2020. augusztus 13.
Egészen Zágrábig ment a magyar bajnoki címért
Diszkoszvetőnk, Huszák János végre átélhette, amire régóta vágyott, ráadásul az ikont is legyőzte – INTERJÚ!

Történelmi tettet hajtott végre diszkoszvetőnk, Huszák János a hétvégén megrendezett 125. Atlétika Magyar Bajnokságon, ugyanis aranyérmének köszönhetően először nyert szabadtéren magyar bajnoki címet. Világbajnoki résztvevő sportolónkkal a versenyen átélt pillanatokról, a dobogó tetejéről és a folytatásról beszélgettünk.

- Végre kijött a lépés! Megvan az a várva várt első aranyérem!
- A márciusban rendezendő Téli Országos Dobóbajnokságot már hatszor megnyertem, sőt, jártam világ- és Európa-bajnokságon, de szabadtéri felnőtt magyar bajnokságon még soha sem állhattam a dobogó tetején. Ez még abból a szempontból is különleges, hogy egy szezonban győztem a téli és a nyári versenyen is. Nagyon boldog vagyok, főleg, mert változatos évem volt, sok akadállyal, például edzőt váltottam, illetve a térdem is megsínylette a tavaszt. Három hialuronsavas injekciót kaptam, a legutóbbit éppen két hete. Ezekkel a háttérben talán még inkább felértékelődik ez az aranyérem.

- A közösségi médiában többször posztoltál Zágrábból. Ennek köze van az edzőváltáshoz?
- Igen, hiszen most már a horvát fővárosban készülök néhány hónapja Varga Roland irányításával.

- Elnézve a dobogót, megelőzted a sportág magyar klasszisát, volt edződet, Kővágó Zoltánt és a magyar atlétika jelenlegi nagy tehetségét, Halász Bencét. Impozáns látvány volt a díjátadó.
- Halász Bence elsősorban kalapácsvetésben jeleskedik, bár diszkoszt is sokszor dob. Zolit pedig nem kell bemutatni, hiszen olimpiai ezüstérmes volt 2004-ben Athénban, 69.90-es egyéni csúcsa van. Zolival egyébként megmaradt a jó viszony, most is kedélyesen elbeszélgettünk. Örülök neki, hogy két ilyen klasszist sikerült megelőznöm.

- Mennyire volt nehéz megküzdeni a külső körülményekkel. Gondolok itt elsősorban a nagy melegre.
- Az idei első versenyem a márciusi Téli Dobóbajnokság volt, ez a felnőtt szabadtári magyar bajnokság pedig a második. Az ob előtt az edzőm azt mondta, hogy 62 méter körüli eredmény reális lehet. Erre a bemelegítésénél 61 méter környékére dobtam a diszkoszt, majd az első két dobásom is 61 és fél méternél esett le. Nyugodtan mondhatom, hogy bennem volt a 62 méter, akár a 63 is. Itt jön be az általad is említett meleg. Nem véletlen, hogy hat Téli OB-t nyertem, hiszen nem igazán fekszik nekem a nagyon meleg időjárás. Mínusz három fokban már dobtam 60.96 métert, eddig ez még 36 fokban nem sikerült. Ráadásul még a szél segítségét sem kaptuk meg.

- Hogyan tovább? Itthon még azért van néhány nagy verseny, de esetleg nemzetközi porondon is láthatunk?
- Augusztus 19-én a jubileumi 10. Gyulai Memorialon ott leszek. A sportág olyan klasszisaival küzdhetek meg, többek között, mint a világ- és Európa-bajnok Daniel Stahl, az osztrák sztár, Lukas Weisshaidinger, a kétszeres olimpiai ezüstérmes lengyel Piotr Malachowski. Sajnos kiderült, hogy zárt kapus lesz a verseny, ilyen még nem volt az esemény történetében. Utána szeptember 5-én és 6-án Székesfehérváron következik a Csapatbajnokság döntője, egy héttel később Magyar Szuper Liga Döntő, 15-én pedig lesz Zágrábban egy Grand Prix-viadal és ha minden jól megy, akkor itt fejezem be a szezonom, remélhetőleg egy idei legjobbal, amely 63.03-nál nagyobb kell, hogy legyen. Jövőre pedig, ha minden rendben lesz, akkor irány Tokió!

Cikkajánló

Csóti és Molnár az olimpiai részvételért küzd váltóban

Olimpiai kvalifikációs versenyen vesz részt Csóti Jusztina és Molnár Attila.

Exkluzív riport a Fradi vb-hősének otthonából

Atlétánk, Molnár Attila Balatonfüreden tartott emlékezetes kirándulást a FradiMédia stábjának - VIDEÓ

Bronzérmek a korosztályos Dobó Magyar Bajnokságról

A Takács testvérek diszkoszvetésben állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Klasszisunk és tanítványa: fél év és már három ob-arany

Atlétánk, Solymári Máté edzéseit Kazi Tamás irányítja, a páros pedig remekelt az elmúlt hónapokban - VIDEÓ

Herczeg György kilencedik lett a Dobó Európa Kupán

Az FTC fiatal gerelyhajítója az A-döntőben volt érdekelt.

Molnár Attila ötödik a fedettpályás vb-n 400 méteren

Futó atlétánk kiválóan teljesített a glasgowi fedettpályás világbajnokságon.

Sas Sándor ezüstérmes lett az ob-n

A Fekvenyomó Magyar Bajnokságon remekelt sprotolónk.

Molnár országos csúccsal döntős a fedettpályás vb-n!

Atlétánk ott lesz a 400 méter fináléjában Glasgowban, méghozzá a harmadik legjobb idővel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin