2020. január 23.
A Brassó vendégeként kezdjük a középszakaszt
Férfi jégkorongozóink a Brassó vendégeként lépnek jégre a középszakasz első mérkőzésén.

Férfi jégkorongcsapatunk fantasztikus bravúrt mutatott be a legutóbbi hétvégén: a szlovák Tipsport Ligás MAC Újbudát és az osztrák bázisú EBEL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19-et is sikerült legyőzni az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa miskolci négyes döntőjében, így 25 év után ismét a Ferencváros emelhette magasba a Magyar Kupa trófeáját!

A történelmi tett után sincs megállás Fodor Szabolcs csapata számára, ugyanis az alapszakasz zárultával most jönnek a szezon legnagyobb izgalmai az Erste Ligában is, ahol szintén címvédő az FTC-Telekom. A Ferencváros a nagy rivális Csíkszereda mögött a második helyen zárta az alapszakaszt, így három bónuszpontot vitt tovább magával arra a középszakaszra, amelyet Erdélyben, a Brassó és a Csíkszereda vendégeként indít csütörtökön és pénteken. De egyelőre maradjunk az előbbinél.

A rájátszás szempontjából nagyon fontos, pályaelőnyt és az első ellenfélválasztás jogát is biztosító kiemelésekről döntő középszakasz első meccsén ahhoz a Brassóhoz látogatunk, amely már megkezdte a szereplést a felsőházban, ráadásul rögtön hatalmas skalpot sikerült begyűjteniük, ugyanis a Csíkszereda vendégeként hozták el a három pontot a Vákár Lajos Műjégpályáról. Ezzel a győzelemmel a Corona egy pontra megközelítette a listavezetőt, valamint ideiglenesen fellépett a felsőházi tabella második helyére. Nem utolsó sorban pedig esélyt adott a Fradinak arra, hogy már egy kör után behozza a Sportklubbal szembeni hárompontos hátrányát. Ehhez azonban éppen a Sportklub-verő Brassót kellene legyőzni, ráadásul saját csarnokukban...

A két csapat legutóbb csaknem pontosan két héttel ezelőtt találkozott, ugyancsak a brassói Olimpiai Jégpályán. Az a mérkőzés számunkra már tét nélküli volt, hiszen akkorra már bebiztosítottuk a második helyünket az alapszakasz tabelláján. Ennek ellenére hatalmas küzdelmet mutatott be mindkét gárda, és a közönséget is sikerült kiszolgálniuk, a hétgólos mérkőzés végén pedig a mieink örülhettek.

Ami az aktualitásokat illeti, mindkét fél remek hangulatban várja a csütörtöki mérkőzést, hiszen míg a brassóiak egy hosszú rossz szériát adtak át a múltnak a Csíkszereda bravúros legyőzésével, addig a mieink, ahogy korábban említettük, törtélnelmet írva 25 év után újra megnyerték a Magyar Kupát. Továbbá, mind a két csapatnak kulcsfontosságú lenne a győzelem és a vele járó három pont megszerzése. A Corona egy győzelemmel átvenné a vezetést a tabellán, míg a mieink a tökéletes rajtra, valamint a nagy rivális Csíkszeredával szembeni hátrány ledolgozására törekednek, hogy pontazonossággal várhassák a pénteki, egymás elleni csúcsrangadót.

A Ferencváros a Magyar Kupa megnyerése után megkezdi tehát a szereplést az Erste Liga középszakaszában is. Csütörtökön 17.30-tól (magyarországi idő szerint) jön a Corona Brassó - FTC-Telekom összecsapás a brassói Olimpiai Műjégpályán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, 1. forduló
Corona Brassó – FTC-Telekom
2020. január 23. csütörtök, 17.30 (magyarországi idő szerint), Brassó, Olimpiai Műjégpálya

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin