2022. szeptember 6.
„A céljaink továbbra is változatlanok!”
Megtartották a férfi jégkorong Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóját, az FTC-t Hudák Gábor képviselte.

A Magyar Jégkorong Szövetség kedd délelőtt megtartotta hagyományos idénynyitó Erste Liga-sajtótájékoztatóját. Az elmúlt három évben az eseményt a járványhelyzet miatt online konferencia formájában rendezték meg, hosszú kihagyás után viszont ezúttal a csapatok és a sajtó képviselői is személyesen gyűlhettek össze. A liga elnöke és alelnöke mellett a bajnokság minden csapatának egy-egy vezetője kapott szót, akik sorban vázolták az előttünk álló szezonnal kapcsolatos terveiket és célkitűzéseiket. A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor szakmai igazgató jelent meg a sajtótájékoztatón.

Kezdésként Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke elmondta, már a tavalyi évben is látható volt, hogy a magyar jégkorong egésze mellett az Erste Liga is fejlődik, amit mi sem mutat jobban, hogy az előző szezonban a korábbiaknál is kiélezettebbek voltak a mérkőzések. Kiemelte, hogy az idei évtől bevezetik a csapatok játékoskereteire vonatkozó pontrendszert, amit már sok környező ligában kipróbáltak. A cél ezzel a játékoskeretek erejének kiegyensúlyozása, ezáltal a mérkőzések még izgalmasabbá tétele és remélik, ennek az lesz a hozadéka, hogy a legvégsőkig nem lesz egyértelmű a végső győztes kiléte.

Szabados Richárd, a névadó főszponzor Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, egyben a liga alelnöke kiemelte, hogy sajnos a nézőszám még nem tart ott, ahol azt szeretnék, ennek növelése az első számú célkitűzésük idén is. Már a tavalyi évben is szerveztek a Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve aktivitásokat, amiknek az alapja a nézők hokimeccsekre való kicsalogatása volt. Megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Ajkán és Zalaegerszegen is terveznek idén is eseményeket és folyamatban vannak több más vidéki településsel is az erről szóló tárgyalások. Akárcsak az elmúlt idényben, az idei első mérkőzésekre is készülnek akciókkal, ami alatt a gyerekek ingyenesen, szüleik pedig fél áron látogathatják a meccseket, illetve több tematikus meccsnapot is terveznek, ami reményeik szerint tovább növelheti a nézőszámot.

Ami a lebonyolítást illeti, elhangzott, hogy továbbra sem lesz középszakasz, az alapszakasz első hat helyen végző csapata automatikusan bejut a rájátszásba, a 7-10. helyezett csapatok pedig az előző évhez hasonlóan három győzelemig tartó kvalifikációs párharcokat vívnak, amolyan mini-playoffot játszanak.

Az FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor (képünkön) szakmai igazgató beszélt a mieink keretének változásairól és a célkitűzésekről.

„Hasonló cipőben járunk, mint négy évvel ezelőtt, amikor Fodor Szabolccsal elkezdtük a közös munkát. Tíz új játékos érkezett idén nyáron, azonban a céljaink továbbra is változatlanok, szeretnénk megnyerni a szezonban minden sorozatot, amiben elindulunk. Úgy gondolom, a csapat alkalmas erre a feladatra, de nehéz meghatározni így előre a valós erőviszonyokat, hiszen láttuk a nyáron, több csapatnál is voltak komolyabb változások, ezért kíváncsian várom az előttünk álló szezont és annak alakulását.”

A hazai klubidény szeptember 11-én vasárnap a Hell Szuperkupával kezdődik, ahol a magyar bajnok FTC-Telekom csap össze a magyar kupagyőztes DEAC csapatával a Tüskecsarnokban 17.15-ös kezdéssel. A találkozóra még kaphatóak a jegyek online elővételben az Eventim oldalán.

Az Erste Liga 2022/32-as kiírása szeptember 16-án indul három mérkőzéssel, közte a Fradi debreceni vendégjátékával, csapatunk első hazai mérkőzésére pedig szeptember 18-án vasárnap kerül sor, az örök rivális Újpest ellen, amelyre már szintén kaphatóak az online elővételes jegyek.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin