archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. október 4.
Első ülés
A nemrégiben megalakult Fradi Fair Play Bizottság a Népligetben megtartotta első ülését.

A Ferencvárosi Torna Club népligeti székházában megtartották a nemrég megalakult Fradi Fair Play Bizottság első ülését. A bizottság megalakulásáról ITT írtunk részletesebben.

Az ülésen röviden bemutatták a Bizottság tagjait, céljait, tervezett működését, illetve ismertették a Fradi Fair Play Díj kategóriáit, a pályázati felhívás kommunikációs tervét és a döntés kiértékelésének menetét.

A Fradi Fair Play Bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a Fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra. A bizottság célja, hogy felfedezze és elismerje az FTC azon tagjait, szimpatizánsait, akik munkásságukkal, életvitelükkel, cselekedeteikkel példaképként szolgálhatnak a közösség, a magyar emberek számára.

 

 

A kilenctagú bizottság két társelnöke olimpiai ezüstérmes korábbi úszónk, dr. Gyarmati Andrea, illetve világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónk, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagja a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor (aki külföldi útja miatt nem tudott részt venni az alakuló ülésen), és a operatív igazgatója, Nyíri Zoltán.

A Bizottság további tagjai: Méry Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. ügyfélszolgálati igazgatója, Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára, Sas Sándor, az FTC többszörös paralimpikon erőemelője, Pap Gábor, az FTC Sportigazgatósági elnöke, valamint az FTC nemzetközi projektmenedzsere, Máté Bálint.

„Az FTC idén elnyerte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díját a Fradi Suli Programmal. Ez a díj is megerősítette, jó kezdeményezés volt megalapítanunk a Ferencváros saját Fair Play Bizottságát” – kezdte az FTC operatív igazgatója, Nyíri Zoltán. „A bizottság az első ülésén alapszabályt módosított, így ennek szellemében a jövőben minden évben két díjat ad majd át. Az egyik díj az úgynevezett Igazi Zöld-fehér Hős, amit alapvetően olyan ferencvárosi sportoló, versenyző számára tervezünk kiosztani, aki különleges sportemberi nagyságról tett tanúbizonyságot az év során. A Fradi Szív kategóriában olyan magánszemélyek, vagy cégek díjazhatók, akik a klub számára fontos társadalmi ügyben támogatták az FTC törekvéseit. A mai napon felkértük szakosztályaink vezetőit, hogy november 8-ig tegyék meg javaslataikat a díjra sportolóikkal kapcsolatban.” – mondta Nyíri Zoltán operatív igazgató.

Megtisztelő, hogy ennek a Bizottságnak a tagja lehetek. Fantasztikus érzés ilyen neves sportolók társaságában is ülni. Nagyon színes a csapat, hiszen a sport mellett megjelennek a támogatói oldal képviselői is. Nagyon tetszett, hogy bár sokan nem ismertük egymást, az első pillanattól kezdve csapatként kezdtünk gondolkodni. Az első ülésnek a komolysága mellett megvolt a maga könnyedsége is, közvetlenül tudtunk beszélgetni és a végén úgy álltam fel, mintha már régóta ismertük volna egymást. Nagy örömmel várom a következő, november 14-i alkalmat, amikor újra összeül a Bizottság.” – mondta Méry Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. ügyfélszolgálati igazgatója.

A Fradi Fair Play Bizottságának következő ülését november 14-én, kedden tartják, ahol a Bizottság tagjai a szakosztályoktól beérkezett jelölésekből kiválasztják a két díj győztesét.

 

 

Cikkajánló

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

Tokmac is üzeni: A Fradiban egy család vagyunk!

Az FTC 9. alkalommal készített kampányfilmet, melyben felhívja a figyelmet a kirekesztés elleni harcra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most