2022. május 15.
Megvan! Döntős a címvédő FTC a Csapatbajnokságon!
Atlétáink közül Pap Kristóf két számban is nyert, de Máté Tamás is remekelt a győri verseny második napján.

A szombati eredmények után a továbbjutó, harmadik helyről várta atlétika szakosztályunk a Csapatbajnokság győri elődöntőjének második napját.

És milyen pompásan kezdtünk! Férfi hármasugrásban totális ferencvárosi dominancia született. Pap Kristóf az első, Galambos Tibor a második, míg Bánóczi Kristóf a harmadik lett. Ezután női 100 méter gáton Répási Petra harmadikként ért be, férfi 110 gáton pedig a hármasugrásban első Pap Kristóf nyert. Hogy miért ebben a két számban indul a Fradi magyar bajnoka, arról korábban a Fradi TV-nek mesélt, miután tavaly átvette a Fradi Fair Play Díjat az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában. Kristóf mögött a szintén fradista Kalácska Áron végzett a második helyen.

 

Női 800 méteren dr. Hazay Krisztina Eszter egyetlen ferencvárosi indulóként 18. lett, míg a férfiak között Krisztián Bence a 12. helyen ért célba. Férfi diszkoszvetésben magyar bajnokunk, Huszák János ezúttal nem indult, Vágó András a 18. pozícióban végzett. Női 200 méteren Répási Petra hatodik, Joó Dóra a hetedik, míg Vrabecz Anna a 13. lett. A férfiaknál ugyanebben a számban nem volt kérdés, többszörös magyar bajnokunk, Máté Tamás ismét remekelt és idei legjobb idejével nyert. Ajide Dániel egy negyedik helyet szerzett, Kiss Máté pedig a kilencedik helyen végzett.

Női hármasugrásban Sütő Napsugár bravúros negyedik helye is sokat számított a végelszámolásban, ebben számban még Vörös Franciska a 11., Csighy Adrienn a 13. lett. Férfi magasugróink közül Smelka Károly Richárd kilencedikként, Karkiss Máté pedig tizedikként zárt. A nap vége felé megrendezett női 5000 méteren Szekretár Virág idei legjobbjával a nyolcadik helyen ért célba. Az elődöntőt a 4x400 méteres váltók zárták. A többszörös magyar bajnok férfiak a Tarlukács Ádám, Kovács Dániel, Krisztián Bence, Molnár Attila összeállításban nyertek, míg a nőknél a Fradi a hetedik lett.

Az összesített eredmények alapján a bajnoki címvédő Ferencváros az MTK mögött a második helyen jutott be a Csapatbajnokság döntőjébe, amelyet majd szeptember 17. és 18. között Debrecenben rendeznek meg.

„Maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel és a helyezésünkkel. Mondhatom ezt annak tudatában, hogy nagyon hiányos csapattal indultunk, hiszen hat potenciális bajnokunk hiányzott kisebb sérülés miatt, így azt gondolom, ha csak az egyikük van itt és versenyez, akkor az első helyen jutottunk volna tovább. Ugyanakkor a fiatalokkal nagyon elégedett vagyok, több extra teljesítmény is érkezett tőlük, így különösen értékes volt ez a viadal” – értékelt a kétnapos versenyt szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária.

Cikkajánló

Exkluzív riport a Fradi vb-hősének otthonából

Atlétánk, Molnár Attila Balatonfüreden tartott emlékezetes kirándulást a FradiMédia stábjának - VIDEÓ

Bronzérmek a korosztályos Dobó Magyar Bajnokságról

A Takács testvérek diszkoszvetésben állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Klasszisunk és tanítványa: fél év és már három ob-arany

Atlétánk, Solymári Máté edzéseit Kazi Tamás irányítja, a páros pedig remekelt az elmúlt hónapokban - VIDEÓ

Herczeg György kilencedik lett a Dobó Európa Kupán

Az FTC fiatal gerelyhajítója az A-döntőben volt érdekelt.

Molnár Attila ötödik a fedettpályás vb-n 400 méteren

Futó atlétánk kiválóan teljesített a glasgowi fedettpályás világbajnokságon.

Sas Sándor ezüstérmes lett az ob-n

A Fekvenyomó Magyar Bajnokságon remekelt sprotolónk.

Molnár országos csúccsal döntős a fedettpályás vb-n!

Atlétánk ott lesz a 400 méter fináléjában Glasgowban, méghozzá a harmadik legjobb idővel.

Molnár Attila elődöntős a fedettpályás vb-n

A Glasgowban zajló viadalon atlétánk 400 méteren futamgyőztesként jutott tovább.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin