archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. november 24.
Eb: bravúros bennmaradás
A magyar válogatott színeiben induló Jégmadarak két győzelemmel és öt vereséggel zárta a curling Európa-bajnokságot, és kiharcolta a bennmaradást a B-divízióban!

Amint arról ITT beszámoltunk, a Ferencváros bajnok curlingcsapata, a Jégmadarak a magyar válogatott színeiben szerepelhetett a svájci Európa-bajnokságon. A mieink egy győzelem és két vereség után várhatták a folytatást a kontinenstorna B-divíziójában.

A mieink negyedik mérkőzésüket Finnország ellen vívták. A Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Fóti Balázs, Riesz Gábor, Kalocsay Ottó összeállítású csapat nem kezdte jól a találkozót, északi ellenfelünk két játékrész alatt már hétpontos előnybe került, és bár a harmadik, az ötödik és a hatodik endet is sikerült minimális különbséggel megnyerni, a vége 10-3-as vereség lett.

Az ötödik körben Észtország következett. A baltiak ellen végig szoros, kiegyenlített csatát vívtunk, volt, hogy két ponttal is vezettünk, ám két játékrésszel a vége előtt ellenfelünk volt kétpontos előnyben. Az utolsó két endet azonban 1-0-ra megnyertük, így következhetett az extra end, amiben a mieinknek jött ki jobban a lépés, így 8-7-re megnyerték a találkozót.

Szerda reggel Izrael következett, ezen a mérkőzésen is sokáig kiegyenlített volt a játék, hat játékrész után döntetlen volt az állás, a végét azonban ezúttal is ellenfelünk bírta jobban, és 8-4-re behúzta a találkozót.

Csütörtökön Belgium ellen így a torna utolsó mérkőzése következett. A vezetést a belgák szerezték meg, hat játékrész után viszont a magyarok vezettek 4-2-re, a záró endnek pedig 5-4-es előnyből vágtunk neki. Ekkor azonban jött a rövidzárlat, Belgium a játékrészt 3-0-ra, a mérkőzést pedig így összesítésben 7-5-re nyerte meg.

A magyar együttes összesítésben két győzelemmel és öt vereséggel zárta az Európa-bajnokságot. Anglia és Belgium ugyanilyen mérleggel végzett, az elsődlegesen rangsoroló egymás elleni eredmény mutatójában viszont egyenlőség alakult ki, hiszen a három válogatott között körbeverés történt. A curling Eb szabályai szerint pedig ebben az esetben az úgynevezett DSC-mutató (Draw Shot Challenge) rangsorol a csapatok között. Ez az érdekes mutató egy adott csapat minden endben elengedett utolsó kövének a ház középpontjától centiméterben mért távolságainak átlagából számítható ki, a legközelebb eső kő kivételével.

A DSC mutató alapján Anglia végzett a csoport 5. helyén, megelőzve a 6. Magyarországot és a 7. Belgiumot. Mivel a 6. az utolsó, biztos bennmaradást érő hely, így a mieink a lehető legszorosabb küzdelemben, alig 9 centiméternyi DSC-mutató különbséggel maradtak benn az Eb B-divíziójában, Belgium pedig osztályozóra kényszerült.

Curling, Európa-bajnokság, St. Gallen, Svájc
B-divízió

4. mérkőzés
Magyarország – Finnország 3-10
5. mérkőzés
Magyarország – Észtország extra end után 8-7
6. mérkőzés
Magyarország – Izrael 4-8
7. mérkőzés
Magyarország – Belgium 5-7

A B-divízió A csoportjának végeredménye:
1. Spanyolország 6-1
2. Finnország 6-1
3. Izrael 5-2
4. Lettország 5-2
5. Anglia 2-5, DSC: 48,34 cm
6. Magyarország 2-5, DSC: 55,47 cm
7. Belgium 2-5, DSC: DSC: 64,55 cm
8. Észtország 0-7

A magyar válogatott (ezen a tornán a Jégmadarak) bennmaradt a B-divízióban.

(Fotó: worldcurling.org)


Cikkajánló

Bajnok az FTC csapata és indulhat a világbajnokságon!

Az FTC Hammer Time a második helyen végzett az alapszakaszban, a rájátszásban pedig megállíthatatlan volt.

Bíró Blankáék párosa elsöprő sikert aratott

Az FTC duója minden mérkőzését megnyerve végzett az első helyen curlingezők Vegyes Páros Országos Bajnokságán.

Második hely a Magyar Kupában

Az FTC Fradi csapata egészen a döntőig menetelt a curlingesek 2019-es Magyar Kupájában.

Ezüstérmes lett párjával a fradista curlinges

Bíró Bernadettet és párját csak a döntőben győzték le az Ifjúsági Vegyes Páros Országos Bajnokságon.

Ezüstérem az egyéni bajnokságban

Játékosunk, Fóti Balázs a második helyen zárta a curlingesek egyéni bajnokságát.

Ezüstérem az ifjúsági Csapatbajnokságon

Az FTC Ifi fiúk curlingcsapata második helyen végzett a korosztályos csapatbajnokságon.

Negyedik és ötödik helyezés

Az FTC férfi csapatai a 4. és az 5. helyen zárták a curling Csapatbajnokságot.

A második helyen két forduló után

Az FTC mindkét curlingcsapata nyert a hétvégén a Csapatbajnokság 2. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most