2019. február 1.
A Brassó legyőzésével léphetünk el a Csíkszeredától
A Brassó érkezik Pesterzsébetre, egy győzelemmel elléphetnénk a tabella élén a nagy rivális Csíkszeredától.

Az Erste Liga 2018/19-es idényének középszakaszából a felsőházban eddig lejátszott mérkőzések alapján egyértelműnek tűnik, hogy az idei kiírás nagy kérdése továbbra is az, ami az alapszakasz élmezőnyének versenyfutását is meghatározta: Ferencváros vagy Csíkszereda?

Ami a két csapat eddigi teljesítményét illeti, a Fradi rögtön Dupla Derbivel kezdte a bajnokság második fázisát, a mérleg pedig két meccs alatt öt pont: Pesterzsébeten kétgólos hátrányból fordítva, ráadásban, míg Újpesten egy szenzációs mérkőzésen, foghíjas kerettel is a rendes játékidőben győzte le a nagy rivális lila-fehéreket. Az alapszakaszból annak megnyerésével elhozott hat bónuszponttal együtt így az FTC-Telekom 11 ponttal áll a felsőház élén, míg nagy riválisunk otthon legyőzte a Brassót és a DEAC-ot, utóbbi ellenfele viszont a debreceni mérkőzésen visszavágott, így az alapszakasz második helyéért járó három ponttal együtt kilencnél járnak, de egy mérkőzéssel előrébb tartanak.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egy esetleges mai győzelemmel a Fradi megtarthatná az összesen nyolc mérkőzéses középszakaszban komolynak számító előnyét, annál is inkább, hiszen a csíkiak annak az Újpestnek az otthonába látogatnak, akik az idényben már kétszer is borsot törtek a Sportklub orra alá. A Ferencváros mérlege viszont három rendes játékidős győzelem és egy szétlövéses vereség aktuális ellenfelével szemben, ráadásul egyszer Pesterzsébeten egy 8-0-val, egyszer pedig Brassóban egy 8-1-gyel küldtük haza korábbi vezetőedzőnk, Greg Lindqvist kék-sárga farkasfalkáját. Hogy érdemes azonban vigyázni velük, azt ismerve a svéd mester dörzsölt, váratlan húzásait, nem kell különösebben ecsetelni, ráadásul jó bizonyíték erre a két csapat legutóbbi pesterzsébeti egymás elleni mérkőzése is, amin a semmiből tudott kiharcolni egy ráadást a Brassó, majd szétlövéssel meg is nyerte a találkozót.

Teljesen kiszámíthatatlan tehát a Cenk alattiak teljesítménye, Pesterzsébetre például egy Újpesten elszenvedett 7-0-s verésből érkeznek. A mieink viszont a Magyar Kupa bronzmeccsével együtt hét tétmérkőzés óta veretlenek, ezt a sorozatot próbáljuk meg folytatni ma este is, annak ellenére, hogy a sérülések és a betegségek továbbra sem könnyítik meg Fodor Szabolcs vezetőedző és a szakmai stáb dolgát:

Az FTC-Telekom - Corona Brassó középszakasz rangadó 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A mérkőzésre online elővételben is kaphatóak a jegyek IDE kattintva, de a helyszínen is lehet belépőt vásárolni, a jegypénztár 17.00-kor nyit, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC-Telekom - Corona Brassó
2019. február 1., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: online elővételben ITT, vagy a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában 17.00-tól

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin