas Tamara is betalált a lilák kapujába, így egy gólra felzárkóztunk (7-8). Ezután Benczur Márton időt is kért, azonban hiába voltak emberelőnyben, a remek csapatmunkánknak köszönhetően megakadályoztuk, hogy gólra váltsák azt. Innen a találkozó egyre hevesebbé vált, Farkast végleg kiállították, amivel ötmétereshez jutott az Újpest. Azt hittük, hogy megpecsételte a sorsunkat egyik kulcsjátékosunk elvesztése, és hogy négy percig emberhátrányban kell játszanunk. Azonban a csereként beálló Kiss Alexandra kivédte a büntetőt, és kiváló védekezésünkkel 12 percig nem engedtük, hogy az UVSE betaláljon a kapunkba. Az utolsó negyedre kétgólos hátránnyal fordulhattunk rá (7-9). Azonban a lilák ismét elléptek három góllal (7-10). Megint futnunk kellett az eredmény után, de Kurucz-Gurisatti Gréta ötméteresből szerzett gólt, majd Kiss a második büntetőt is kivédte, aztán Máté Zsuzsanna első találatával 9-10-re zárkóztunk fel. Idegőrlő három perc következett! Kiss újabb emberfeletti bravúrt bemutatva a harmadik büntetőt is hárította. A vendégek próbálták „csalni” az időt, de tizennégy másodperccel a vége előtt Máté ismét gólt szerzett, amivel megint egy találatra zárkóztunk. Sajnos azonban már nem maradt idő labdát szerezni és egyenlíteni, ezzel az UVSE 11-10-re nyerni tudott, és második győzelmével megszerezte a bajnoki címet a Népligetben.

A Magyar Kupa-döntő után tehát a bajnokságban is alulmaradtunk az UVSE-vel szemben, így nem tudtuk aranyéremmel búcsúztatni vezetőedzőnket, Gerendás Györgyöt, akinek ez volt edzői pályafutása utolsó mérkőzése. 

A BAJNOKI EZÜSTÉRMES AZ FTC-TELEKOM NŐI VÍZILABDACSAPATA

Játékosok: Bonca Vivien, Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Felkai Sára, Gerendás Matilda, Kurucz-Gurisatti Gréta, Kiss Alexandra, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka, Pőcze Panna, Tóth-Csabai Dóra, Vályi Vanda

Utánpótlás játékosok: Awad Zoja, Fisher Jessica, Gulyás-Oldal Emma, Kiss Emma Gitta, Lengyel Dorottya, Nagy Laura, Obrácz Nagy Júlia, Paján Zille, Szabó Júlia

Vezetőedző: Gerendás György, másodedző: Fehér András, segédedző: Karácsonyi Vazul

MOL NŐI VÍZILABDA OB I

Döntő, 2. mérkőzés – 2024. május 8., szerda 18:45

Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti Uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - UVSE VÍZILABDA KFT. 10-11 (2-5, 3-3, 2-1, 3-2)

Gólszerzőink: Máté 2, Kurucz-Gurisatti, Pőcze, Leimeter, Kuna, Vályi, Tóth-Csabai, Dömsödi 1-1

A két győzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 az UVSE-nek, amely ezzel magyar bajnok lett.

"
"
Cikkajánló

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

Meg kell akadályozni a bajnokavatást!

A döntő első meccsének elvesztése után nyernie kell az FTC-nek, hogy maradjon esélye az aranyéremre.

„A Leimi is nagyon jó szpícselős”

Klasszis női pólósainkkal folytatta a Kire jellemzőbb? – kvízsorozatot a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Kikaptunk a döntő első meccsén

12-6-os vereség után szerdán nyernie kell az FTC női pólosainak a Népligetben, hogy ne dőljön el a párharc.

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

Története során először bajnoki döntős az FTC!

Hatalmas hajrá után ötméteresekkel nyertek Dunaújvárosban női pólósaink, így döntőbe jutottak!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin