2022. május 15.
Megvan! Döntős a címvédő FTC a Csapatbajnokságon!
Atlétáink közül Pap Kristóf két számban is nyert, de Máté Tamás is remekelt a győri verseny második napján.

A szombati eredmények után a továbbjutó, harmadik helyről várta atlétika szakosztályunk a Csapatbajnokság győri elődöntőjének második napját.

És milyen pompásan kezdtünk! Férfi hármasugrásban totális ferencvárosi dominancia született. Pap Kristóf az első, Galambos Tibor a második, míg Bánóczi Kristóf a harmadik lett. Ezután női 100 méter gáton Répási Petra harmadikként ért be, férfi 110 gáton pedig a hármasugrásban első Pap Kristóf nyert. Hogy miért ebben a két számban indul a Fradi magyar bajnoka, arról korábban a Fradi TV-nek mesélt, miután tavaly átvette a Fradi Fair Play Díjat az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában. Kristóf mögött a szintén fradista Kalácska Áron végzett a második helyen.

 

Női 800 méteren dr. Hazay Krisztina Eszter egyetlen ferencvárosi indulóként 18. lett, míg a férfiak között Krisztián Bence a 12. helyen ért célba. Férfi diszkoszvetésben magyar bajnokunk, Huszák János ezúttal nem indult, Vágó András a 18. pozícióban végzett. Női 200 méteren Répási Petra hatodik, Joó Dóra a hetedik, míg Vrabecz Anna a 13. lett. A férfiaknál ugyanebben a számban nem volt kérdés, többszörös magyar bajnokunk, Máté Tamás ismét remekelt és idei legjobb idejével nyert. Ajide Dániel egy negyedik helyet szerzett, Kiss Máté pedig a kilencedik helyen végzett.

Női hármasugrásban Sütő Napsugár bravúros negyedik helye is sokat számított a végelszámolásban, ebben számban még Vörös Franciska a 11., Csighy Adrienn a 13. lett. Férfi magasugróink közül Smelka Károly Richárd kilencedikként, Karkiss Máté pedig tizedikként zárt. A nap vége felé megrendezett női 5000 méteren Szekretár Virág idei legjobbjával a nyolcadik helyen ért célba. Az elődöntőt a 4x400 méteres váltók zárták. A többszörös magyar bajnok férfiak a Tarlukács Ádám, Kovács Dániel, Krisztián Bence, Molnár Attila összeállításban nyertek, míg a nőknél a Fradi a hetedik lett.

Az összesített eredmények alapján a bajnoki címvédő Ferencváros az MTK mögött a második helyen jutott be a Csapatbajnokság döntőjébe, amelyet majd szeptember 17. és 18. között Debrecenben rendeznek meg.

„Maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel és a helyezésünkkel. Mondhatom ezt annak tudatában, hogy nagyon hiányos csapattal indultunk, hiszen hat potenciális bajnokunk hiányzott kisebb sérülés miatt, így azt gondolom, ha csak az egyikük van itt és versenyez, akkor az első helyen jutottunk volna tovább. Ugyanakkor a fiatalokkal nagyon elégedett vagyok, több extra teljesítmény is érkezett tőlük, így különösen értékes volt ez a viadal” – értékelt a kétnapos versenyt szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária.

Cikkajánló

Lawson Richárd 13. helyen zárta az Eb-t

Fiatal atlétánk nem jutott be a hármasugrók döntőjébe az U18-as kontinensviadalon.

Herczeg Attila a 8. helyen zárta a selejtezőt az Eb-n

Az FTC 15 éves gerelyhajítója nem jutott be a szám szerdai döntőjébe az U18-as Európa-bajnokságon.

Szép eredmények a Négy Ország U18 Válogatott Viadalon

Atlétáink hármasugrásban és magasugrásban is érmet szereztek a székesfehérvári versenyen.

Újabb három magyar bajnoki címet nyertek a fradisták

Atlétáink négy éremmel gazdagították a kollekciót. • Máté Tamás elképesztő győzelme 200 méteren - VIDEÓ

Két magyar bajnokot ünnepelhetett a Ferencváros

Molnár Attila 400 méteren, míg Pap Kristóf távolugrásban nyert aranyérmet a 127. Atlétika Magyar Bajnokságon.

Öt verseny, 27 érem sikerszakosztályunk versenyzőitől

Az FTC felnőtt atlétái a hétvégi Magyar Bajnokságra hangoltak, míg az utánpótlás ismét eredményes volt.

Az FTC ugrótehetsége két számban is tarolt az ob-n

Az U18-as Atlétika Magyar Bajnokságon hat érmet, köztük három-három aranyat, illetve ezüstöt nyertünk.

Éremeső a Kelet Kupán

A Fradi atlétái kitettek magukért Debrecenben a Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezett viadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most