2024. május 6.
Magyar Kupa ezüstérem curlingben
Csapatunk a férfi és a női bajnokot is legyőzve jutott a döntőbe.

Vasárnap véget ért a 2024-es Magyar Kupa, amelyen az FTC-Jaguars curlingcsapata csoportelsőként jutott a legjobb négy közé. A döntőért a Vasas SC-Nők csapatávál küzdött meg, ahol férfi csapatunk 4-2-es győzelemmel jutott a döntőbe.

Itt a csoportmérkőzések alatt egyszer már legyőzött, friss férfi bajnok Vasas G-force várt a Jaguárokra, ahol a Vasas most győzelemmel zárta a mérkőzést, így csapatunk ezüstéremmel jött le a pályáról.

Az FTC-Jaguars csapatvezetőjét, Farkas Dánielt kérdeztük a döntő után.

- Gratulálunk az ezüstéremhez! Boldogság vagy csalódás egy kupadöntőn megszerzett második helyezés?
- Köszönjük szépen, valójában mindkét érzés jelen van most bennünk. Örülünk, hiszen ebben a formációban most játszottunk először együtt, másrészt viszont nagyonon motiváltak voltunk végig, és mindent megtettünk azét, hogy elhódítsuk a kupát, természetes, hogy van bennünk szomorúság is az elveszített döntő után. Mindenesetre nagyon büszke vagyok a csapatra, a mérkőzéseink többségén olyan értékeket sikerült megcsillantanunk, amelyek a jövőre nézve nagyon biztató jelek lehetnek.

- Hogy éltétek meg a döntőt?
- Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon koncentráltan fog játszani ellenünk, hiszen nemrég nyerték meg a magyar bajnokságot, és tudtuk, mennyire szeretnék a Magyar Kupát is begyűjteni a bajnoki cím mellé. A csoportmérkőzések során nyertünk ellenük, ezért biztosak voltunk benne, minden tudásukat meg fogják mozdítani az ellenünk vívott meccsen. Ez így is történt, és bár mindkét csapat követett el hibákat, nem volt ellenszerünk a játékukra, így az aranyérem az ő nyakukba került. Innen is szeretnénk gratulálni ellenfelünknek a kupagyőzelemhez.

- Azt mondtad, bajnoksághoz képest jelentősen megváltoztatott csapattal álltatok ki, és azt is, voltak biztató jelek. Publikus felénk, ez mit jelent?
- Természetesen az. Felforgatott sorrenddel kezdtük el a sorozatot. Befejező játékosunk, aki egyben a skip szerepét is betölti a csapatnál saját kérésére, csereként lett benevezve, így újra kellett gondolni, melyikük töltsék be az üresen maradt pozíciókat. Végül több lehetséges alternatíva után Somodi Balázs lett a skip, aki egykori junior bajnokként szerzett már skip tapasztalatokat, a befejezőnk pedig a junior VB-t is megjárt, friss igazolás, Nagy Viktor lett. Trauttwein András harmadik pozícióban játszott, én pedig a bajnoksághoz hasonlóan maradtam a lead, valamint vice-skip szerepemben. Annak ellenére, hogy ebben a felállásban még soha nem játszottunk, jó volt az összhang a csapaton belül, és a mérkőzéseinken voltak olyan endek, amelyen kifejezetten minőségi játékot nyújtottunk. Természetesen a szokatlan felállás nehézségeket is eredményezett bőséggel, ezek azonban mind olyan pillanatok, amelyekből sokat tud tanulni úgy a csapat, mind az egyes játékosok. Ezeket természetesen fontos lesz kielemezni, és ezeket a tanulságokat levonva, illetve beépítve lesz érdemes elkezdeni szeptemberben a következő bajnoki idényt.

- Nemrégiben azt nyilatkoztad, vegyes érzések vannak benned a bajnokság 5. helye után. Hogy érzed magad most, hogy legyőztétek úgy a regnáló férfi bajnokcsapatot, mint a nőit a kupaküzdelmek során?
- Nyilván a kupaezüst gyógyírt jelent a kevéssé jól sikerült bajnoki szereplésre. Az említett két mérkőzésnek természetesen nagyon örülök. Ezeken a mérkőzéseken is, főleg a döntőbe jutásért vívott küzdelemben megvoltak azok a pontok, amelyeken javítanunk kell a jövőben, játszunk bármilyen felállásban is, azonban a legfontosabb, hogy büszke vagyok a csapatra és az elért eredményre!

Curlingeseink számára elkezdődik a nyári szünet, legközelebb az idei szezon egyik legsikeresebb (férfi) játékosával, vegyes bajnokcsapatunk, bajnoki ezüstérmes férfi-és vegyespároscsapatunk befejező játékosával, egyéni OB ezüstérmesünkkel, Fóti Balázzsal értékeljük az eltelt évet.

Fotó: Kuttner Ádám

(a képen balról jobbra: Somodi Balázs (second, skip), Trauttwein András (third), Farkas Dániel(lead, vice-skip), Nagy Viktor(fourth))

Cikkajánló

Két ezüstéremmel zártuk az egyéni bajnokságot

Remek teljesítményt nyújtottak az FTC curlingesei.

Ezüstérem a férfi curling A-ligában

Az FTC Fatherock curlingcsapata a második helyen végzett az országos csapatbajnokság A-ligájában.

Megvolt az FTC Kids első nemzetközi versenye

Curling szakosztályunk legfiatalabb tagjai is pályára léptek az Olympic Hopes Budapest 2024 versenyen.

Címvédés a curling vegyes-csapat OB-n

Szakosztályunk fennállása során először tudta megvédeni bajnoki címét ebben a szakágban.

Az FTC 10 éves tehetsége már a felnőtteknél játszik

A curlinges Kassai Andort apukája kérte fel, hogy szerepeljen a felnőttek között. Bevált az ötlet - VIDEÓ!

Tízévesen a felnőttek közt lett ezüstérmes curlingesünk

Kassai Andor a második helyet szerezte meg csapatával a curling férfi Országos Csapat Bajnokságon.

Bronzérmet szereztünk a Winter World Mastersen

A magyar vegyes curling-válogatott Kanada első, és az USA második csapata mögött zárt harmadikként.

Ezüstérem Dániából

Férfi curlingcsapatunk, az FTC Jaguars második lett a rangos dániai nemzetközi kupán.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin