archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. november 20.
Megtörtük az átkot
A Ferencváros curlingcsapata, a Jégmadarak egy győzelemmel és két vereséggel áll a svájci Európa-bajnokságon.

Mint ismert, az FTC férficsapata, a Jégmadarak magyar bajnokként kivívta a jogot, hogy magyar válogatottként szerepelhessen a november 18-25-ig a svájci St. Gallenben rendezendő Európa-bajnokságon.

A mieink a B-divízióban Anglia ellen kezdtek a kontinenstornán. A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású Jégmadarak három játékrész után 4-1-re vezettek és bár az angolok felzárkóztak, a mérkőzés felénél a magyar csapat 4-3-as előnyben volt. A hatodik end után ismét hárommal, 6-3-ra vezettünk, sőt, a nyolcadik játékrészben nagy lehetőségünk volt eldönteni a meccset, de Anglia az újradobott kövével ismét közelebb került. Egyenlíteni viszont már nem sikerült, így a magyar válogatott a 2007-es, a 2010-es és a 2014-es Európa-bajnokságokon elszenvedett vereségek után megtörte az átkot és nyert Anglia ellen.

Második mérkőzésünkön Lettország következett. Rendkívül kiegyenlített harcot hozott az első négy end, amely után 3-3-as döntetlen állt az eredményjelzőn. A szünet előtti utolsó játék azonban a letteké lett és mivel a Jégmadarak skip kövei rövidek lettek, ellenfelünk hárompontos előnnyel várhatta a folytatást. Sajnos ez a hátrány már soknak bizonyult és bár 7-6-ra még felzárkóztunk a kilencedik endben, a lettek megőrizték az előnyüket és 9-6-os győzelmet arattak.

Hétfőn az Eb-n eddig két meccséből kettőt megnyerő Spanyolország várt a mieinkre. Jól kezdtünk, 2-1-es előnyünket azonban gyorsan kiengedtük a kezünkből, miután a spanyolok egymás után három endben is egy-egy pontot szereztek. A hetedik endben a magyar csapat három ponttal javított, de Spanyolország a nyolcadik és a kilencedik játékrészben összesen négy pontot szerzett, így hiába késztettük nagy csatára őket, 8-6-ra nyertek.

A magyar válogatott három fordulót követően egy győzelemmel és két vereséggel jelenleg a csoport ötödik helyén áll Angliával együtt. Következő mérkőzését hétfőn este 20 órától játssza Finnország ellen, majd kedd reggel nyolc órakor Észtország, szerdán szintén ugyanebben az időpontban Izrael, csütörtökön délben pedig Belgium vár a Jégmadarakra.

CURLING EURÓPA-BAJNOKSÁG, ST. GALLEN, SVÁJC
B-DIVÍZIÓ

1. mérkőzés
Magyarország-Anglia 9-6
2. mérkőzés
Magyarország-Lettország 6-9
3. Mérkőzés
Spanyolország-Magyarország 8-6


Cikkajánló

Bajnok az FTC csapata és indulhat a világbajnokságon!

Az FTC Hammer Time a második helyen végzett az alapszakaszban, a rájátszásban pedig megállíthatatlan volt.

Bíró Blankáék párosa elsöprő sikert aratott

Az FTC duója minden mérkőzését megnyerve végzett az első helyen curlingezők Vegyes Páros Országos Bajnokságán.

Második hely a Magyar Kupában

Az FTC Fradi csapata egészen a döntőig menetelt a curlingesek 2019-es Magyar Kupájában.

Ezüstérmes lett párjával a fradista curlinges

Bíró Bernadettet és párját csak a döntőben győzték le az Ifjúsági Vegyes Páros Országos Bajnokságon.

Ezüstérem az egyéni bajnokságban

Játékosunk, Fóti Balázs a második helyen zárta a curlingesek egyéni bajnokságát.

Ezüstérem az ifjúsági Csapatbajnokságon

Az FTC Ifi fiúk curlingcsapata második helyen végzett a korosztályos csapatbajnokságon.

Negyedik és ötödik helyezés

Az FTC férfi csapatai a 4. és az 5. helyen zárták a curling Csapatbajnokságot.

A második helyen két forduló után

Az FTC mindkét curlingcsapata nyert a hétvégén a Csapatbajnokság 2. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most