2019. szeptember 19.
Vb-bronzéremért küzdhet pénteken az FTC birkózója
A már olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail kikapott az elődöntőben, de pénteken éremért birkózhat a vb-n.

14.10

Nem indult jól Muszukajev számára az elődöntő, ugyanis a súlycsoport tavalyi vb-bronzérmese egy levitellel és egy kiléptetéssel gyorsan 3-0-s előnyre tett szert. Az FTC birkózója erre egy pompás levitellel válaszolt, így rendkívül szoros lett a meccs vége. Muszukajevnek sajnos azonban nem sikerült újabb pontot szereznie, így 3-2-re kikapott és magyar idő szerint péntek este a már olimpiai kvótásként, a bronzéremért birkózhat.

12.15

A legjobb nyolc között birkózónk ellenfele az Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan volt. Muszukajev korán megszerezte a vezetést, amelyet folyamatosan növelt. Látványosan és nagyon gyorsan birkózott, 8-2-nél azonban megijedtünk, mert Muszukajev a combjához kapott. Kisebb ápolás után folytatni tudta a mérkőzést, a szünet pedig neki tett jót, ugyanis újabb szép megoldásokkal és fogásokkal végül 15-2-re kiütötte ellenfelét. Muszukajev Iszmail ezzel nemcsak, hogy bejutott a kazahsztáni világbajnokság döntőjébe, de megszerezte az olimpiai kvótát! 

Folytatás hamarosan, már a világbajnoki döntőért az orosz Gadzhimurad Rashidov ellen. Az elődöntőben bármilyen eredmény születik, az FTC birkózója péntek este biztosan éremért küzdhet. A bronzmérkőzést és a döntőt 18 és 21 óra között rendezik pénteken!

11.25

A Ferencváros birkózója, Muszukajev Iszmail az olimpiai bajnok legyőzése után az amerikai származású, ám San Marino színeiben versenyző Aminet verte meg 8-0-ra a kazahsztáni birkózó világbajnokság nyolcaddöntőjében. Frissen igazolt sportolónk az idei Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan ellen birkózik majd a negyeddöntőben!

Egy újabb győzelem azt jelentené, hogy sportolónk olimpiai kvótát szerez.

09.35

Az FTC friss igazolása, a magyar színekben most bemutatkozó Muszukajev Iszmail egészen nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az olimpiai-, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok georgiai Vladimer Khinchegashvilit és bejutott a nyolcaddöntőbe a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 26 éves dagesztáni származású sportoló nagyon könnyedén állt a selejtezőhöz, de így is simán győzte le első ellenfelét, palaui riválisát, a riói játékok 57 kilós bajnokát viszont már nem lehetett félvállról venni.

Láthatóan ezzel Muszukajev is tisztában volt. Nagyon koncentráltan birkózott, s hiába irányított ellenfele, az első perc végén a georgiai karlefogásából elforogva kiszabadult, majd azzal a lendülettel lábra támadott és levitte Khinchegashvilit (2-0).

Muszukajev a folytatásban nagyon okosan védekezve őrizte előnyét, egészen az első menet "hajrájáig" minden akciókezdeményezést leszerelt. Ám 20 másodperccel a szünet előtt Khinchegashvili kivette a lábát, s szinte biztosnak tűnt, hogy abból a helyzetből le is viszi sportolónkat. Muszukajev viszont szemmel alig érzékelhető gyorsasággal kiforgott a lábfogásból, majd egy újabb pillanattal később már a georgiai mögött volt és - egy pontért - kitolta őt a szőnyegről (3-0).

A szünet után ment előre a georgiai, mindent megtett, ám Muszukajeven nem tudott pontot csinálni, csupán riválisa passzivitása miatt kapott egy pontot (3-1).

Az utolsó fél percben az olimpiai bajnok utolsó erőtartalékait is mozgósította, de hiába volt többször is közel Muszukajev a zónához, mindig ügyesen elforgott onnan, majd a vége előtt tíz másodperccel egy szép kontrával ismét Khinchegashvili mögött termett és 5-1-re megnyerte a mérkőzést.

Íme, a mérkőzés összefoglalója!

Cikkajánló

Két aranyérem a felnőtt válogató versenyről

Szabadfogásban két súlycsoportban is ferencvárosi birkózó nyert a KIMBA-n.

Magyar bajnok a Fradi tehetsége, utazhat az Eb-re

Birkózónk, Scheuring Vilmos aranyérmes lett a 80 kilósok között az U17-es kötöttfogású ob-n.

Szabados Noémi a negyeddöntőig jutott Bakuban

Az FTC magyar bajnok birkózója egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Váncza István kikapott az olimpiai selejtezőn

A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szereplő Váncza István vereséget szenvedett.

Szabad- és kötöttfogásban is Fradi-arany a válogatón

Fiatal birkózóink, Mizsei Bátor és Scheuring Vilmos megnyerte saját súlycsoportját.

Két értékes bronzérem nemzetközi versenyekről

Birkózónk, Jakab Dániel Törökországban, míg Gombos Alex Németroszágban nyert érmet.

Szabados Noémi ezüstérmes Törökországban

Az FTC birkózója a döntőig menetelt a rangos nemzetközi versenyen.

Az Európa-bajnokot is legyőzte aranyérmesünk

Két FTC-birkózó is dobogóra állhatott a hétvégi fontos U20-as kötöttfogású válogatóversenyen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin