2019. január 22.
2011 után nyerhetünk újra érmet a Magyar Kupában
Jégkorongcsapatunk 2011 után nyerhet ismét érmet a Magyar Kupában a DVTK Jegesmedvék elleni bronzmérkőzésen.

2011. január 30. A nap, amikor a Ferencváros férfi jégkorongcsapata - Pleszkán Józseffel a kapuban - 4-0-ra megnyerte a Miskolci Jegesmedvék elleni Magyar Kupa bronzmérkőzést a Miskolci Jégcsarnokban, és ezzel a harmadik helyen végzett a sorozatban.

2019. január 22. A nap, amikor az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata - Pleszkán Józseffel a keretben - megnyerheti a DVTK Jegesmedvék elleni Magyar Kupa bronzmérkőzést a Miskolci Jégcsarnokban, és ezzel a harmadik helyen végezhet a sorozatban, a máig utolsó, 2011-es éremszerzés után ismét.

Nos, aki hisz a spiritualitásban, igen jó ómennek veheti a fenti két esemény közti, szinte kísérteties párhuzamot, még akkor is, ha a Fradi utolsó Magyar Kupa-érmének megszerzése óta alapos változáson esett át mindkét együttes. A hazaiak Miskolciból DVTK Jegesmedvékké váltak, belépve a borsodi megyeszékhely legnagyobb sportegyesületébe, sárga-fekete színeiket pedig piros-fehérre cserélték, míg a Ferencvároshoz névadó főtámogatóként csatlakozott a Telekom - igaz, a Ferencvárosi Torna Club névből és a zöld-fehér színekből soha, semmilyen körülmények között nem engednénk... Ezen kívül a játékoskeretek is bőven lecserélődtek, az akkori Fradiból már csak Pleszkán, és félig-meddig Borbás Gergely aktív, míg a miskolci keretben olyan nevekkel találkozhatunk, mint az azóta már meghatározó ferencvárosi játékossá vált Rafaj Attila, vagy Dubek Vladimir, Saluga Martin, esetleg Budai Krisztián és Majoross Gergely, de bontogatta már a szárnyait Gőz Balázs vagy éppen Miskolczi Márk és Ritó László is. Emellett az is fontos változás, hogy a Fradinak sem a ligában, sem a kupában nem sok babér termett azóta, míg a Jegesmedvék azóta nyertek három MOL/Erste Ligát, két Magyar Kupát, ebben az idényben pedig már a MAC Újbudához hasonlóan a szlovák Extraligában edződnek. Sőt, nemhogy edződnek, hétről-hétre szállítják a bravúros eredményeket, és első idényükben biztosan ott lesznek a rájátszásban, de még odaérhetnek a garantált negyeddöntőt jelentő hatodik helyre is.

Eredményes hokiból viszont idén a mieink háza tájén sincs hiány: a nyáron teljesen megújult Fradi, mint ismert, 24 év után ért oda ismét a bajnoki alapszakasz első helyére, a MOL/Erste Liga 2008 óta íródó történetében pedig először. Ráadásul azt már a MAC elleni elődöntőben is láthattuk, mezőnyben teljesen felvettük a versenyt a jóval erősebb szlovák Extraligában edződő ellenféllel szemben. Emellett mindenki emlékszik a miskolciakkal íródó közös történelmünk legemlékezetesebb fejezetére, a 2016/17-es bajnokság rájátszásának negyeddöntőjére, amikor a playoffba az utolsó megszerezhető helyet épphogy megcsípve csúszott be a Greg Lindqvist vezette Fradi, ott pedig a kétszeres MOL Liga-címvédő, toronymagas alapszakaszgyőztes DVTK érkezett szembe, a mieink pedig a hokitársadalom általános elképedésére közel jártak a sikeres medvevadászathoz, a hatodik meccsen 3-2-es előnynél Pesterzsébeten ziccereink voltak a továbbjutást érő győzelemhez, és végül mindössze mindent eldöntő hetedik mérkőzésen tudott legyűrni minket az akkori bajnok. Nos, ma jóval kisebb játékerőben a különbség a két csapat között, mint akkoriban, a zöld-fehéreket pedig a Fradi-szív, és a közel egy évtized után megszerezhető érem is motiválhatja. Erre utaltak Fodor Szabolcs vezetőedző szavai is a Jégkorongblognak adott villámnyilatkozatában.

"Dióhéjban fogalmazva: jó mérkőzést várok. Örülünk, hogy játszhatunk a DVTK-val, biztos, hogy gyors lesz a hoki, ami külön jól jöhet számunkra az Erste Liga-középszakasz előtt. Jó lett volna döntőbe jutnunk, de annak is örülünk, hogy itt vagyunk, és az egyik legjobb magyar csapattal találkozhatunk. Szeretnénk nyerni, fel kell nőnünk a feladathoz, de nyomás nincs rajtunk, felszabadultan játszhatunk” - mondta trénerünk.

Hogy mire megyünk az Extraligában parádézó miskolciak ellen, kiderül 17.30-tól a Miskolci Jégcsarnokban. A találkozóra vendégjegyek a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Magyar Kupa, bronzmérkőzés
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom
2019. január 22., kedd 17.30, Miskolci Jégcsarnok
Belépők: a helyszínen

Cikkajánló

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Derbivel folytatjuk a Magyar Kupában

Az MJSZ kisorsolta a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait.

Brassóban kezdi erdélyi túráját az FTC-Telekom csapata

Magyar bajnok hokisaink először utaztak idén Erdélybe, ahol legelsőként a Corona Brassóval csapnak össze.

Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában

Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

A Tüskecsarnokban folytatódik a Magyar Kupa-párharc

Magyar bajnok hokisaink ezúttal hazai pályán játszanak Magyar Kupa-ellenfelükkel, a FEHA 19 csapatával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin