2020. február 1.
Újabb lépést tehetünk az első kiemelés felé
Férfi jégkorongcsapatunk a nemzetközi szünetet megelőző utolsó mérkőzésen a Corona Brassó csapatát fogadja.

Magyar bajnok és Erste Liga-címvédő, kupagyőztes férfi hokisaink remek szériát tudnak maguk mögött, hiszen a történelmi miskolci Magyar Kupa-hétvége után előbb Erdélyben kezdtük a liga középszakaszát, ahol remek teljesítménnyel előbb hosszabbításban nyertünk Brassóban, majd rendes játékidőben győztünk a nagy rivális Csíkszereda ellen, idén először legyőzve a Sportklubot idegenben, végül az alapszakasz-győztes csíkiakat hazai pályán, egy igencsak fordulatos találkozón is sikerült legyőzni, így hamar előnyt csináltunk a rajtnál az alapszakaszból hozott bónuszpontok miatt fennálló hárompontos hátrányunkból, és a felsőház tabellájának éléről várhattuk a folytatást.

A magyar válogatott február 6-9 között fradistákkal a soraiban szerepel fontos olimpiai előselejtezőn, előtte azonban még a Ferencvárosnak van egy fontos mérkőzése az Erste Ligában. Az a Corona Brassó látogat a Pesterzsébet Jégcsarnokba, amely okozott már meglepetést a felsőházban. Rögtön az első fordulóban a Vákár Lajos Műjégpályáról vitték el mindhárom pontot. Egyébként is erős ellenfélnek számítanak, sokáig harcban álltak a Ferencvárossal az alapszakasz tabellájának második helyéért, és Brassóban már nehezítették meg a mieink dolgát, november végén büntetőkkel nyerni is tudtak, illetve ahogy említettük, legutóbb is a hosszabbítás döntött a mieink javára. A Corona nem titkolt célja a mostani mérkőzést megelőzően, hogy ezúttal is meglepetés okozzon, és az idei szezonban először győzze le a regnáló bajnokot annak saját otthonában.

A két csapat, ahogy szó volt róla, legutóbb alig több mint egy hete futott össze, akkor a brassói Olimpiai Műjégpályán egy végletekig izgalmas mérkőzést játszottak egymással, ráadásul fordulatokban sem volt hiány. Miután megszereztük a vezetést, a hazai gárda kettővel is ellépett, de dobbant a Fradi-szív, és sikerült fordítani az utolsó játékrészben, végül így is csak a hosszabbításban sikerült legyőzni őket, aminek köszönhetően két pontot tettünk zsebre, ezzel sorozatban második alkalommal hagytuk el győztesen a brassói jeget. Ez akkor azt is jelentette, hogy a Csíkszeredával szembeni hárompontos hátrányt sikerült egyre faragnunk. Mostanra már azt is tudjuk, hogy egymás után kétszer is legyőztük tavalyi döntős ellenfelünket, ennek köszönhetően pedig mi állhatunk a tabella élén, így jó esélyeink vannak a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú első kiemelés megszerzésére - ennyire viszont még ne szaladjunk előre!

Pesterzsébeten legutóbb még az alapszakaszban, a decemberi válogatott szünetet megelőző időszakban randevúzott a két csapat. Az a találkozó nem hordozott magában annyi izgalmat, mint a brassói mérkőzések, hiszen Fodor Szabolcs tanítványai magabiztos 4-0-s győzelmet arattak Julius Pénzes gárdája felett, akárcsak az első idei egymás elleni összecsapáson, igaz, akkor betaláltak a brassóiak, de annak is sima, 4-1-es ferencvárosi siker lett a vége.

Ami a középszakasz felsőházának tabelláját illeti, nem valószínű, hogy sokan fogadtak volna arra, így fog festeni a sorrend alig egy héttel a rajt után. A második helyről három pont lemaradással induló Fradi az élen áll, előnye az ötből öt vereséget elkönyvelő Csíkszeredával szemben öt pont, ráadásul a második helyen a Dunaújváros áll, mindössze egy pont lemaradással, a hat bónuszpontot magával hozó Sportklub pedig a sereghajtó helyen szerénykedik. Újvárosi vetélytársaink ráadásul egy mérkőzéssel többet tudnak maguk mögött, így egy Corona felett aratott győzelemmel könnyedén négyre nőne a két csapat közti differencia. Ez azért is lenne fontos, mert így nyugodtan mehetnénk az olimpiai selejtező miatt következő egyhetes válogatott szünetre, ahonnan visszatérve, február 12-én pont a rivális DAB vendégeként szállunk vissza a harcba.

Jön tehát az újabb Brassó elleni összecsapás, ahol a vendégek aligha fogják könnyen adni magukat, ami persze nem is elvárható, pláne, hogy minden pontra égető szükségük van a feleknek.

Ne hagyja ki csapatunk utolsó hazai mérkőzését a nemzetközi szünet előtt, ugyanis 18 órától jön a középszakasz második FTC-Telekom – Corona Brassó összecsapása. Jegyek online elővételben és a helyszínen is kaphatóak, a pénztár 17.00-kor nyit. Irány Pesterzsébet, szurkoljuk ki együtt az újabb győzelmet!

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 4. forduló
FTC-Telekom – Corona Brassó
2020. február 1. szombat, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin