2022. augusztus 21.
„A csapat és a liga is ideális egy remek szezonhoz!”
Új finn légiósunk, Julius Marva reméli, hogy sikeres szezont zárhat majd a Ferencvárossal – INTERJÚ!

Immáron több mint két hete, hogy a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi hokisaink elkezdték a jeges felkészülést a 2022/23-as szezonra. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szakmai stáb keményen meghajtja az előszezonban az edzéseken a csapatot, ezúttal pedig az összehangolódásra is hatalmas hangsúlyt kell fektetni, ugyanis közel egy tucat új játékos igazolt idén a Ferencvároshoz.

A kemény edzések mellett az előszezonban természetesen ott vannak a felkészülési mérkőzések is, amelyek közül kettőt már le is játszott az FTC-Telekom négy pedig még vár a mieinkre a klubszezon első tétmeccse, a szeptember 10-ei Szuperkupa-mérkőzés előtt. Az elsődleges cél az edzőmeccseken is az összeszokás, a csiszolódás, hiszen rengeteg az új arc, újak a sorok, mindenkinek van mit megtanulnia. Új légiósaink közül vannak, akiknek ez új helyzet, hiszen először játszanak hazájukon kívüli bajnokságban, de olyanok is akadnak, akik már rutinosan érkeztek meg egy idegen országba. Utóbbiak táborát erősíti a finn Julius Marva is, aki a lengyel élvonalból érkezett a Ferencvárosba a nyáron. Friss igazolásunkat a beilleszkedésről és eddigi magyarországi tapasztalatairól kérdeztük.

- Az előző szezonodat Lengyelországban töltötted, innen érkeztél a Ferencvárosba. Volt már korábban tapasztalatod a magyar hokiról?
- Az előző idény volt az első számomra a közép-európiai régióban, az azt megelőző éveket Finnországban és Svédországban töltöttem. Korábban beszéltem az ügynökömmel és egy kicsit a Fradi korábbi játékosával, Aki Juuselával is, akit régóta ismerek, egy helyről származunk. Ő mesélt arról, hogy milyen az itteni liga, a szövetség és egyéb hasonló dolgokról. Arra a következtetésre jutottam, hogy a hely, a csapat és a liga is ideális egy remek szezonhoz!

- Ugyan még csak két hete érkeztél, de azóta rengeteg közös edzésetek volt már és két felkészülési mérkőzésen is túl vagytok. Milyennek érzed a csapatot és a játékostársakat?
- A csapattársak nagyon kedvesek és segítőkészek, ami sokkal egyszerűbbé teszi a beilleszkedést. Más, régebb óta itt lévő finn játékosok, mint Rasmus Kulmala és Lauri Kärmeniemi is nagyon sokat segítenek abban, hogy minél több dologgal minél hamarabb tisztában legyek. A csapat jónak tűnik, remek arányban vannak fiatalok és rutinosabbak is a keretben. Keményen edzünk szárazon és jégen egyaránt, és igaz, még csak két meccset játszhattunk együtt csapatként, de már most látszik, hogy erősek leszünk, még ha rengeteg munka van is még előttünk.

- A sok edzés mellett volt időd azért egy kicsit körülnézni Budapesten?
- Az igazat megvallva eddig még nem túl sok idő jutott erre, de gyönyörű helynek tűnik, ahol sok mindent lehet csinálni. Kicsit még elveszettnek érzem magam, hogy mikor merre induljak, de úgy érzem, ez is egyre jobban fog majd menni.

- Mire számítasz a szezonban csapatszinten?
- Ugyan még nagyon az elején járunk, de nem csak a kötelesség mondatja velem, hanem tényleg úgy érzem, erős csapatunk lesz. A vezetőség kitűzött célja harcban lenni a ligagyőzelemért, és bár az ellenfelek erejét még nem volt alkalmam felmérni, az eddigi edzések és edzőmeccsek alapján úgy érzem, erre minden esélyünk meg is lehet majd! Szeretnék odaérni a rájátszásban a hajrába és trófeákért küzdeni a Fradi mezében!

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin