archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. november 17.
Ismét összefogunk!
Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet idén is meleg ruhákat gyűjt a rászoruló családok számára.

A 2014-es esztendőhöz hasonlóan idén is összefog a Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy meleg ruhákat gyűjtsenek a rászoruló családok számára. A meleg ruhákat a két szervezet az FTC Népligeti Edzőközpontjában várja egy erre a célra kialakított konténerben.

Nem csak klubunk, hanem az Ökumenikus Segélyszervezet is nagy reményeket fűz a gyűjtéssel kapcsolatosan.

- Nagyon örültünk mikor 2014-ben a Fradi megkeresett bennünket a ruhagyűjtés ötletével - árulta el az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf. - Az előkészítés és a gyűjtés alatt is végig úgy éreztük, hogy nem „píár”akcióról, hanem valódi tenni akarásról, példaértékű összefogásról van szó. Ezért is különösen nagy öröm, hogy a kezdeményezés idén is folytatódik. Az összegyűlt ruhák és játékok tényleges segítséget jelentettek, mivel nagyon sok rászoruló család fordul hozzánk évközben is ruhaadományért. Különösen is hasznos volt, hogy sok téli gyermekruha érkezett.

Gáncs Kristóf azt is elmondta, hogy a felajánlók, hogyan tudnak igazán segíteni.

- Valódi segítséget a tiszta, jó állapotú ruhák jelentenek, hiszen egy szakadt elhasznált ruha nem igazán jelent előrelépést, sokkal inkább konzerválja a hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek helyzetét az iskolában vagy munkahelyen. A következő hideg hónapokban a téli ruházat, a sál, sapka meleg lábbeli különösen is nagy segítséget jelentenek - zárta szavait a kommunikációs igazgató.

A gyűjtés november 17-én, kedden, 14.00-kor kezdődik el, és egészen december 8-áig tart. Az FTC ez idő alatt várja a felajánlásokat, amely remélhetőleg idén is közel 1 tonna ruhaneműt jelent majd.

Az akció remekül illeszkedik az FTC 2015-ös akciói mellé, hiszen az idei esztendő a Ferencváros számára a társadalmi felelősségvállalás éve, amelynek keretein belül klubunk többek között ételt osztott a hajléktalanoknak, állatokat segített örökbefogadni, de beteg gyerekeknek is segített.

- Segíteni mindig jó, különösen igaz ez, ha tudjuk, gyűjtésünkkel nehéz helyzetben levő családokon segíthetünk - mondta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. - A segítségnyújtás a Ferencvárosi Torna Club számára nem kötelesség, hanem egy magától értetődő dolog. Nem csak a klub elnöke, Kubatov Gábor, hanem az egész Fradi Család ott áll a nemes ügy mögött. Tavaly közel 1 tonna ruhát gyűjtött össze a Népligeti Edzőközpont közössége, ezzel pedig több mint 250 családnak tudtunk segíteni stratégiai partnerünkkel, az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is együtt dolgozhatunk a szervezettel, hálásak vagyunk, hogy ismét mellénk álltak.

 

 

Cikkajánló

„Hallottam már kirekesztő rigmust, de a Fradinál sosem”

Így készült a 2019-es, kirekesztés ellenes kampányunk!

Beteg gyermekekért fog össze a Fradi Család

December 8-án jótékonysági tornát rendeznek az Elek Gyula Arénában beteg gyerekek megsegítésére.

Szerezd be a Fradi karácsonyi pulcsiját és segíts!

Idén minden eladott karácsonyi pulóverrel 1000 forintot adományozunk a Bethesda Gyermekkórháznak.

Karácsonyi adománygyűjtés a Groupama Arénában!

Tartós élelmiszert, ruhát, könyvet, játékokat gyűjtünk szurkolóink segítségével december 2. és 8. között.

Nálunk csak egy szín számít, a zöld!

Az FTC 2012 óta küzd a kirekesztés ellen, idén pedig újabb kampányfilmet forgattunk – VIDEÓ!

Fontos döntést hozott a Fradi Fair Play Bizottság

A Fradi Fair Play Bizottság december 5-én hirdeti ki a győztesek nevét egy gálaünnepség keretében.

Egy bajnokság, amely nem csak az eredményekről szól

A közelmúltban véget ért a klubunk által életre hívott Fradi SuLiga őszi idényének pályán zajló szakasza.

Példamutatás - már nem csak a Fradi keretein belül!

Klubunk ezúttal más egyesületeknek mutatta be, hogyan mozgattuk meg szurkolóinkat.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most