2022. szeptember 17.
Atlétáink kihozták magukból a maximumot Debrecenben
A Csapatbajnokság döntőjének első napját a mieink az összetett negyedik helyén zárták.

Szeptember 17-18. között rendezik az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság döntőjét a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban, aminek az FTC, mint címvédő vághatott neki. Már az első napon megalapoztunk egy újabb remek szereplésnek.

Női magasugrásban Bihari Emese az idei legjobbjával (1.60 m) a 8. helyen végzett, míg Wéber Csenge Fanni 14. lett. 400 méter gátfutásban Lóránt Boróka és Szabó Enikő Sofia a második előfutamban az első két helyen, míg összesítésben a 7-8. helyen zárt, Szabó Adél Julianna pedig a 12. helyen fejezte be a versenyt. Hozzá kell tennünk, hogy Lóránt Boróka az egyéni, míg Szabó Enikő az idei legjobbját érte el a Csapatbajnokságon.

Férfi távolugrásban örülhettünk az első Fradi-győzelemnek, Galambos Tibor 7,49 méterig repült, míg Lawson Richárd Hanh a 16. helyen végzett. 400 méter gáton Kalácska Áron Ajándok és Szász Bence volt érdekelt, előbbi 9., utóbbi a 15. helyet szerezte meg.

Női 100 méteren óriási volt a csata Csóti Jusztina és Takács Boglárka között, végül atlétánk alig nyolc századdal lemaradva a 2. helyen zárt. A férfiak mezőnyében is nagy volt a küzdelem, végül Máté Tamás a 3. helyet szerezte meg, míg Ajide Dániel 6., Kovács Dániel pedig 10. lett.

Következett a 400 méteres táv a női sprinterek számára, itt Csóti Jusztina a 10. helyen végzett, idei legjobbjával. Ugyanezen a távon Bucsák Villő a 21. pozícióban zárt. A férfiaknál Molnár Attila volt érdekelt, aki 3. lett, míg Ajide Dániel a 7. helyet csípte el.

Férfi gerelyhajításban Herczeg György alig öt centivel maradt le az első helyről, míg Herczeg Attila hetedik lett. A magasugrók között Smelka Richárd a 14. helyen zárt, majd ezt követően következett a női hármasugrás, ahol Francisco-Lucas Laura 8., Csighy Adrienn pedig 16. lett.

A nők 3000 méteres akadályfutásában Kocsis Kata 8. helyen zárt, majd jöttek a váltószámok. A férfiak 4x100-as távján a Kiss Máté, Kovács Dániel, Kalácska Áron Ajándok, Katonai Norbert összeállítású FTC az 5. helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a hölgyek között a Joó Dóra, Kaptur Éva, Szikossy Szilvia,  Turcsán Hajnalka Fanni összetételű csapatunk a 4. pozícióban zárt.

Az első nap tapasztalatairól Vágóné Solti Mária, szakosztályunk vezetője osztotta meg gondolatait.

- Sajnos különböző sérülések miatt tíz atlétánk is hiányzik, közülük sokan a legerősebbek közé tartoznak országos szinten. Idén sajnos nem fogjuk tudni hozni azt az eredmény, mint tavaly, de ez a jelenlegi tartalékos csapatunk is kihozta magából a maximumot a mai napon. Mindent meg fogunk tenni vasárnap, hogy jó eredményt érjünk el. 

Az FTC az első nap után az összetettben a 4. helyen áll 219 ponttal a Honvéd (257), az MTK (250) és az Ikarus (235) mögött. Folytatás vasárnap reggel 9.00-től!

Cikkajánló

Idősebb Herczeg György a hónap utánpótlásedzője

Az FTC trénere megosztva nyerte el a díjat.

Szavazzon a Fradi tehetséges atlétájára!

A budapesti világbajnokságon is szerepelt Herczeg György a nemzetközi szövetség díjazottja lehet.

Magyar bajnok az FTC gerelyhajítója

Magyar Szabolcs új egyéni csúccsal lett aranyérmes az országos bajnokságon.

Értékes ötödik hely a félmaraton ob-n

Kaposi Benedek a magyar bajnokság ötödik, a nemzetközi verseny rendkívül előkelő nyolcadik helyén végzett.

Megvan a bravúr! Bronzérmes az FTC a Csapatbajnokságon

Atlétáink a szombati remek szereplés után vasárnap tovább remekeltek a CSB-n.

Ez igen! Egyelőre harmadik az FTC a Csapatbajnokságon

Atlétáink fantasztikusan teljesítettek az első napon. Több bravúros eredmény is született.

A Groupamában is meglovagoltuk az atlétika-vb sikerét

Herczeg Györgynek a világklasszis sportoló adott ötleteket, míg Csóti Jusztina örült az új élményeknek - VIDEÓ

„A Fradi-szív ezen a Csapatbajnokságon is megdobban!”

A Fradi atlétáinak váratlan nehézségekkel kell szembenézniük a hétvégi Csapatbajnokság előtt – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin