2022. október 30.
A Brassóé lett a három pont az Erste Liga Matinén
Férfi jégkorongcsapatunk 6-3-ra kikapott a Corona Brassótól, amely idén másodszor győzött a Tüskecsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk október végére igen sűrű meccsnaptárat kapott, a hónap utolsó hetében három hazai mérkőzés is várt Fodor Szabolcs együttesére. A Fradi a szerdai, Gyergyó elleni vereség után szombat délután lélekemelő rendes játékidős győzelmet aratott az idény második derbijén az Újpest ellen, így a nem a tervek szerint alakult franciaországi Kontinentális Kupa-kiruccanás, valamint a DVTK Jegesmedvék elleni találkozóval együtt zsinórban két Erste Liga-vereség után helyreállt önbizalommal várhatta a Corona Brassó elleni vasárnapi összecsapást.

Az FTC-Telekom a szombatihoz hasonló összecsapásban lépett jégre, továbbra is hiányzott sérülés miatt Julius Marva, Seregély Máté és Brayden Low, míg Arany Gergely mögött a cserekapus ezúttal is a fiatal Földes László volt annak érdekében, hogy meglegyen a keretben az új pontrendszerrel párhuzamosan bevezetett szabály szerinti megfelelő létszámú 23 év alatti játékos.

Az első harmadba remekül álltak bele a mieink, már a kezdést követően nagy nyomást helyeztek a vendégek kapujára. Ennek köszönhetően a 9. percben megérkezett a találkozó első emberelőnye Gajdó Balázs szabálytalansága után, amit sikerült is gólra váltani, a Betteridge bombája után Tőke lábai között átcsorgó és a gólvonalon megálló korongra Nagy Gergő csapott le a leghamarabb, és a hálóba püfölte (1-0). Hiába helyeztünk hatalmas nyomást végig a brassói harmadra, hiába a 20:6-os lövési mutató, a helyzetkihasználás hibádzott, ez pedig megbosszulta magát, a harmad végén Van Wormer kapott jó korongot Domingue-től, és egy remekül eltalált lövéssel egyenlített (1-1). A végén még jött egy újabb kiállítás, Betteridge kapott nagyot Williamstől, de ezt nem sikerült kihasználni a játékrész végéig.

A húsz másodpercnyi áthúzódó emberelőnnyel sem sikerült mit kezdeni a játékrész elején, sőt, szinte rögtön a mieink kerültek emberhátrányba, amit ki is használt a Brassó, Schaber révén (1-2). A következő emberelőnnyel már nem sikerült élni, sőt, öt az ötben sokkal kiegyenlítettebb volt a játék képe, mint az első húsz percben. Gólt pedig továbbra sem sikerült ütnünk, az ellenfélnek viszont igen, ismét Schaber volt eredményes (1-3). A gól után úgy nézett ki, kicsit elveszítette a hitét a Fradi, ebből a letargiából Betteridge remek egyéni villanásának, és óriási lövésből szerzett góljának sikerült kibillentenie a mieinket a harmad végén. Mindenki passzra számított a brit játékostól, ő azonban inkább ellőtte a pakkot a lepkés felső irányába, és milyen jól tette, ugyanis ezzel megszerezte a második ferencvárosi gólt (2-3).

Az utolsó játékrész ismét ferencvárosi mezőnyfölényt hozott, de hiába a sok lövés, a kapu előtt továbbra sem voltunk élesek. Amit viszont a mieink nem tudtak megtenni, a Brassó megoldotta nekünk, Bán az ellenfél harmadának közepén teljesen egyedül kapott egy ajándék korongot a kapu mögül ellenfelétől, és ki is használta a ziccert (3-3). Voltak lehetőségeink megfordítani a mérkőzést Farkas és Betteridge révén is, de a remek napot kifogó Tőke hatalmasakat védett, a túloldalon viszont a Boriszenko passzából meginduló Radim Valchar lövése szerencsésen, de átcsorgott Aranyon, be a kapuba (3-4). Megpróbáltunk egyenlíteni, gól viszont megint a túloldalon született, Gliga révén (3-5). Fodor Szabolcs kétgólos hátrányban is megpróbálkozott a kapuslehozatallal, ez sem vezetett viszont eredményre, a brassói kapitány, Gliga duplázni tudott, ezúttal üres kapura, ezzel végleg lezárva a mérkőzést (3-6).

Az FTC-Telekom nem tudott a szombati derbi után egy újabb győzelemmel közelebb zárkózni a tabella éllovasához, a pénteken a Tüskecsarnokba látogató BJA HC-hez, míg a Brassó négymeccses túrája harmadik meccsén megszerezte első győzelmét, és megtörte a négy bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatát.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Sarciá, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Kucsma, Szorokin, Kestilä, Kaijser, Betteridge – Boros, Nilsson, Kreisz, Farkas S., Tóth G. – Kozma, Bán, Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Corona Brassó: Tőke (Polc) – Boriszenko, Sweeney, Van Wormer, Schaber, Domingue – Williams, Garcia, Valchar, Gliga, Zagidullin – Gajdó T., Bors, Kovács M., Gajdó B., Szabó P. K. – Buda, Antal, Vasile A., Vasile N. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Gólok: Nagy G. (08:51 EE, Kulmala, Betteridge), Betteridge (36:21, Kulmala, Nagy G.), Bán (46:05)  illetve Van Wormer (18:08, Domingue), Schaber (21:19 EE, Borisenko, Valchar), Schaber (31:38, Domingue, Van Wormer), Valchar (56:12, Borisenko), Gliga (57:15, Valchar, Borisenko), Schaber (59:25, Van Wormer)
Kapura lövések: (20:6, 17:13, 18:8) 55:27
Védések: (5:19, 11:16, 5:17) 21:52 / 77.78% : 94.55%
Kiállítás percek: (0:4, 2:2, 2:0) 4:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (1 / 1) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:38 / 1:00
Emberhátrányos védekezés: (1 / 1) 0.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin