2019. július 16.
Aranyérem a serdülő OB-ról!
Bánóczi Kristóf ötösugrásban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Győrben.

A hétvégén Győrben rendezték meg Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságát. Az FTC atlétika szakosztálya is szépszámú csapattal képviseltette magát a mezőnyben.

A serdülők között a legszebb eredményt Bánóczi Kristóf érte el, aki fiú ötösugrásban 19,53 méteres egyéni csúccsal felállhatott a dobogó legmagasabb fokára! Reménységünk emellett dobogóra állhatott távolugrásban is, ahol harmadikként végzett. A fradisták szereztek a korosztályban egy ezüstérmet is, Chen Kevin révén, 100 méteres síkfutásban. Magasugrásban is közel jártunk a dobogóhoz, ám hiába Karkiss Máté 1,72 méteres egyéni csúcsa, egy hajszállal lemaradt a bronzéremről. Szép eredményt ért még el a gerelyhajításban hetedik Roczkov Attila Torda, valamint a 100 gáton nyolcadik Lawson Richárd Hahn is. A lányoknál távolugrásban Vrabecz Anna negyedik helye volt a legjobb eredmény a korosztályban a fradisták közül. Versenyzőnk 5,34 métert ugrott, és egyetlen centiméterrel maradt le a dobogóról. Ugyanebben a számban Jávori Csenge a 13., míg Vörös Franciska az 53. helyen zárt. Magasugrásban T. Kovács Adrienn a nyolcadik helyet szerezte meg, míg Vrabecz Anna kilencedik lett. Ötösugrásban Jávori Csenge a 18. helyen végzett. A B döntőkben voltak sikerei az FTC versenyzőinek, 80 gáton T. Kovács Adrienn harmadik lett a B döntőben, míg 100 méteres síkfutásban Kratochwill Réka megnyerte azt. 300 méteren Turcsán Hajnalka Fanni a 19., Farkas Blanka a 38. helyet szerezte meg, míg 800 méteren Györök Zsuzsanna zárt a 18. helyen.

Az újoncoknál sem maradt érem nélkül az FTC, Herczeg Attila megnyerte a gerelyhajítást (ugyanitt Roczkov Keve Csaba 10. lett), míg súlylökésben bronzérmes lett, így két medállal zárt. 80 gáton közel járt a dobogóhoz a negyedikként végzett Csúri Bálint és az ötödik Kiss Mátyás, míg magasugrásban Csúri Bálint negyedik, távolugrásban pedig ötödik lett. Ugyanitt Kiss Mátyás a 15. helyen végzett.

Cikkajánló

Bronzérmek a korosztályos Dobó Magyar Bajnokságról

A Takács testvérek diszkoszvetésben állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Klasszisunk és tanítványa: fél év és már három ob-arany

Atlétánk, Solymári Máté edzéseit Kazi Tamás irányítja, a páros pedig remekelt az elmúlt hónapokban - VIDEÓ

Herczeg György kilencedik lett a Dobó Európa Kupán

Az FTC fiatal gerelyhajítója az A-döntőben volt érdekelt.

Molnár Attila ötödik a fedettpályás vb-n 400 méteren

Futó atlétánk kiválóan teljesített a glasgowi fedettpályás világbajnokságon.

Sas Sándor ezüstérmes lett az ob-n

A Fekvenyomó Magyar Bajnokságon remekelt sprotolónk.

Molnár országos csúccsal döntős a fedettpályás vb-n!

Atlétánk ott lesz a 400 méter fináléjában Glasgowban, méghozzá a harmadik legjobb idővel.

Molnár Attila elődöntős a fedettpályás vb-n

A Glasgowban zajló viadalon atlétánk 400 méteren futamgyőztesként jutott tovább.

Remek évkezdés Herczeg Györgytől

Gerelyhajítónk idei első versenyén majdnem megdobta a 80 métert.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin