2022. április 22.
Arany és Eb-kvalifikáció a nőknél, bronz a férfiaknál
Mind a bajnoki cím, mind pedig a bronzérem az UTE elleni meccset követően került játékosaink nyakába!

A 2022-es Országos Curling Csapatbajnokság sikeres FTC-szereplést hozott: a nőknél az FTC Girls Jam a Fradi első női csapatbajnoki címét szerezte meg, a FTC-Fatherock a férfi A-liga csapatbajnokság harmadik, bronzérmet jelentő helyét, az FTC-Jaguars pedig a férfi A-liga 5.helyét szerezte meg.

Érdekesség, hogy mind a bajnoki cím, mind pedig a bronzérem az UTE elleni meccset követően került játékosaink nyakába!

A curling világában - a csapatsportok között rendhagyó módon - a mindenkori válogatottat az aktuális bajnokcsapat jelenti, azaz nincs „válogatás”, a tagok összeszokottsága kritikus lehet az elérendő eredmény szempontjából. Női csapatunk sikere tehát egyben azt is jelenti, hogy a jövő évi női Európa-bajnokságon induló magyar válogatottat az FTC Girls Jam csapata alkotja majd. A női csapat kapitánya és edzője, Halász Csilla boldogan nyilatkozott a mérkőzés után.

- A csapatbajnokság kétfordulós alapszakaszából 8 győzelemmel és 2 vereséggel jutottunk tovább az első helyen. Az elődöntőben kemény küzdelem után a Vasas Hackers csapatát legyőzve kerültünk a fináléba - kezdte Halász Csilla. - A döntő első két mérkőzése alatt éles csatát vívtunk (mindkét mérkőzés extra endben dőlt el) az UTE Women játékosaival, az elsőt a mi csapatunk, a másodikat az ellenfél nyerte. Nagy izgalommal készültünk az utolsó, mindent eldöntő meccsre, igyekeztünk minden erőnket összeszedni, s kizárólag a játékra koncentrálni. Bár az első három end nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a negyedik endben írt három pont nagy lendületet adott a csapatnak. A szünet után, a mérkőzés második felére visszatérve még jobban tudtunk játszani, aminek eredményeként a 8. endben 10:3-as állásnál, az ellenfél kézfogásával véget ért a mérkőzés, ami elhozta a Ferencvárosi Torna Club első női curling országos csapatbajnoki aranyérmét. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, mindenki példát mutatott kitartásból, küzdeni akarásból, az egységes csapatszellem vitt minket a győzelemig. Gratulálunk az ezüstérmes női csapatnak, az UTE Womennek! Ezúton szeretnénk megköszönni a jégpálya jégmestereinek, a bajnokság szervezőinek, a bíróknak a munkáját, valamit családtagjainknak, szurkolóinknak a támogatást!


Az FTC Girls Jam tagjai: Bíró Bernadett, Bíró Blanka, Gunzinám Zsanett, Halász Csilla, Nagy Tímea. Edző: Fóti Balázs

Fóti Balázs edző is nyilatkozott.

- Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy rendkívül büszke vagyok a lányokra és nagyon örülök a sikerüknek. Kiváltképpen azért, mert a 4 hétvégés bajnokság záró fordulójában a legfontosabb szakaszban, a rájátszásban személyesen nem segíthettem őket csak távolról tudtam támogatni a csapatot videóhívások útján, mivel legnagyobb örömömre megszületett a kislányom és apai feladatok szólítottak. A csapat összetartását és erejét jól mutatja, hogy ettől cseppet sem gyengült a csapategység, hiszen mindig együtt sírunk és együtt nevetünk. Négy éve dolgozunk közösen, ez a 4. ob-döntőnk, ami mutatja, hogy végig jó úton jártunk. Az első évben a másodosztályt nyertük meg, utána kétszer egymás után az első osztály ezüstérmét szereztük meg, a munka mostanra érett be a bajnoki cím elnyerésével. Szisztematikus munkát végzünk, kis lépésekkel haladunk. Úgy vélem más utat választottunk és ez kifizetődőnek látszik, kisebb technikai eszköztárral dolgozunk, de azokat megbízhatóan alkalmazzuk meccsről-meccsre. Természetesen ez adja a továbblépés lehetőségét is, a magabiztosan alkalmazott dobás típusok bővítését. Amikor elkezdtük, volt 4 gyakorlott, technikás versenyzőnk. Két visszavonult, tapasztalt versenyző visszahívásával 6 főre bővültünk. Megkevertük a lapokat és a 3 legnagyobb tapasztalatot igénylő pozícióban lett egy kezdő csapatkapitányunk (skip), egy kezdő csapatkapitány-helyettesünk (vice skip) és egy kezdő befejező játékosunk, akik ezekben a pozíciókban sosem játszottak korábban. Mára mindannyian válogatott tudású játékossá váltak a posztjukon, de ami a legfontosabb, hogy válogatott csapattá értek. Közben a kezdetben junior korú játákosaink is felnőtt nőkké váltak és mostanra elmondható, hogy a 3-4 különböző életkorú generáció, akik a csapatot alkotják külön-külön mind olyan értéket tudnak hozzáadni a csapat működéséhez, ami óriási pluszt ad a teljesítményhez. Köszönjük az FTC és a szakosztályvezető folyamatos támogatását, ami fontos része ennek a sikernek és bízunk benne közösen a következő nagy állomás az Eb-szereplés is mindannyiunk számára örömteli és maradandó lesz.

A férfiak mezőnyében az FTC-Fatherock az alapszakasz 3. helyén jutott be a négy csapatos rájátszásba, ahol a döntőbe jutásért vívott mérkőzés elvesztése után a bronzéremért vívott csatában 8-7 arányban győzte le az UTE Four-Four csapatát.

A FTC-Jaguars a bajnokság 5. helyezését érte el, Farkas Dániel némi csalódottsággal a hangjában értékelt.

- Nem vagyunk elégedettek az idei bajnokságban nyújtott szereplésünkkel, még akkor sem, ha nem csak belső, hanem külső tényezők is hátráltatták a legjobb négybe kerülésünket. Nehezen indult számunkra az év, a csapatdinamikai egységünkben jelentős feladatokat kellett megoldanunk. Ez sajnos elkerülhetetlenül megjelent a formaidőzítésünkben és a bajnokság alapszakaszának első felében nyújtott játékunkban is nyomott hagyott. A Vasas G-Force elleni mérkőzés volt a fordulópont, de feljavult játékunkat nem sikerült győzelemmé konvertálnunk. Ezt követően hiába győztük le a bajnokságot később magabiztosan megnyerő UTE Férfi 1. csapatát, más gárdák mérkőzéslemondásai ajándékpontokat jelentettek ellenfeleink javára. Így - alapszakasz végi formánkkal - hiába jelentettünk erős kihívást az első három helyen bejutott csapat számára, nem volt lehetőségünk sem a döntőbe kerülésért, sem a bronzéremért játszani. Csalódottak vagyunk, de a következő évben felhasználjuk az idei tapasztalatokat. Gratulálunk a lányoknak az első csapatbajnoki címükhöz, és örülünk másik csapatunk bronzérmének! Hajrá Fradi!

Cikkajánló

Felkészülési verseny Belgiumban

A tornán való részvétel a magyar bajnokságra történő felkészülést segítette.

Visszatérő vegyespárosunk feljutott az A-ligába

A feljutással párosunk elérte a kitűzött célját.

Kilencedik helyen végeztek női curlingeseink

A magyar női curling válogatott, a Ferencváros Girl Jam hazaérkezett Svédországból – INTERJÚ!

Bravúros bronzérem a Magyar Kupában

A Ferencváros három csapattal képviseltette magát az idei Magyar Kupa kiírásában.

Az Európa-bajnokság A-ligájában indulnak curlingeseink

Sportolóink a tavalyi év B-csoportos eredményének köszönhetően kerültek be Európa 10 legjobb csapata közé.

Elkezdődött a munka

A következő hetek a felkészülésről fognak szólni.

Történelmi Fradi-siker a Női Országos Csapatbajnokságon

Egy végletekig kiélezett finálé után, fennállásuk első csapatbajnoki címét szerezték női curlingeseink.

Bronzérem a Vegyes-páros Országos Bajnokságról

Az érem már biztos volt az ob-n, ugyanis két ferencvárosi vonatkozású csapat játszott a harmadik helyért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin