2019. szeptember 19.
Vb-bronzéremért küzdhet pénteken az FTC birkózója
A már olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail kikapott az elődöntőben, de pénteken éremért birkózhat a vb-n.

14.10

Nem indult jól Muszukajev számára az elődöntő, ugyanis a súlycsoport tavalyi vb-bronzérmese egy levitellel és egy kiléptetéssel gyorsan 3-0-s előnyre tett szert. Az FTC birkózója erre egy pompás levitellel válaszolt, így rendkívül szoros lett a meccs vége. Muszukajevnek sajnos azonban nem sikerült újabb pontot szereznie, így 3-2-re kikapott és magyar idő szerint péntek este a már olimpiai kvótásként, a bronzéremért birkózhat.

12.15

A legjobb nyolc között birkózónk ellenfele az Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan volt. Muszukajev korán megszerezte a vezetést, amelyet folyamatosan növelt. Látványosan és nagyon gyorsan birkózott, 8-2-nél azonban megijedtünk, mert Muszukajev a combjához kapott. Kisebb ápolás után folytatni tudta a mérkőzést, a szünet pedig neki tett jót, ugyanis újabb szép megoldásokkal és fogásokkal végül 15-2-re kiütötte ellenfelét. Muszukajev Iszmail ezzel nemcsak, hogy bejutott a kazahsztáni világbajnokság döntőjébe, de megszerezte az olimpiai kvótát! 

Folytatás hamarosan, már a világbajnoki döntőért az orosz Gadzhimurad Rashidov ellen. Az elődöntőben bármilyen eredmény születik, az FTC birkózója péntek este biztosan éremért küzdhet. A bronzmérkőzést és a döntőt 18 és 21 óra között rendezik pénteken!

11.25

A Ferencváros birkózója, Muszukajev Iszmail az olimpiai bajnok legyőzése után az amerikai származású, ám San Marino színeiben versenyző Aminet verte meg 8-0-ra a kazahsztáni birkózó világbajnokság nyolcaddöntőjében. Frissen igazolt sportolónk az idei Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan ellen birkózik majd a negyeddöntőben!

Egy újabb győzelem azt jelentené, hogy sportolónk olimpiai kvótát szerez.

09.35

Az FTC friss igazolása, a magyar színekben most bemutatkozó Muszukajev Iszmail egészen nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az olimpiai-, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok georgiai Vladimer Khinchegashvilit és bejutott a nyolcaddöntőbe a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 26 éves dagesztáni származású sportoló nagyon könnyedén állt a selejtezőhöz, de így is simán győzte le első ellenfelét, palaui riválisát, a riói játékok 57 kilós bajnokát viszont már nem lehetett félvállról venni.

Láthatóan ezzel Muszukajev is tisztában volt. Nagyon koncentráltan birkózott, s hiába irányított ellenfele, az első perc végén a georgiai karlefogásából elforogva kiszabadult, majd azzal a lendülettel lábra támadott és levitte Khinchegashvilit (2-0).

Muszukajev a folytatásban nagyon okosan védekezve őrizte előnyét, egészen az első menet "hajrájáig" minden akciókezdeményezést leszerelt. Ám 20 másodperccel a szünet előtt Khinchegashvili kivette a lábát, s szinte biztosnak tűnt, hogy abból a helyzetből le is viszi sportolónkat. Muszukajev viszont szemmel alig érzékelhető gyorsasággal kiforgott a lábfogásból, majd egy újabb pillanattal később már a georgiai mögött volt és - egy pontért - kitolta őt a szőnyegről (3-0).

A szünet után ment előre a georgiai, mindent megtett, ám Muszukajeven nem tudott pontot csinálni, csupán riválisa passzivitása miatt kapott egy pontot (3-1).

Az utolsó fél percben az olimpiai bajnok utolsó erőtartalékait is mozgósította, de hiába volt többször is közel Muszukajev a zónához, mindig ügyesen elforgott onnan, majd a vége előtt tíz másodperccel egy szép kontrával ismét Khinchegashvili mögött termett és 5-1-re megnyerte a mérkőzést.

Íme, a mérkőzés összefoglalója!

Cikkajánló

Megnyerte a válogatót a Fradi tehetsége!

Az olimpiai bajnok nemzetközi emlékversenyéről kilenc éremmel térhettek haza a Ferencvárosi birkózói.

Váncza István megnyerte a felnőtt válogatót!

A budapesti felnőtt világbajnokságon induló ferencvárosi birkózó nem talált legyőzőre 67 kilogrammban.

Bácsi Péter újra a világ tetején – Ez történt 2018-ban!

Élje át ismét világklasszis birkózónk második vb-aranyát, melyet hazai közönség előtt szerzett meg– VIDEÓK!

Muszukajev és Sike az év legjobbjai között

Az FTC birkózó szakosztályának vezetőjét és vb-bronzérmes versenyzőnket díjazta a magyar szövetség – VIDEÓ!

Frissen igazolt birkózónk egyből aranyat nyert

Az FTC fiatal birkózói összesen 21 érmet nyertek a múlt heti utánpótlás-versenyeken.

Négy arany két országos bajnokságról

Az FTC birkózói hét érmet nyertek a hétvégi utánpótlás-versenyeken • Berlinben fradista dobogós is lett.

Hiába a szép mozdulat, Szabados búcsúzott a vb-től

Az FTC birkózója izgalmas csatában kapott ki a felnőtt Eb-ezüstérmestől a hazai U23-as vb-n – VIDEÓ!

Ezüstérem Kaposvárról

Az FTC két versenyzője is dobogóra állhatott a birkózók leány diákolimpiáján.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most