archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. január 22.
Étel a rászorulóknak
Labdarúgóink segítettek – ötszáz rászoruló kapott meleg ebédet a Groupama Aréna előtt.

2015 a társadalmi felelősségvállalás éve a Ferencvárosi Torna Clubnál. Ennek szellemében labdarúgó-csapatunk tagjai ma kora délután a Groupama Aréna előtt meleg ételt osztottak a rászorulóknak. Ötszáz embernek jutott a babgulyásból és a forró teából.

– A Ferencváros mindig is segített és odaállt a rászorulók mellé – mondta az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál. – Nem ez az ételosztás az első ilyen megmozdulásunk, és a jövőben is több jótékonysági eseményt is szervezünk. Úgy érezzük, hogy nem csak a Ferencvárosi Torna Clubnak, hanem minden sportklubnak és véleményformálónak kötelessége egy ilyen ügy mellé állni.

Az akcióban részt vett a Fradival tavaly hosszútávú együttműködési megállapodást kötő Ökumenikus Segélyszervezet és Magyarország egyik legnagyobb hazai közétkeztető vállalata, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.

– Törődnünk kell egymással. Nem mehetünk el azok mellett, akiknek valamikor valahol megbicsaklott az életük, és most segítség nélkül képtelenek boldogulni. Támogatni kell a rászorulókat, és sokaknak már egy tál meleg étel is ünnepinek számít – nyilatkozta honlapunknak az ételosztásról a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa arról, hogy miért mondtak azonnal igent a kezdeményezésre.

Süllős Gyuláné hangsúlyozta: a több mint húsz éves cég a kezdetektől fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten segítse a rászorulókat. Mindemellett a céget több éves kapcsolat fűzi az ételosztásnak helyszínt biztosító Fradihoz: hosszú éveken keresztül támogatták a klub jégkorongcsapatát, a női ifjúsági kézilabdacsapatnak pedig jelenleg is partnereik.

Labdarúgó-csapatunk tagjai ételt, szaloncukrot adtak a rászorulóknak, valamint a Zöld és fehér magazinnal ajándékozták meg őket.

– Átadtunk pár tányér ételt, ha ez ezeknek az embereknek segítség, akkor már megérte. Az ember ilyenkor jobban megérti azt, hogy milyen jó helyzetben is van. Viszont azt rossz látni, hogy ennyi hajléktalan embertársunk van az utcán, és szorul segítségre – fogalmazott válogatott játékosunk, Gera Zoltán, akivel Philip Bönig is egyetértett: – Rossz látni, hogy mennyien töltik az utcán az életüket, ezért nagyon jó érzés, hogy ha csak egy kis étellel, vagy ajándékkal, de tudunk nekik segíteni. Remélem, ennek köszönhetően egy picit szebbé tudtuk tenni a napjukat - zárta szavait német hátvédünk.

 

 

 

Cikkajánló

Idén is Gondoskodás Napja!

Hat éve hirdette meg a Gondoskodás Napját az FTC. Idén pályaorientációs foglalkozásokat indítunk!

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most