2022. szeptember 6.
„A céljaink továbbra is változatlanok!”
Megtartották a férfi jégkorong Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóját, az FTC-t Hudák Gábor képviselte.

A Magyar Jégkorong Szövetség kedd délelőtt megtartotta hagyományos idénynyitó Erste Liga-sajtótájékoztatóját. Az elmúlt három évben az eseményt a járványhelyzet miatt online konferencia formájában rendezték meg, hosszú kihagyás után viszont ezúttal a csapatok és a sajtó képviselői is személyesen gyűlhettek össze. A liga elnöke és alelnöke mellett a bajnokság minden csapatának egy-egy vezetője kapott szót, akik sorban vázolták az előttünk álló szezonnal kapcsolatos terveiket és célkitűzéseiket. A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor szakmai igazgató jelent meg a sajtótájékoztatón.

Kezdésként Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke elmondta, már a tavalyi évben is látható volt, hogy a magyar jégkorong egésze mellett az Erste Liga is fejlődik, amit mi sem mutat jobban, hogy az előző szezonban a korábbiaknál is kiélezettebbek voltak a mérkőzések. Kiemelte, hogy az idei évtől bevezetik a csapatok játékoskereteire vonatkozó pontrendszert, amit már sok környező ligában kipróbáltak. A cél ezzel a játékoskeretek erejének kiegyensúlyozása, ezáltal a mérkőzések még izgalmasabbá tétele és remélik, ennek az lesz a hozadéka, hogy a legvégsőkig nem lesz egyértelmű a végső győztes kiléte.

Szabados Richárd, a névadó főszponzor Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, egyben a liga alelnöke kiemelte, hogy sajnos a nézőszám még nem tart ott, ahol azt szeretnék, ennek növelése az első számú célkitűzésük idén is. Már a tavalyi évben is szerveztek a Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve aktivitásokat, amiknek az alapja a nézők hokimeccsekre való kicsalogatása volt. Megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Ajkán és Zalaegerszegen is terveznek idén is eseményeket és folyamatban vannak több más vidéki településsel is az erről szóló tárgyalások. Akárcsak az elmúlt idényben, az idei első mérkőzésekre is készülnek akciókkal, ami alatt a gyerekek ingyenesen, szüleik pedig fél áron látogathatják a meccseket, illetve több tematikus meccsnapot is terveznek, ami reményeik szerint tovább növelheti a nézőszámot.

Ami a lebonyolítást illeti, elhangzott, hogy továbbra sem lesz középszakasz, az alapszakasz első hat helyen végző csapata automatikusan bejut a rájátszásba, a 7-10. helyezett csapatok pedig az előző évhez hasonlóan három győzelemig tartó kvalifikációs párharcokat vívnak, amolyan mini-playoffot játszanak.

Az FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor (képünkön) szakmai igazgató beszélt a mieink keretének változásairól és a célkitűzésekről.

„Hasonló cipőben járunk, mint négy évvel ezelőtt, amikor Fodor Szabolccsal elkezdtük a közös munkát. Tíz új játékos érkezett idén nyáron, azonban a céljaink továbbra is változatlanok, szeretnénk megnyerni a szezonban minden sorozatot, amiben elindulunk. Úgy gondolom, a csapat alkalmas erre a feladatra, de nehéz meghatározni így előre a valós erőviszonyokat, hiszen láttuk a nyáron, több csapatnál is voltak komolyabb változások, ezért kíváncsian várom az előttünk álló szezont és annak alakulását.”

A hazai klubidény szeptember 11-én vasárnap a Hell Szuperkupával kezdődik, ahol a magyar bajnok FTC-Telekom csap össze a magyar kupagyőztes DEAC csapatával a Tüskecsarnokban 17.15-ös kezdéssel. A találkozóra még kaphatóak a jegyek online elővételben az Eventim oldalán.

Az Erste Liga 2022/32-as kiírása szeptember 16-án indul három mérkőzéssel, közte a Fradi debreceni vendégjátékával, csapatunk első hazai mérkőzésére pedig szeptember 18-án vasárnap kerül sor, az örök rivális Újpest ellen, amelyre már szintén kaphatóak az online elővételes jegyek.

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin