2019. szeptember 19.
Vb-bronzéremért küzdhet pénteken az FTC birkózója
A már olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail kikapott az elődöntőben, de pénteken éremért birkózhat a vb-n.

14.10

Nem indult jól Muszukajev számára az elődöntő, ugyanis a súlycsoport tavalyi vb-bronzérmese egy levitellel és egy kiléptetéssel gyorsan 3-0-s előnyre tett szert. Az FTC birkózója erre egy pompás levitellel válaszolt, így rendkívül szoros lett a meccs vége. Muszukajevnek sajnos azonban nem sikerült újabb pontot szereznie, így 3-2-re kikapott és magyar idő szerint péntek este a már olimpiai kvótásként, a bronzéremért birkózhat.

12.15

A legjobb nyolc között birkózónk ellenfele az Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan volt. Muszukajev korán megszerezte a vezetést, amelyet folyamatosan növelt. Látványosan és nagyon gyorsan birkózott, 8-2-nél azonban megijedtünk, mert Muszukajev a combjához kapott. Kisebb ápolás után folytatni tudta a mérkőzést, a szünet pedig neki tett jót, ugyanis újabb szép megoldásokkal és fogásokkal végül 15-2-re kiütötte ellenfelét. Muszukajev Iszmail ezzel nemcsak, hogy bejutott a kazahsztáni világbajnokság döntőjébe, de megszerezte az olimpiai kvótát! 

Folytatás hamarosan, már a világbajnoki döntőért az orosz Gadzhimurad Rashidov ellen. Az elődöntőben bármilyen eredmény születik, az FTC birkózója péntek este biztosan éremért küzdhet. A bronzmérkőzést és a döntőt 18 és 21 óra között rendezik pénteken!

11.25

A Ferencváros birkózója, Muszukajev Iszmail az olimpiai bajnok legyőzése után az amerikai származású, ám San Marino színeiben versenyző Aminet verte meg 8-0-ra a kazahsztáni birkózó világbajnokság nyolcaddöntőjében. Frissen igazolt sportolónk az idei Eb-ezüstérmes török Kilicsallayan ellen birkózik majd a negyeddöntőben!

Egy újabb győzelem azt jelentené, hogy sportolónk olimpiai kvótát szerez.

09.35

Az FTC friss igazolása, a magyar színekben most bemutatkozó Muszukajev Iszmail egészen nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az olimpiai-, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok georgiai Vladimer Khinchegashvilit és bejutott a nyolcaddöntőbe a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 26 éves dagesztáni származású sportoló nagyon könnyedén állt a selejtezőhöz, de így is simán győzte le első ellenfelét, palaui riválisát, a riói játékok 57 kilós bajnokát viszont már nem lehetett félvállról venni.

Láthatóan ezzel Muszukajev is tisztában volt. Nagyon koncentráltan birkózott, s hiába irányított ellenfele, az első perc végén a georgiai karlefogásából elforogva kiszabadult, majd azzal a lendülettel lábra támadott és levitte Khinchegashvilit (2-0).

Muszukajev a folytatásban nagyon okosan védekezve őrizte előnyét, egészen az első menet "hajrájáig" minden akciókezdeményezést leszerelt. Ám 20 másodperccel a szünet előtt Khinchegashvili kivette a lábát, s szinte biztosnak tűnt, hogy abból a helyzetből le is viszi sportolónkat. Muszukajev viszont szemmel alig érzékelhető gyorsasággal kiforgott a lábfogásból, majd egy újabb pillanattal később már a georgiai mögött volt és - egy pontért - kitolta őt a szőnyegről (3-0).

A szünet után ment előre a georgiai, mindent megtett, ám Muszukajeven nem tudott pontot csinálni, csupán riválisa passzivitása miatt kapott egy pontot (3-1).

Az utolsó fél percben az olimpiai bajnok utolsó erőtartalékait is mozgósította, de hiába volt többször is közel Muszukajev a zónához, mindig ügyesen elforgott onnan, majd a vége előtt tíz másodperccel egy szép kontrával ismét Khinchegashvili mögött termett és 5-1-re megnyerte a mérkőzést.

Íme, a mérkőzés összefoglalója!

Cikkajánló

Látni akarták a Fradi-klasszis csodáját, ezért...

Utánajártuk, miért ilyen jók és eredményesek az FTC fiatal szabadfogású birkózói – VIDEÓ!

Két súlycsoportban is fradista lett a legjobb magyar

Birkózóink kitettek magukért a junior válogatón: Bak Gergely arany-, Dömök Péter bronzérmet szerzett.

Ferencvárosi éremeső a szabadfogású és női versenyeken

Az FTC utánpótlás birkózói összesen 13 érmet nyertek a hazai válogatókon és magyar bajnokságokon.

Három birkózónk is megnyerte a korosztályos válogatót

Az FTC versenyzői összesen öt aranyéremmel zárták a hétvégi utánpótlás versenyeket.

Vigaszágas lett az Európa-bajnokságon vb-bronzérmesünk

Az FTC birkózója, Muszukajev Iszmail szombaton a vigaszágon folytathatja a római Eb-n – VIDEÓ!

A bronzért birkózott, végül ötödik lett Váncza István

Az FTC junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózója nagy küzdelemben kapott ki a bronzmeccsen.

Tombolt a közönség: elképesztő fordítás a fradistától!

A birkózó Európa-bajnokságon Váncza István két fantasztikus sikert aratott és negyeddöntőig jutott – VIDEÓK!

Bronzeső a korosztályos válogatóversenyeken

Az FTC utánpótlás szabad- és kötöttfogású birkózói összesen hat éremmel zárták a serdülő válogatót.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most