2019. november 23.
A Csíkszereda ellen zárjuk a második erdélyi túrát
Férfi hokisaink a Brassó elleni vereség után a Csíkszereda otthonában, a javítás reményében lépnek jégre.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk meccsdömpingje még mindig nem ért véget. Alighogy hazajöttünk Dániából, máris az Újpesttel kellett farkasszemet nézni a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. Az ott aratott magabiztos diadal után sem volt megállás, hiszen a csapat pihenés nélkül ismét buszra szállt és Csíkszereda felé vette az irányt: jött az idény második erdélyi túrája. A csütörtök délelőtti érkezés után ugyan kaptak néhány szabad órát a játékosok, este azonban már újra edzésbe álltak. Másnap Brassóban volt jelenése a csapatnak, ahol a rendes játékidő 3-3-as döntetlent hozott, végül büntetőkkel a Farkasok tudtak győzni.

Búslakodásra nincs idő, hiszen ezután jön csak az igazi megmérettetés. Azzal a Csíkszeredával találkozunk a Vákár Lajos Műjégpályán, amely toronymagasan vezeti az alapszakaszt, huszonhárom mérkőzésen hatvanegy pontot gyűjtve, így húsz egységgel megelőzve bennünket, mindezt úgy, hogy csak néggyel kevesebb meccset játszottunk.

Az idei szezonban eddig két alkalommal találkoztunk tavalyi döntős ellenfelünkkel, akik mindannyiszor visszavágtak az ott elszenvedett vereségért. Előbb Pesterzsébeten futottak össze a felek, ahol egy nagyon izgalmas és fordulatos mérkőzést játszva, egy hosszabbításban szerzett gólnak köszönhetően a csíkiak örülhettek jobban. Két héttel később már a Csíkszereda otthonában találkoztak a felek, ahol a hazaiak nem kegyelmeztek és egy ötöst ütöttek, amire mi csak két góllal tudtunk válaszolni, így a csíkiak kettőből kettőt behúztak ellenünk ebben az idényben.

Egészen elképesztő mutatókat produkál hazai porondon a tavalyi Erste Liga-ezüstérmes, hiszen az idei szezonban eddig mindössze három csapat tudott borsot törni az orruk alá a Vákárban: a Brassó a román bajnokság pontvadászatában távozott három ponttal, míg az Erste Ligában még október legelején a DEAC, legutóbb pedig az erdélyi rangadón, hosszabbítás után a Gyergyó örülhetett a két pontnak. Az utolsó három hazai pályán megvívott találkozóját rendre megnyerte a Csíkszereda, de az is az igazsághoz tartozik, hogy ebből a hármasból kettőt nyugodtan a román bajnokság gyengébb csapataihoz sorolhatunk. Míg a fennmaradó egy csapat az Újpest volt, amely tegnap este jócskán megszorongatták a csíkiakat, akik végül a véghajrában tudták behúzni azt az összecsapást.

Az esti mérkőzés fő kulcsa az lehet, hogy a csapatok hogyan tudnak gazdálkodni az erejükkel, ugyanis mindkét fél igazán komoly, nagy iramú, sok erőt felemésztő meccset játszott tegnap. A mi esetünkben ezt az időintervallumot nyugodtan kitolhatjuk, hiszen nem csak jócskán gyűjtöttük a kilométereket az utóbbi hetekben, de Dániában is lépést kellett tartanunk a nálunk jóval gyorsabb hokit játszó ellenfelekkel, és nem egyszer sikerült is megugrani azt a szintet.

Jön tehát az idény harmadik Csíkszereda – FTC-Telekom rangadója, ahol a csíki szurkolókat ismerve egészen parázs hangulat fogad majd bennünket. Az elmúlt két egymás elleni meccs tükrében, valamint a tegnapi vereség után a cél nem lehet más, csakis a győzelem.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 20. forduló
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2019. november 23. szombat, 17.30 (magyarországi idő szerint)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya

Cikkajánló

Légiós, Fradi-szívvel: távozik a kétszeres bajnok

Jégkorongcsapatunk a Fradival szinte mindent megnyerő hátvédje, Anssi Rantanen elhagyja a Ferencvárost.

„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól

Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Finn kapusedzővel bővül hokisaink szakmai stábja

Férfi jégkorongcsapatunk állandó kapusedzőt szerződtetett a finn Samuli Nordman személyében.

Költözés: a Tüskecsarnok bajnok hokisaink új otthona!

Bajnok, ligagyőztes, MK-címvédő férfi hokicsapatunk a jövőben a Tüskecsarnokban játssza hazai mérkőzéseit.

Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított

A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk

Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Exkluzív interjú a Fradi korábbi NHL-sztárjaival!

A világbajnok Rob Niedermayer és Jason Strudwick exkluzív interjúi 2005-ös ferencvárosi kalandjukról – VIDEÓ!

Exkluzív: a Fradi NHL-sztárjai a Fradi TV-ben!

Korábbi sztárjátékosaink, női vízilabda és Varga Roland meglepetése a Fradi TV adásában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most