2021. július 23.
A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC
A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

Tovább alakul a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2021/22-es idényre. Ezúttal a szakmai stábbal kapcsolatban jelentett be változást a szakosztály vezetése, az egy szezon után távozó finn Samuli Nordman helyén ugyanis

a legutóbb olimpiai selejtezőn és A csoportos világbajnokságon is a brit válogatott kapusedzőjeként dolgozó angol Euan King segíti a szakmai stáb munkáját a következő idényben állandó kapusedzőként.

A 2018/19-es valamint a 2019/20-as idényben még egy 1-2 havonta Budapestre utazó mentoredző foglalkozott az FTC-Telekom hálóőreivel, akik a köztes időben online tartották a kapcsolatot a tanítványokkal. Így az elmúlt szezonban az állandó kapusedző szerződtetése hatalmas előrelépést jelentett szakosztályunk számára, ráadásul a finn szakember, Samuli Nordman a videóelemzői munkából is alaposan kivette a részét Fodor Szabolcs vezetőedző és Yul Hennelly oldalán. Az ő feladatait veszi át idéntől Euan King.

Euan John King 1989. május 4-én született az angliai Peterborough városában. Szülővárosa csapatában kezdett jégkorongozni, majd miután végigjárta a korosztályos lépcsőfokokat kapusként, 2003/04-ben már bekerült a Peterborough Phantoms meccskeretébe is. A csapat az EPIHL-ben (English Premier Ice Hockey League) szerepelt, amely párhuzamos topbajnokság volt a ma is működő EIHL-lel, majd 2017-ben a két bajnokság egyesült. King 2006/07-ben már mérkőzésen is bemutatkozott a rájátszásig jutó Phantomsban, ahol a 2008/09-es idényig szerepelt, amikor megnyerték az EPIHL-t. Ezután egy szezont a Romford Raiders színeiben védett, majd brit másodvonalbeli csapatok kapusa volt. 2017/18-ban visszatért nevelőegyesületéhez, és ott is hagyott fel aktív játékospályafutásával. Játékosként a brit U18-as és U20-as válogatott tagjaként is szerepelt divíziós korosztályos világbajnokságokon.

Már játékosként belekóstolt az edzősködésbe, 2012-től a Phantoms U18-as csapatának kapusedzőjeként dolgozott egészen 2019-ig, amikor is a felnőttcsapat mellett kapott munkát, immáron teljes állásban, hiszen játékosként visszavonult. Emellett ő lett a brit felnőtt válogatott kapusedzője is, ebben a minőségében dolgozott olimpiai selejtezőn és a 2021-es A csoportos világbajnokságon is. A 2020/21-es szezonban a Nottingham Panthers is szerződtette kapusedzőnek, így brit élvonalbeli edzői tapasztalatot is szerzett.

A pályafutását a szlovákiai élvonalban szereplő Nagymihálynál folytató Samuli Nordmannek köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához sok sikert kívánunk! Euan Kinget pedig köszöntjük a Ferencvárosi Torna Club stábjában!

(Címlapkép: icehockey.co.uk)

Cikkajánló

Óriási csata végén győzelem a szezonnyitón

Magyar bajnok férfi hokisaink 5-4-re nyertek a nagyot küzdő Győr ellen az Erste Liga-szezon első mérkőzésén.

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

Ingyenes a szezonnyitó, fotózkodj a Szuperkupával!

Ingyenes belépéssel és különleges lehetőséggel várjuk a szurkolókat az Erste Liga vasárnapi szezonnyitójára!

Csapatfotózás után Szuperkupa-győzelem – VIDEÓ!

A Fradi TV stábja testközelből követte végig az idény első ferencvárosi trófeájának megszerzését – VIDEÓ!

Jégkorong: Indul a jegy- és bérletértékesítés

Vasárnaptól kaphatóak a szezonbérletek, a bajnoki belépők az Eventim hálózatában lesznek elérhetőek.

Szuperkupa-győztes aranyszavak – VIDEÓ!

Fodor Szabolcs vezetőedző és Arany Gergely értékeltek a szezon első trófeájának megszerzése után – VIDEÓ!

Kulmala-tripla, remek hangulat, megvan a Szuperkupa!

Férfi jégkorongcsapatunk 6-2-re győzte le a DEAC-ot a Szuperkupa döntőjében, megvan az idény első trófeája!

Hudák: „Az a cél, hogy mindenhol döntőt játsszunk”

Hoki szakosztályunk szakmai igazgatója az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján vázolta az idei célokat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most