2018. április 11.
Jótékonysági futás
A hétvégén 33. alkalommal rajtol el a Telekom Vivicittá Városvédő Futás. Fradista sportolók is ott lesznek.

Április 14-én és 15-én 33. alkalommal rajtol el a Telekom Vivicittá Városvédő Futás Budapesten. A vasárnapi 10 kilométeres és félmaratoni táv mellett (amelynek mezőnyében ott lesz korábbi kiváló labdarúgónk, jelenlegi utánpótlás szakmai koordinátorunk, Lisztes Krisztián, valamint utánpótlás igazgatónk, Theo Schneider is) szombaton 12:45-kor elrajtol egy 2,5 kilométeres jótékonysági futás is.

A jótékonysági futással egybekötött adománygyűjtéssel a szervezők az autizmussal élőket kívánják támogatni az Autistic Art Alapítványon keresztül. Az autizmus témájának felkarolásával igyekeznek az autizmussal élő emberek társadalmi elfogadását előmozdítani, az adomány pedig komoly segítséget jelenthet nekik, hiszen számukra akár a mindennapi kommunikáció is komoly nehézséget jelenthet.

A jótékonysági futás mezőnyében a Margitszigeten ott lesz jégkorongcsapatunk két játékosa, Pleszkán József és Tóth Renátó, az FTC U16-os hokicsapatának játékosai, valamint Bedák Pál és Kótai Mihály ökölvívók is. A csapatot színesíti e-sportolónk, Novák Dániel, azaz Gogetinho is.

Pleszkán József, az FTC jégkorongkapusa:
„Korábban nem igazán ismertem a rendezvényt, de egyáltalán nem gondolkodtam a válaszon, amikor megkaptam a felkérést. Örülök, hogy ilyen nemes célért küzdhetek, ráadásul bár a hokiszezonnak már vége, jelenleg is edzésben vagyok, így az egyéni edzéstervembe is jól illeszkedik ez a könnyed, rövid távú futás.”

Tóth Renátó, az FTC jégkorongozója:
„Egy profi sportolónak nem okozhat nehézséget egy 2,5 kilométeres futás, de nem fogunk nehezíteni, természetesen nem hokifelszerelésben futunk szombaton… De most nem is a sportteljesítményen lesz a hangsúly ezen a jótékonysági futáson, hanem hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, és hogy segítsük az autizmussal élő emberek beilleszkedését a társadalomba.”

Lisztes Krisztián, az FTC utánpótlás szakmai koordinátora:
„Szombaton meccsünk van az U19-es labdarúgócsapattal, így egyértelműen eldőlt, hogy a vasárnapi félmaratonon indulok… De persze nem csak emiatt futom le, tavaly is nekivágtam, úgy éreztem, idén is menni fog. Nem vagyok biztos benne, hogy meg tudom javítani a tavalyi eredményemet, de mindent meg fogok tenni érte! Ez persze sok dologtól függ, mint például az időjárás, a napi forma, de megpróbálom tartani a kétórás szintet. Bár nem az eredmény a legfontosabb, általában mindenki jókedvű, és kívülről is pozitív visszajelzések érkeznek, átsegítenek a szurkolók a holtponton, úgyhogy mindig hatalmas élmény!”

A Telekom Vivicittá Városvédő Futással kapcsolatos minden fontos információ elérhető IDE kattintva.

Cikkajánló

Nemes célért futottak

A Ferencváros népes csapattal képviseltette magát a Telekom Vivicittá rövidtávú jótékonysági futásán.

Korai búcsú

E-sportolónk, Novák Dániel nem jutott a legjobb négy közé a budapesti V4 Future Sports Festivalon.

Jöhet az elődöntő!

Az FTC e-sportolója, Novák Dániel bejutott a budapesti V4 Future Sports Festival elődöntőjébe – VIDEÓ!

Az első verseny

Az FTC e-sportolója, Novák Dániel is indult a hétvégén megrendezett Xbox FIFA bajnokságon.

Bemutatjuk Gogetinhót!

A 25 éves Novák Dániel a Ferencváros első e-sportolója – VIDEÓ!

E-sport a Fradiban

Novák Dániel a márciusi V4 Future Sports Festivalon képviseli először a Fradit rangos e-sport viadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most