2022. november 2.
Bravúros bronzérem a Magyar Kupában
A Ferencváros három csapattal képviseltette magát az idei Magyar Kupa kiírásában.

A sorozat végén az FTC-Jaguars a bronzérmet hozta el a legjobb négyből, az FTC- Girl Jam (a női csapatunk) a hatodik, az FTC-Fatherock a  a hetedik helyen végzett. Bronzérmes csapatunk elsőként, veretlenül biztosította helyét a legjobb négy között, a döntőbe jutásért az UTE Team Czermann (a bajnoki címvédő) ellen játszott egy szoros, de végül nem a mi javunkra eldőlt mérkőzést, míg a bronzmeccsen a senior bajnoki címvédő Vasas csapata ellen aratott magabiztos, 8-1-es arányú győzelmet.

Farkas Dániellel, bronzérmes csapatunk vezetőjével beszélgettünk a bronzmérkőzés után.

- Gratulálunk, kívülről nézve magabiztos győzelemnek tűnt! Belülről is ennyire egyértelmű volt a mérkőzés?
- Köszönjük szépen a csapat nevében is, belülről nézve az első félidő egyáltalán nem volt sima, még ha az eredmény alapján ez így is tűnhetett. Ellenfelünk jól, és nagyon pontosan játszott, nem követtek el komoly hibákat, ráadásul jó taktikát is választottak. Mi azonban koncentráltan végre tudtuk hajtani, amit elterveztünk, és ennek köszönhetően vezettünk már a félidőben 4-0-ra. A kritikus pillanatokat a mi javunkra tudtuk fordítani , és amikor a hatodik endben az ellenfelünk addigi koncentráltsága alábbhagyott, mi megőriztük kontrollunkat a saját játékunk felett, ennek köszönhetően akkora dominanciára tettünk szert a második félidő elejére, amely már magabiztos győzelmet jelentett.

- Örültök a bronzéremnek, vagy csalódottak vagytok az elveszített döntőbe jutás miatt?
- Igazából mindkét érzés jelen van bennünk. Veretlenül, az A-ágról jutottunk be a négyes döntőbe, és az egész sorozat alatt egyetlenegy mérkőzésen játszottunk önmagunkhoz képest kevésbé jól, ez pedig pont a döntőbe jutásért vívott mérkőzés volt. Természetesen szerettünk volna ott is nyerni, nagyon szoros mérkőzés volt, az utolsó kőnél a szituáció nem a mi javunkra billent, így 4-5 arányban vereséget szenvedtünk. Az elején vagyunk még a szezonnak, természetesen tudjuk miben, és hol kell fejlődnünk, hogy a későbbi versenyeken, az ilyen szituációkban is rezzenéstelenek maradjunk. A bronzmérkőzésen már magabiztosan játszottunk, mindenki maximumot nyújtott csapaton belül, természetesen boldogok vagyunk, hogy a bronzérmet sikerült megszereznünk!

- Elégedett vagy a csapattal, a játékosok jégen nyújtott teljesítményével?
- Igen, kifejezetten jónak érzem a mutatott játékot. András az első hétvégén nyugodtan és megbízhatóan játszott,  Ádám (annak ellenére, hogy a bronzmeccsen játszott a sorozatban először) leadként szintén pontosan és megbízhatóan játszott. Balázs kiegyensúlyozottan és fegyelmezetten játszott mindkét hétvégén, én pedig az első hétvégén kettes, illetve hármas, a második hétvégén kettes játékosként játszva igyekeztem jól megdobni a köveimet, szerencsére általában sikeresen. Christian az első hétvégén hármast és befejezőt játszott, higgadtsága és pontos kövei elengedhetetlenek voltak, ráadásul az egész sorozat alatt taktikusan vezette a csapatot a jégen, Péter pedig befejezőként még a nehéz bravúrdobásokat is megdobta.

- Sikeresen évkezdeten vagytok túl, a Szezonnyitó kupáról ezüstéremmel tértetek vissza (Somodi) Balázzsal a csapathoz, most pedig ez a magabiztos bronzérem. Kimondhatjuk, hogy jó úton jártok?
- Reméljük, igen! Az elmúlt években sokszor kellett arról beszélnem, mi miért nem sikerült, jó érzés, hogy most arról beszélhetek, mi az, ami sikerült, és miért. Bízunk egy jó bajnoki szereplésben, igaz, sok tennivalónk van még addig. Balázs tavaly érkezett vissza a csapathoz, idén pedig  csatlakozott hozzánk Christian, aki Kanadában tanulta meg a curlinget. Jelenleg a dán regionális bajnokságban játszik, személyében egy erős játékossal gazdagodunk, aki remélhetőleg, mint ez az eredmény is mutatja, kifejezett erőssége lehet majd csapatunknak, egyben a Ferencvárosnak is.

- Mik a csapat közeljövőbeli tervei?
- Elkezdjük a felkészülési tervünk középső szakaszát, az erőnléti, az egyéni-, és csapatedzési terveink végrehajtását, a jövő év első felében pedig részt veszünk egy lengyelországi tornán, ami jó lehetőség lesz az addigi fejlődés visszamérésére. Fontos feladat Christian csapatba való beépítése, hiszen érkezésével eddig tradicionálisnak számító szerepek változnak meg, de arra számítunk, hogy ez a csapat előnyére válik majd.

-  Sok sikert kívánunk nektek, hajrá, Fradi, hajrá, Jaguars!
- Köszönjük szépen!

Az MK bronzérmes csapat tagjai a díjátadón
(fotónkon balról jobbra: Farkas Daniel, Trauttwein Andras, Somodi Balazs, Kuttner Adam, Sardi Peter, Christian Repmann)

Cikkajánló

Ezüstérem a férfi curling A-ligában

Az FTC Fatherock curlingcsapata a második helyen végzett az országos csapatbajnokság A-ligájában.

Megvolt az FTC Kids első nemzetközi versenye

Curling szakosztályunk legfiatalabb tagjai is pályára léptek az Olympic Hopes Budapest 2024 versenyen.

Címvédés a curling vegyes-csapat OB-n

Szakosztályunk fennállása során először tudta megvédeni bajnoki címét ebben a szakágban.

Az FTC 10 éves tehetsége már a felnőtteknél játszik

A curlinges Kassai Andort apukája kérte fel, hogy szerepeljen a felnőttek között. Bevált az ötlet - VIDEÓ!

Tízévesen a felnőttek közt lett ezüstérmes curlingesünk

Kassai Andor a második helyet szerezte meg csapatával a curling férfi Országos Csapat Bajnokságon.

Bronzérmet szereztünk a Winter World Mastersen

A magyar vegyes curling-válogatott Kanada első, és az USA második csapata mögött zárt harmadikként.

Ezüstérem Dániából

Férfi curlingcsapatunk, az FTC Jaguars második lett a rangos dániai nemzetközi kupán.

Fantasztikus siker a vegyes-páros A-ligában

Az FTC párosa képviselheti majd hazánkat a decemberi, olimpiai kvalifikációs vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin