2021. november 28.
A feladat adott, vissza kell vágni a DEAC-nak!
Jó formáját visszanyerő férfi jégkorongcsapatunk két héten belül másodszor fogadja a debrecenieket.

Úgy fest, időben jött jelzés volt magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk számára a november 19-ei, DEAC elleni hazai jégen elszenvedett 5-1-es vereség. Nem csak az otthoni nullázás, valamint a gólkülönbség mértéke volt aggasztó ezután a találkozó után, de az is, hogy úgy nézett ki, a győri keserves, hosszabbításos mérkőzéssel, valamint a november elején Fehérváron a Titánok ellen elszenvedett vereséggel együtt ez már hullámvölgynek tekinthető. Nem is jöhetett volna jobbkor egy Újpest elleni siker a Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén, ráadásul idegenben, ebből lendületet és erőt merítve ugyanis csapatunk pénteken Miskolcon is magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott, megmutatva, hogy nem csak a papíron rangadónak tekinthető mérkőzésekre tud felpörögni.

A vasárnap esti Erste Liga-mérkőzésen azon túl, hogy az alapszakasz első helyéért vívott harc szempontjából most már nem nagyon lehet hibázni a tabella alsó feléhez közelebb álló csapatok ellen, az is tét lesz, hogy sikerül-e visszavágni a DEAC-nak a másfél héttel korábbi fiaskóért, ami ha összejönne, érthető módon még tovább javítaná keretünk hangulatát és motivációját.

Igaz, ez továbbra sem lesz egyszerű feladat, hiszen az említett múlt pénteki mérkőzés óta a DEAC aratott egy hosszabbításos győzelmet otthon a DVTK ellen, majd egy pontot elvett a Debrecenbe látogató Újpesttől is, így az edzőváltás óta György József vezetésével a fekete-fehérek minden meccsükön szereztek pontot, négy mérkőzésen kilencet jegyeztek, és előreléptek a tabella hetedik helyére, valamint realitássá vált a közvetlen rájátszást érő hatodik helyezés is. Remek formában lévő, magára talált ellenfelet kell tehát megfogni, kérdés, mennyit sikerült tanulni a legutóbbi találkozóból. Az biztos, hogy a most már szezonok óta mumusnak számító Hetényi-faktort valamilyen formában ki kell iktatni, a válogatott kiválósága legutóbb 97% felett fogott a mieink ellen.

Meg kell mutatni tehát, hogy a legutóbbi mérkőzés minden szempontból kirívó kivétel volt (lőtt és kapott gólok számában, valamint kapusteljesítményben is eltért az idén tapasztaltaktól, hiszen Arany Gergely a 2., Nagy Kristóf a 3. a kapusrangsorban, és szinte soha nem esik meg, hogy 90% alatt teljesítsenek, ez legutóbb mégis így alakult), és nem ismétlődhet meg még egyszer. Hogy ez sikerül-e, kiderül 18.30-tól a Tüskecsarnokban. Jegyek elővételben az Eventim hálózatában ITT, valamint a helyszínen is kaphatóak, pénztárnyitás egy órával kezdés előtt. A találkozót az Erste Liga TV is élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC
2021. november 28. vasárnap 18.30, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen 17.30-tól
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin