2019. szeptember 19.
Már három fradista ott van az olimpián! Íme, a lista!
Birkózónk, Muszukajev Iszmail biztosan ott lesz Tokióban, de több sportolónk is teljesítette az A-szintet.

Mint arról beszámoltunk, az FTC szabadfogású birkózója, a nemrég honosított 65 kilogrammos Muszukajev Iszmail a bronzérmes lett a kazahsztáni világbajnokságon, de már az elődöntőbe jutásával megszerezte a kvótát a jövő nyári tokiói olimpiára. Muszukajev sikere után összeszedtük, hogy mely ferencvárosi sportolók szereztek indulási jogot a 2020-as ötkarikás játékokra, illetve eddig ki teljesített A-, vagy B-szintet.

Az egyéni sportágakat tekintve a legjobb pozícióban úszóink vannak. A nyári világbajnokságon a női 4x200 méteres gyorsváltó szerzett olimpiai kvótát. Ennek tagja volt Verrasztó Evelyn, azonban a  kvótát csak az országnak szerezték meg, a váltó összetétele pedig még változhat az ötkarikás játékokig.

Az úszóknál fontos megemlíteni, hogy egy versenyszámban két A-szintes versenyző, vagy ha nincs A-szintes akkor egy B-szintes sportoló indulhat. Olimpiai A-szintet úszott 400 méter vegyesen a szám háromszoros Európa-bajnoka, Verrasztó Dávid (4:12.65), illetve 200 pillangón Biczó Bence (1:56.13) és Szilágyi Liliána (2:07.67). Verrasztó eredményével jelenleg listavezető a magyar mezőnyben, míg Szilágyit csak Kapás Boglárka előzi meg, tehát egyelőre mindketten esélyesek az olimpiai indulásra. Biczó viszont Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és Cseh László mögött negyedik az időeredmények alapján, így csak akkor lehet ott Tokióban, ha legalább két ellenfele kiesik előle.

A csapatsportágaknál viszont két vízilabdázónk – amennyiben a válogatott keretek tagjai maradnak – biztosan olimpiai résztvevők. Aaron Younger az ausztrál, míg Nikola Jaksic a Világliga Szuperdöntőjét megnyerő szerb válogatottal készülhet Tokióra.

A magyar válogatottak számára van még két lehetőség az olimpiai kvóta megszerzésére. Az első esemény rögtön hazai medencében lesz, ugyanis 2020. január 12. és 26. között Budapesten rendezik meg az Európa-bajnokságot, amelynek csak a végső győztese jut ki Japánba. A március 15. és 22. között rendezendő olimpiai kvalifikációs tornán – ennek a helyszínét később jelölik ki - az első három helyezett szerezhet olimpiai indulási jogot.

A jelenlegi magyar csapatért kattintson IDE.

Cikkajánló

Két érem az U20-as nemzetközi válogatóversenyről

U20-as szabadfogású birkózóink Baracsi Imrére emlékezve válogatóztak.

Két aranyérem a felnőtt válogató versenyről

Szabadfogásban két súlycsoportban is ferencvárosi birkózó nyert a KIMBA-n.

Magyar bajnok a Fradi tehetsége, utazhat az Eb-re

Birkózónk, Scheuring Vilmos aranyérmes lett a 80 kilósok között az U17-es kötöttfogású ob-n.

Szabados Noémi a negyeddöntőig jutott Bakuban

Az FTC magyar bajnok birkózója egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Váncza István kikapott az olimpiai selejtezőn

A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szereplő Váncza István vereséget szenvedett.

Szabad- és kötöttfogásban is Fradi-arany a válogatón

Fiatal birkózóink, Mizsei Bátor és Scheuring Vilmos megnyerte saját súlycsoportját.

Két értékes bronzérem nemzetközi versenyekről

Birkózónk, Jakab Dániel Törökországban, míg Gombos Alex Németroszágban nyert érmet.

Szabados Noémi ezüstérmes Törökországban

Az FTC birkózója a döntőig menetelt a rangos nemzetközi versenyen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin