archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. június 29.
Fair Play díj a Fradinak!
A Magyar Olimpiai Bizottság 2013 után ismét Fair Play Díjat ítélt oda az FTC-nek a Fradi Suli Program miatt.

A napokban a Nemzet Sportolójának választott Kamuti Jenő vezette MOB Fair Play Bizottság 4 év után ismét Fair Play Díjat ítélt oda „ A Fair Play népszerűsítése” kategóriában a Ferencvárosi Torna Clubnak! A Fair Play szellemiségére való nevelés egyik legfontosabb pillére a közel két éve indult Fradi Suli Program. A program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók. A díj odaítéléséről szóló értesítés IDE kattintva tekinthető meg. A díjátadó ünnepségre szeptemberben kerül sor.

Az FTC évek óta kiemelt feladatának tekinti a kirekesztés elleni küzdelmet és a fiatalok sportszerűségre nevelését. Klubunk 2012 szeptemberében készítette el első kampányvideóját, amellyel első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni küzdelem mellé. Ezt követően minden évben készült a kampányhoz egy-egy videó, amelyek ITT, ITT, és ITT érhetőek el. Ezt a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte, amikor 2013 márciusában Fair Play Díjjal tüntette ki a Ferencvárost. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint korábbi labdarúgónk, Somalia közösen vette át, erről ITT számoltunk be.

„Elnökké választása óta Kubatov Gábor rendkívül fontosnak tartja a kirekesztés elleni küzdelmet és küldetésének tekinti a gyerekek, fiatal sportolók szemléletformálását, sportszerűségre nevelését” – nyilatkozta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. „Az FTC évek óta aktív résztvevője a sportolók és sportvezetők részvételével zajló utánpótlás-neveléssel foglalkozó konferenciáknak, továbbá minden évben maga szervez közös Fair Play-előadásokat a Fradiban sportoló fiataloknak. A Ferencvárosi Torna Club büszke a díjra, és tovább folytatja a kirekesztés elleni küzdelmet, valamint a Fair Play szellemiségének képviseletét és természetesen a közkedvelt Fradi Suli Programot.”

A Fradi Suli Program segítségével a fiatalok hiteles személyektől, a Fradi ismert bajnokaitól kaphatnak tanácsokat az eredményes és sportszerű versenyzéshez, sportoláshoz, és az élethez. Emellett a résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett pedig interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt, immáron a határon innen és túl egyaránt, a Fradi Suli Program ugyanis már Erdélybe és a Felvidékre is eljutott. A Fradi Suli Programot ITT mutattuk be részletesebben.

 

 

Cikkajánló

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

Tokmac is üzeni: A Fradiban egy család vagyunk!

Az FTC 9. alkalommal készített kampányfilmet, melyben felhívja a figyelmet a kirekesztés elleni harcra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most