archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. február 15.
Őrzők lettek
Thomas Doll, Gera Zoltán és Gyömbér Gábor a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Őrzője lett.

Február 15-én, a daganatos gyermekek világnapján a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa Gera Zoltánt, a Fradi szurkolók kedvencét, Gyömbér Gábort, a Ferencváros csapatkapitányát és Thomas Dollt, a csapat vezetőedzőjét ünnepélyes keretek között a daganatos gyerekek és a gyermekklinika Őrzőivé avatta. Az eseményre az FTC-Podbrezova (4-1) felkészülési mérkőzést követően került sor.

- Először is szeretnénk megköszönni a gyermekklinika, illetve az Őrzők Alapítvány nevében, hogy az FTC régóta támogat bennünket - mondta Cserháti Erika a klinika képviseletében, aki elárulta, hogy szülőként ő is érintett a daganatos gyermekbetegségek terén. - A mai egy remek nap arra, hogy felhívjuk a figyelmet a daganatos gyermekekre, ezért az FTC mindenkori vezetőedzőjét, és csapatkapitányát szeretnénk Őrzővé avatni.

 

A csapat részéről a csapatkapitány, Gyömbér Gábor, a szakvezető, Thomas Doll, valamint Gera Zoltán szólalt meg.

- Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek. Mindenki szívén viseli a klinika sorsát, próbáljuk támogatni őket, minden évben meglátogatjuk a gyerekeket. Ígérem, ez a jövőben is ez lesz - mondta Gyömbér Gábor, aki után Gera Zoltán vette át a szót.

 

- Köszönjük, és tisztelettel elfogadjuk ezt a felkérést, továbbá minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy képviseljük, valamint támogassuk a gyerekeket - mondta Gera Zoltán.

Őrzővé avatták Thomas Dollt is, aki ugyancsak elmondta véleményét a felkéréssel, támogatással kapcsolatosan.

- Számomra egy nagyon csodálatos ez az egész dolog - vélte Doll.  állunk, ezért minél többet meg kell tennünk a nehezebb sorsú emberekért, különösen - Örömteli, hogy nem csak Németországban, hanem Magyarországon is mindent megtesznek azért, hogy a beteg gyerekek a legjobb kezelést kapják. Futballistaként mi az élet napos oldalána gyermekekért.


Az FTC a mai esemény kapcsán is jótékonysági felajánlást tett. A klub két, az NB I-es labdarúgó-csapat által aláírt mezt ajánlott fel a gyermekklinikának, amelyből az egyiket licitre bocsátják, míg a másikat a klinikán állítják ki.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika az ország egyik legnagyobb gyógyítással foglalkozó intézménye, ahol hazánk daganatos és leukémiás gyermekek hozzávetőlegesen fele gyógyul – több mint Magyarország összes többi kórházában együtt. Hála a kórházban végzett munkának, a klinikán gyógyuló gyerekek nagyjából 70%-a távozik gyógyultan az intézményből.

Cikkajánló

Idén is Gondoskodás Napja!

Hat éve hirdette meg a Gondoskodás Napját az FTC. Idén pályaorientációs foglalkozásokat indítunk!

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most