2023. július 27.
A brit élvonalból érkezik kanadai támadó
A Ferencváros férfi jégkorongcsapatában folytatja a Nottingham Panthers kanadai támadója, Adam Brady.

Továbbra is zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es idényre készülő játékoskeretének kialakítása. Az eddig bejelentett hét távozó, öt érkező, valamint nyolc, szerződését meghosszabbító játékos után ismét egy jó hírrel érkeztünk, ugyanis

az FTC-Telekom szerződést kötött a kanadai Adam Bradyvel, aki Angliából érkezik a Ferencvároshoz
a következő szezonra.

Adam Brady 1995. augusztus 6-án született a kanadai Delhiben. 2009-ben tűnt fel először az Alliance U15-ös bajnokságában a Brantford 99ers U15 AAA csapatában, majd a következő szezonban az U16-osokkal játszott együtt, ahol 30 alapszakasz meccsen 26+21 pontot szerzett, amit a rájátszás 12 meccsén további 15 ponttal egészített ki. Ugyanebben az idényben az OJHL-ben (Ontario Junior Hockey League) szereplő Hamilton Red Wings színeiben is pályára léphetett három mérkőzés erejéig. A következő két szezonban is a Hamilton játékosa maradt, 2011/12-ben 47 meccsen 22 ponttal segített a csapatát a rájátszásba jutásban, a 2012/13-as szezonban pedig pont per meccs felett teljesített, 40 alapszakasz mérkőzésen 45 ponttal zárt. A szezon végéhez közeledve eligazolt a Caledonia Corvairshoz a GOJHL-be (Greater Ontario Junior Hockey League), ahol szintén nem okozott csalódást, az alapszakaszban hozta a pont per meccs átlag feletti teljesítményt, 15 meccsen nyolc gól és 10 assziszt szerepelt a neve mellett, míg a playoffot 12 meccs után kilenc ponttal zárta. Ezt követően visszatért az OJHL-be, ezúttal a Kingston Voyaguers játékosaként. Az alapszakaszban 51 meccsen 60 pontot termelt, majd újabb 15 pontot tett hozzá a rájátszás 15 mérkőzésén. A parádés idényt követően újabb egy évig maradt a Kingstonnál és ezúttal is remekelt, 47-szer lépett jégre az alapszakaszban, ezalatt 34 asszisztot osztott ki és 43 gólt lőtt, azaz összesen 77 pontot szerzett, amit a playoff 24 meccsén további 29 ponttal fejelt meg. 2015-től az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, a Lincoln Star csapatába igazolt, majd tanulmányai miatt egy évvel később a Bemidji State University Beaversnél folytatta, ahol csapattársa volt a korábban szintén a Ferencvárost erősítő Fitzgerald-ikreknek, Leónak és Mylesnak is. Első szezonjában alapszakasz győzelmet ünnepelhetett a tengerentúli egyetemi ligában, az NCAA-ben. Ezt követő további három évet töltött a Bemidjinél, végül 2020/21-es idényben igazolt a Kansas City Mavericks-hez az ECHL-be, ahol egy szezont húzott le. 2021-ben Angliában folytatta a Manchester Storm EIHL-es együttesénél, ahol ismét hozni tudta a pont per meccs feletti átlagot, 54 találkozón 60 ponttal segítette a csapatát, de a rájátszásba nem jutottak be. Legutóbbi szezonját a Nottingham Panthersnél töltötte, azonban az alapszakasza kicsit gyengébbre sikerült, 51 meccsen csupán 34 pontot szerzett, ám még így is a harmadik legtöbb pontot szerző játékos lett a csapaton belül. A Panthersszel bejutottak a rájátszásba is, ahol Brady négy meccsen négy pontig jutott.

A frissen érkező Adam Bradyvel, a szerződését meghosszabbító Josef Hraballal, Julius Marvával, Kucsma Richárddal, Kulmala Rasmussal, Bán Károllyal, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestiläval és Turbucz Martinnal, az öt, már korábban bejelentett új igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Németh Attilával és Vladimír Roth-tal, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 23 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Adam Brady (Nottingham Panthers), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli), Németh Attila (Újpest), Vladimír Roth (HC Oceláři Třinec)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig), Josef Hrabal (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin