2021. augusztus 10.
Atlétáink verhetetlenek voltak a homokban
Ifjúsági korú atlétáink uralták a távol- és hármasugrás versenyszámát a Szekszárdon rendezett U18-as OB-n.

Nem kímélte szombaton fiatal kiválóságainkat sem a meleg, sem a szél, hiszen a sprintszámok alatt nagy ellenszél nehezítette meg a dolgukat. Ennek ellenére junior Európa-bajnoki résztvevőink remekül helytállva dobogós helyezéssel zárták a napot.

Ifjúsági világranglista-vezető gerelyhajítónk, Herczeg György 68.44 méteres dobásával a dobogó második fokán zárt. Ugyanebben a számban Roczkov Atilla Torda a 8. helyen végzett 52.14-el.

Másik U20-as Európa-bajnoki indulónk, Bánóczi Kristóf már nyugodtabb körülmények között ugorhatott, mivel estére majdnem szélcsend lett. 14.88 méteres kísérlete aranyérmet ért számára a hármasugrás versenyszámában. Rajta kívül ketten voltak még érdekeltek: Bazsó Levente 13.92-es egyéni csúccsal a 2. helyen, míg Nagy Alex 12.63-al, szintén egyéni legjobbat elérve a 8. helyen végzett.

A hölgyeknél is fradista húzta be az első helyet hármasugrásban. Sütő Napsugár 11.97 méterrel 1., Hevesi Flóra Katinka pedig 11.09-el a 12. helyen végzett. Ezen kívül Napsugár a 100 méteres gátfutás előfutamában 15.29-et futott, majd a döntőben 15.42 másodperccel 5. lett.

Maradunk a sprintszámoknál, ugyanis Joó Dóra a 100 méteres síkfutás 3. előfutamában harmadikként ért célba, és sajnos nem jutott döntőbe. Másnap 200 méteren futamában másodikként ért be, 4 századot javítva egyéni csúcsán, amivel sajnos nem kvalifikálta magát a fináléba.

A férfiaknál is volt indulónk 200 méteren Chen Kevin személyében, aki 22.95-ös futásával döntős volt, majd 8. helyen zárt.

Női magasugrásban Vrabecz Anna egyéni csúcs beállítással 5., Vörös Franciska 13. helyen zárt. Ugyanebben a számban Karkiss Máté pont lecsúszott a dobogóról, mivel bronzérmes ellenfele elsőre átvitte a 182 centiméteres magasságot, így Máté 185 cm-es eredményével 4. helyen fejezte be a versenyt.

A népes mezőnyt felvonultató női távolugrás számában négy fradista volt érdekelt. Az 1. csoportban egyéni csúcsokat elérve zártak fiataljaink. Vörös Franciska 489 centiméteres ugrásával 2., összesítve 14.,  Szabó Eszter 477-el 5., összesítve 18. helyen végzett. Mivel a 2. csoport erősebbnek bizonyult, így onnan kerültek ki a dobogósok. A szombaton is remekül teljesítő Sütő Napsugár duplázni tudott, kétszer megjavította egyéni csúcsát, és így 563 cm-es ugrásával második bajnoki címét szerezte meg.

Lóránt Boróka élete második 400 méteres gátfutásával 1:12.05-ös eddigi legjobbal 9. helyen zárt.

A nap zárásaként újabb bajnoki címet ünnepelhettünk, ugyanis Bánóczi Kristóf fantasztikus 698 cm-es egyéni csúcsot ugorva megnyerte a férfi távolugrás versenyszámát, ahol rajta kívül Lawson Richárd Hanh indult még, és fejezte be 586 cm-es ugrással 12.helyen a versenyt.

Az U18-as országos bajnokság összes részletes eredménye IDE KATTINTVA érhető el.

Cikkajánló

Harmadikként zártunk a csapatbajnokságon

Az FTC atlétái közül Galambos Tibor és Máté Tamás szombaton és vasárnap is nyerni tudott Debrecenben.

Atlétáink kihozták magukból a maximumot Debrecenben

A Csapatbajnokság döntőjének első napját a mieink az összetett negyedik helyén zárták.

Nemzetközi és hazai éremeső magyar bajnokainktól

Felnőtt atlétáink három helyszínen remekeltek az elmúlt héten.

Korosztályában világbajnoki bronzérmes a Fradi futója

Csáki Enikő Berlinben ért el szép eredményt. • Remekeltek fiatal atlétáink a győri Liga Döntőn.

Egy-egy ezüst-és bronzérem a rangos budapesti viadalon

Ferencvárosi részről Csóti Jusztinának, Huszák Jánosnak és Máté Tamásnak drukkolhattunk.

Pénteken a váltóink voltak érdekeltek az Eb-n

A női 4x100-as, illetve a férfi 4x400-as magyar kvartett is a hatodik helyen zárt előfutamában.

Huszák és Máté sem jutott tovább az Európa-bajnokságon

Diszkoszvetőnk 60 méter alatt maradt, míg sprinterünknek kevesebb, mint két tized hiányzott az elődöntőhöz.

Galambos Tibor nem jutott tovább

Az FTC hármasugrója hétfőn mutatkozott be a müncheni Eb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin