2022. szeptember 17.
Atlétáink kihozták magukból a maximumot Debrecenben
A Csapatbajnokság döntőjének első napját a mieink az összetett negyedik helyén zárták.

Szeptember 17-18. között rendezik az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság döntőjét a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban, aminek az FTC, mint címvédő vághatott neki. Már az első napon megalapoztunk egy újabb remek szereplésnek.

Női magasugrásban Bihari Emese az idei legjobbjával (1.60 m) a 8. helyen végzett, míg Wéber Csenge Fanni 14. lett. 400 méter gátfutásban Lóránt Boróka és Szabó Enikő Sofia a második előfutamban az első két helyen, míg összesítésben a 7-8. helyen zárt, Szabó Adél Julianna pedig a 12. helyen fejezte be a versenyt. Hozzá kell tennünk, hogy Lóránt Boróka az egyéni, míg Szabó Enikő az idei legjobbját érte el a Csapatbajnokságon.

Férfi távolugrásban örülhettünk az első Fradi-győzelemnek, Galambos Tibor 7,49 méterig repült, míg Lawson Richárd Hanh a 16. helyen végzett. 400 méter gáton Kalácska Áron Ajándok és Szász Bence volt érdekelt, előbbi 9., utóbbi a 15. helyet szerezte meg.

Női 100 méteren óriási volt a csata Csóti Jusztina és Takács Boglárka között, végül atlétánk alig nyolc századdal lemaradva a 2. helyen zárt. A férfiak mezőnyében is nagy volt a küzdelem, végül Máté Tamás a 3. helyet szerezte meg, míg Ajide Dániel 6., Kovács Dániel pedig 10. lett.

Következett a 400 méteres táv a női sprinterek számára, itt Csóti Jusztina a 10. helyen végzett, idei legjobbjával. Ugyanezen a távon Bucsák Villő a 21. pozícióban zárt. A férfiaknál Molnár Attila volt érdekelt, aki 3. lett, míg Ajide Dániel a 7. helyet csípte el.

Férfi gerelyhajításban Herczeg György alig öt centivel maradt le az első helyről, míg Herczeg Attila hetedik lett. A magasugrók között Smelka Richárd a 14. helyen zárt, majd ezt követően következett a női hármasugrás, ahol Francisco-Lucas Laura 8., Csighy Adrienn pedig 16. lett.

A nők 3000 méteres akadályfutásában Kocsis Kata 8. helyen zárt, majd jöttek a váltószámok. A férfiak 4x100-as távján a Kiss Máté, Kovács Dániel, Kalácska Áron Ajándok, Katonai Norbert összeállítású FTC az 5. helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a hölgyek között a Joó Dóra, Kaptur Éva, Szikossy Szilvia,  Turcsán Hajnalka Fanni összetételű csapatunk a 4. pozícióban zárt.

Az első nap tapasztalatairól Vágóné Solti Mária, szakosztályunk vezetője osztotta meg gondolatait.

- Sajnos különböző sérülések miatt tíz atlétánk is hiányzik, közülük sokan a legerősebbek közé tartoznak országos szinten. Idén sajnos nem fogjuk tudni hozni azt az eredmény, mint tavaly, de ez a jelenlegi tartalékos csapatunk is kihozta magából a maximumot a mai napon. Mindent meg fogunk tenni vasárnap, hogy jó eredményt érjünk el. 

Az FTC az első nap után az összetettben a 4. helyen áll 219 ponttal a Honvéd (257), az MTK (250) és az Ikarus (235) mögött. Folytatás vasárnap reggel 9.00-től!

Cikkajánló

Atlétánkkal a soraiban ezüstérmes lett a válogatott

Diszkoszvetőnk, Takács Nimród is ott volt a rangos csehországi versenyen.

Harmadikként zártunk a csapatbajnokságon

Az FTC atlétái közül Galambos Tibor és Máté Tamás szombaton és vasárnap is nyerni tudott Debrecenben.

Nemzetközi és hazai éremeső magyar bajnokainktól

Felnőtt atlétáink három helyszínen remekeltek az elmúlt héten.

Korosztályában világbajnoki bronzérmes a Fradi futója

Csáki Enikő Berlinben ért el szép eredményt. • Remekeltek fiatal atlétáink a győri Liga Döntőn.

Egy-egy ezüst-és bronzérem a rangos budapesti viadalon

Ferencvárosi részről Csóti Jusztinának, Huszák Jánosnak és Máté Tamásnak drukkolhattunk.

Pénteken a váltóink voltak érdekeltek az Eb-n

A női 4x100-as, illetve a férfi 4x400-as magyar kvartett is a hatodik helyen zárt előfutamában.

Huszák és Máté sem jutott tovább az Európa-bajnokságon

Diszkoszvetőnk 60 méter alatt maradt, míg sprinterünknek kevesebb, mint két tized hiányzott az elődöntőhöz.

Galambos Tibor nem jutott tovább

Az FTC hármasugrója hétfőn mutatkozott be a müncheni Eb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin