2023. március 17.
30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!
Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Magyar bajnoki címvédő jégkorong csapatunk egy rendkívül hektikus alapszakasz és egy kemény negyeddöntő után a Budapest Jégkorong Akadémia HC-vel került össze, akikkel kicsit sem volt egyszerű dolgunk a liga első szakaszában. Az elmúlt két hétben viszont a Ferencváros elképesztő energiákat mozgósítva, egyenlő félként küzdött az alapszakasz győztessel, és egészen a hetedik mérkőzésig vitték a magyar bajnoki döntős Erste Liga-elődöntőt.

Az idén bevezetett pontrendszer miatt sajnos a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak nélkülöznie kellett Kreisz Brúnót, a jó hír viszont, hogy sem sérültünk, sem pedig betegünk nem volt a bajnoki döntő hetedik meccsén.

A kapuban kezdő Aranynak már az elején volt dolga, de a hazaiaknál Kornakkernek is volt védenivalója. Még az elején sikerült kitörnünk a BJA HC szorításából, és Boros Dániel, valamint Jari Sailio is veszélyes tudott lenni a kapura. Egy kontránál Vorobyov kék vonal mellőli bombája pattant ki nagyon veszélyesen Arany mamutjáról, de kapusunk időben kapcsolt, és a bárddal kiütötte a pakkot a veszélyzónából. Nem sokkal később pedig Elo fülelt le egy átadást a hazaiak harmadában, amivel kettő az egyben tudtak ellépni, kapusunk viszont hárítani tudta a lövést. A harmad közepénél jobban kezdett nyomni a hazai csapat, amit sikerült megtörni, és egy remek letámadásnál Betteridge és Nagy Gergő is centikre volt a gólszerzéstől. Az első kiállítást az 15. percben fújták be a játékvezetők, Viikilát küldték ki akadályozásért. A két perc alatt Sailio és Nagy Gergő is alakított ki helyzetet, de minden próbálkozásnak Kornakker volt a vége, a hazai csapatnak pedig sikerült lepörgetnie a büntetést. Kicsit kevesebb, mint kettő perccel a szünet előtt Sointunak volt nézeteltérése Gőzzel, amit egy páros kiállítással honoráltak a játékvezetők, majd az utolsó percben Hrabal ütközött szabálytalanul és meglehetősen szerencsétlenül Schlkemannal, aki lent is maradt a jégen, így emberhátrányban folytattuk a találkozót.

Közel másfélperc áthúzódó emberhátrányt kellet kivédekeznünk a második harmad elején, ami alatt Szabó távoli lövéséből a kipattanót sikerült eltakarítani a kapu elől. Tóth Gergő letámadása után Farkas Simon szedte össze a korongot Kornakker kapuja mögül, tett egy kört a kapu előtt, elfektette a hazaiak hálóőrét, majd beemelte a kapuba a pakkot (0-1). Egyből a gólszerzést követően pedig ismét hátrányba kerültünk, ami alatt Arany bravúrosan helytállt, és nem engedték egyenlíteni a hazaiakat. Nagy Krisztián tudott egy hazai akciónál még beleszúrni a korongba, ami éppen a kapuvasat találta el, a játékszer pedig kifelé pattant. A próbálkozás után még Djumic és Tsulihyn is tudott egy-egy veszélyeset lőni, de egyikük sem jutott tovább a Fradi kapusán. A harmad végén még Turbucz tudott egy korongot szerezni a támadóharmadban, amivel kapura tört, a laposan csúsztatott próbálkozását azonban ki tudta védeni Kornakker.

A harmadik harmadra már érezhetően fáradtabban érkezett ki a hazai csapat, ezt kihasználva pedig kezébe vette az irányítást a Fradi. Ennek gyorsan meglett az ereménye, a 42. percben Seregély adott remek passzt a mögötte érkező Rasmus Kulmalának, aki egy pontos lövéssel megduplázta az előnyünket (0-2). Ez némileg ébresztőleg hatott a BJA-nak, és igyekeztek minél több helyzetet kialakítani, azonban úgy tűnt, Aranyon nem találnak fogást. Mindkét csapatnak volt még egy-egy emberelőnyös helyzete, amivel nem sikerült élni. Végül közel négy perccel a vége előtt Kangyal időt kért, és lehozta Kornakkert, de hat emberrel sem tudott szépíteni az eredményen ellenfelünk. Végül az utolsó percben Lauri Kärmeniemi egy üreskapus góllal végleg eldöntötte a meccset (0-3).

Ez a három gól pedig egyben a 30. magyar bajnoki címet, a harmadik csillagot és az Erste Liga-döntőt jelentette az FTC-Telekom csapatának, amely a liga döntőjében már biztosan a Gyergyói Hoki Klubbal fog összecsapni.


Férfi jégkorong, Erste Liga, rajátszás, elődöntő, OB I döntő, 7. mérkőzés
Budapest Jégkorong Akadémia - FTC-Telekom 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
BJA HC: Kornakker (Straubinger) – Pozsgai, SzabóB., Tsulihyn, Galoha, Djumic – Garát, Vorobyov, Elo, Viikila, Schlekmann – Gőz, Uimonen, Tóth R., Nagy Krisztián., Szita – Varga, Dóczi, Molnár B., Ritter, Tóth Gergely, Vezetőedző: Kangyal Balázs
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Tóth A., Farkas, Tóth Gergő. – Kucsma, Galántai, Bán, Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Farkas (23:00), Kulmala (42:22, Seregély, Turbucz), Kärmeniemi(59:47, Nagy G.)

Kapura lövések: (7:9, 20:10, 17:9) 44:28
Védések: (9:7, 9:20, 7:17) 25:44 / 89.29% : 100.00%
Kiállítás percek: (4:4, 0:2, 2:2) 6:8
Emberelőny kihasználása: (4 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Harc a végsőkig, de vereség a döntő harmadik meccsén

Hokisaink 5-3-ra kikaptak az Erste Liga-döntő harmadik meccsén, de vezetik a párharcot, folytatás szombaton.

Kétmeccses előnnyel folytatjuk az Erste Liga döntőjét

Hatalmas bravúrral kétszer is győzött a Fradi Gyergyóban, itthon akár le is zárhatjuk a finálét.

Hosszabbításos győzelem, kettővel vezetjük a döntőt!

Hokisaink utolsó perces egyenlítés után a ráadásban megnyerték az Erste Liga-finálé második meccsét is!

Újabb bravúr, győzelem a ligadöntő első meccsén!

Friss magyar bajnok hokisaink rögtön elvették a Gyergyói HK pályaelőnyét az Erste Liga döntőjében.

Gyászolunk

Elhunyt az FTC jégkorong szakosztályának egykori elnökhelyettese, Szepeshelyi István.

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin