2019. december 30.
Bácsi Péter újra a világ tetején – Ez történt 2018-ban!
Élje át ismét világklasszis birkózónk második vb-aranyát, melyet hazai közönség előtt szerzett meg– VIDEÓK!

Januártól nemcsak egy új esztendő, hanem új évtized is kezdődik, ezért az utóbbi napokban egy tízrészes sorozattal visszatekintettünk a Ferencvárosi Torna Club elmúlt 10 évére. Cikksorozatunk legújabb részében 2018-at elevenítjük fel, amikor birkózó klasszisunk, Bácsi Péter másodszor ült fel a világ trónjára.

„Mindig is úgy álltam a dolgokhoz, hogy a következő meccsemet akarom megnyerni. Természetesen ott szeretnék állni a hazai világbajnokság dobogóján, de ehhez az kell, hogy lépésről lépésre mindig a következő meccsre koncentráljak és ott a legjobbat nyújtani és remélem, hogy ez elég lesz egy szép eredményre” – mondta Bácsi Péter a Fradi TV 2018. október 23-i adásában, amikor a Tatai Edzőtáborban meglátogattuk őt a világbajnoki felkészülése közben.

Azok a bámulatos 2-1-ek…

Néhány nappal később pedig a koncentrálás tökéletesen alakult. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett világbajnokságon a 82 kilósok mezőnyében szereplő Bácsi Péter, az osztrák Michael Wagnerrel kezdett. Másfél perc után Bácsi szerzett 1-0-s előnyt, amelyet megtartott az első három perc végéig. A meccs második fele rendkívül kiélezett harcot hozott. Másfél perc volt hátra, amikor Bácsi ismét egy pontot kapott. Klasszisunk pörgetési kísérleteit Wagner folyamatosan hárította, a csata végéhez közeledve azonban az osztrák mindent egy lapra feltéve támadott, ki is tolta ugyan birkózónkat a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, de sportolónk jól őrizte az előnyét és 2-1-re nyert.

Világ- és kétszeres Európa-bajnokunk a nyolcaddöntőben a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, Európa-játékok bronzérmes fehérorosz Viktar Sasunouskival birkózott. Bácsi Péter ellenfele nehezen adta magát, de ez nem szegte klasszisunk kedvét, aki folyamatos próbálkozásaival egy pontot szerzett. Bácsi a második három percben is aktívabb volt (2-0), ugyanakkor a több pontot érő kísérlete továbbra sem jött. A védekezése ugyanakkor kiváló volt és nagyot küzdve 2-1-re legyőzte Sasunouskit, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Ott a kazah Maxat Yerezhepov várt rá. Bácsi két intésponttal került előnybe és bár a földharcnál többször is próbálkozott, nem sikerült több pontot érő akciót bemutatnia. Bár a második három percben Bácsi is kapott egy intést, klasszisunk kiváló védekezésére nem volt ellenszere a kazahnak, így az FTC sportolója bejutott a világbajnokság elődöntőjébe!

„Az elődöntő a lényeg! Nem túl szép most a birkózásom, de szerencsére eddig eredményes, úgy hogy bízóm benne, hogy így folytatódik” – mondta győztes mérkőzése után Bácsi Péter.

…és akkor beindult a henger!

A fináléért vívott harcban a kirgiz Atabek Azisbekov következett. Ezúttal viszont Bácsi Péter gyorsan hátrányba került, sőt, az első három percben 23 éves ellenfele két kétpontos akciót vitt végig sikeresen. Sokáig úgy tűnt, hogy a nap folyamán pontot érő akciót nem mutatót Bácsinak az elődöntő jelenti a végállomást, ám klasszisunk megmutatta, korai őt leírni. Előbb egyenlített, majd egy elképesztő, négy pontot érő dobással fordított, sőt, egy újabb négypontos akcióval elintézte a kirgizt. Bácsi Péter így 12-4-re nyert és 2014 után ismét bejutott a világbajnokság döntőjébe.

BÁCSI PÉTER NEM MINDENNAPI MEGLEPETÉST KAPOTT GYŐZTES ELŐDÖNTŐJE UTÁN


BÁCSI KISFIÁVAL A KARJÁN ÉRTÉKELT A VEGYES ZÓNÁBAN

Újra a világ tetején!

Október 26-án, péntek este pedig eljött a várva várt pillanata. Telt ház az arénában, több ezer magyar szurkoló állt be egy emberként világklasszisunk mögé. Bácsi Péter ellenfele a török Emrah Kus volt. Kus nagy elánnal kezdett, gyorsan egypontos előnybe került, majd egy kétpontos akcióval már 3-0-ra vezetett. Bácsi próbálkozott, elemi erővel ment előre, elképesztő volt nézni, ahogy küzdött. Pedig a mélyen tisztelt bírók mindent megtettek azért, hogy klasszisunk a hazai közönség előtt ne ünnepelhessen. 35 éves világklasszisunkat ez sem tántorította el, a második menetben oktatófilmbe illő pörgetéssel szépített, majd másfél perccel a vége előtt kitolta a törököt, így 4-3-ra fordított és a 2014-es taskenti aranyérem után négy évvel később Budapesten is világbajnok lett!

Természetesen a FradiMédia stábja is volt a döntőn, ahol együtt izgultunk sportolónk családjával és a Fradi kis birkózóival, majd az éremátadás után a nagy meglepetéssel készültünk világklasszis birkózónknak az interjú előtt.

Íme, a világbajnoki döntő 27 képben!

Egy ilyen csodálatos világbajnokság után nem is volt kérdés, hogy Bácsi Péternek egy szabad perce sem marad. Rohanás az interjúkra, rendezvényekre és persze sorra kapta az elismeréseket. A magyar szövetségénél az év versenyzője lett, neve ismét felkerült az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban található márványtáblára, az év utolsó napjaiban pedig a csúcsdíszt a nemzetközi szövetség tette fel klasszisunk sikeres szezonjára, miután az év férfi birkózójának választotta.

Zárásként pedig írhatnánk további szépeket és dicsőítő szavakat, de inkább nézze meg a Fradi TV tavaly karácsonyi riportját, amelyben Bácsi Péter és két csodás kisgyermeke ünnepi palacsintát készít.

Ez is 2018-ban történt
- Férfi vízilabdacsapatunk 18 év után magyar bajnok és kupagyőztes lett, megvédte címét az Euro Kupában, illetve megnyerte a Magyar és az Európai Szuperkupát is. Az együttes vezetőedzőjét, Varga Zsoltot pedig az év edzőjének választották.
- Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata hihetetlen végjáték után, csupán egy góllal maradt le a bajnoki címről.
- Női futballistáink sorozatban negyedik alkalommal nyerték meg a Magyar Kupát.
- Tornászunk, Balázs Krisztián előbb a glasgow-i junior Európa-bajnokságon nyújtón ezüstérmet nyert, majd a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián egy speciális vegyes csapattal aranyat szerzett, míg talajon ezüsttel, nyújtón bronzzal zárt.
- Szintén a Glasgowban megrendezett Európa-bajnokságon úszónk, Verrasztó Dávid sorozatban harmadik alkalommal nyert aranyérmet legerősebb számában, 400 méter vegyesen.

Cikkajánló

Sikeres érettségi után irány a válogatott

Junior magyar bajnok birkózónk, Szabados Noémi a súlyok mellett az érettségi tételekkel is jól bánt – INTERJÚ!

Látni akarták a Fradi-klasszis csodáját, ezért...

Utánajártuk, miért ilyen jók és eredményesek az FTC fiatal szabadfogású birkózói – VIDEÓ!

Két súlycsoportban is fradista lett a legjobb magyar

Birkózóink kitettek magukért a junior válogatón: Bak Gergely arany-, Dömök Péter bronzérmet szerzett.

Ferencvárosi éremeső a szabadfogású és női versenyeken

Az FTC utánpótlás birkózói összesen 13 érmet nyertek a hazai válogatókon és magyar bajnokságokon.

Három birkózónk is megnyerte a korosztályos válogatót

Az FTC versenyzői összesen öt aranyéremmel zárták a hétvégi utánpótlás versenyeket.

Vigaszágas lett az Európa-bajnokságon vb-bronzérmesünk

Az FTC birkózója, Muszukajev Iszmail szombaton a vigaszágon folytathatja a római Eb-n – VIDEÓ!

A bronzért birkózott, végül ötödik lett Váncza István

Az FTC junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózója nagy küzdelemben kapott ki a bronzmeccsen.

Tombolt a közönség: elképesztő fordítás a fradistától!

A birkózó Európa-bajnokságon Váncza István két fantasztikus sikert aratott és negyeddöntőig jutott – VIDEÓK!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most