2022. január 29.
A fordulatok meccsén hosszabbításos vereség Újpesten
Férfi hokisaink bár kétgólos hátrányból fordítottak, a ráadásban végül elvesztették az idegenbeli Derbit.

Úgy fest, végképp maga mögött hagyta a hosszú és súlyos sérülés- és betegséghullámból adódó nehéz periódusát magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk. A Ferencváros a Magyar Kupa székesfehérvári négyes döntőjének bronzmeccsén a DVTK Jegesmedvék ellen aratott győzelme után csütörtökön hazai jégen a közvetlen rivális Gyergyói HK-t is legyőzte, ezzel megszerezte a naptári év első rendes játékidős sikerét az Erste Ligában is.

Jó formában van tehát a Fradi, ráadásul csütörtökön hosszú idő után ismét teljes kerettel dolgozhatott a szakmai stáb – szükség is volt a pozitív fejleményekre, hiszen a csütörtöki rangadó után szombaton Derbi várt a mieinkre, ráadásul idegenben, az Újpest ellen. A liga alapszakaszának hajrájában járva óriási a küzdelem a Csíkszereda mögött a második hely megszerzéséért, ami igen előkelő kiemeléssel jár a rájátszásra, és az FTC-Telekom közvetlen riválisa a Gyergyó mellett éppen az Újpest a pozícióért vívott harcban, így duplán nagy jelentősége volt a szombat kora délután, matiné-időpontban megrendezett Derbinek.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, sőt, már a 2. percben emberelőnyhöz jutottak, miután Seregély taszította neki a kapunknak a nagy lendülettel kilépő Stadelt. Megvoltak az újpesti lövések a következő két percben, a vezetést azonban a remek védésekkel kezdő Aranynak és az ismét jól teljesítő hátrányos speciális egységünknek köszönhetően nem tudták megszerezni. Ami viszont nem jött össze öt a négy ellen, összejött egyenlő létszám mellett az Újpestnek, Kovács Sebestyén lőtt Zsigmond korongjából a jobb oldali bedobókör magasságából a kapunkba a 6. perc elején. (1-0) A gól ellenére kiegyenlített volt a játék képe, voltak lehetőségeink, sőt, lövésszámban jócskán felülmúltuk ellenfelünket, de a hatékonysággal gondok adódtak. Sőt, a vendégek a 12. percben góllal fejeztek be egy ellentámadást, Varga Arnold lövését még fogta Arany, a kipattanót azonban az ex-ferencvárosi Németh Attila közvetlen közelről a hálóba pofozta. (2-0) Nem tudtunk közelebb zárkózni, pedig a 17. percben emberelőnyhöz is jutottunk, miután Varga kihúzta a kilépni igyekvő Tamminen lábát. Nem sikerült azonban kihasználni a lehetőséget, így kétgólos hátrányban mentünk el az első szünetre.

Nagy lendülettel kezdtük a második harmadot, érződött, hogy sebességet próbál váltani a csapat. Ennek meg is lett az eredménye, többször is sikerült nyomás alá tenni a hazai kaput. A 26. percben Benk András találta el ütővel a saját kapuja előterében Tóth Adriánt, így emberelőnybe kerültünk, amit sikerült is kihasználni: Nagy Gergő lőtte balról a kapu elé a korongot, a sűrűben pedig Cody Fowlie kapcsolt a leghamarabb, és a hálóba továbbított. (2-1)

A szépítés után nagyon gyorsan meg lehetett volna az egyenlítés is, Tóth Gergő lépett ki középen ziccerben egy remek hosszú indítással, ám csel utáni lapos lövését Rajna lábbal kitornászta a bal alsóból. Bohunicky közeli bombája is centikkel tévesztett csak célt – nőtt a nyomás a hazaiakon. Sőt, a 32. percben jött az újabb emberelőny, miután Robichaud elhagyta a sisakját, és anélkül avatkozott játékba. Ezt a fórt is bő fél perc alatt gólra váltottuk, egy szépen megjáratott korong után Nagy Gergő közeli lövése csorgott át Rajnán és a gólvonalon is. (2-2) Benk és Bohunicky összeakadása után páros kiállítás következett, négy a négyben játszottak a felek, majd a 35. percben McFadden kiállítása után kellett hátrányban védekeznünk – sikeresen. Sőt, a 38. percben már mi játszottunk előnyben, ezt most azonban nem váltottuk gólra. Fokozatosan keményedett a játék, az utolsó percben még Kógerre is rászórtak két percet magas bot miatt, aminek nagy része áthúzódott a harmadik harmadra.

Nagy nyomás nehezedett a kapunk előtti területre az áthúzódó emberhátrány több mint másfél perce alatt, ám speciális egységünk megint jól dolgozott. Egyenlő létszámnál inkább a mieink domináltak, olyannyira, hogy a 48. perc elején Rasmus Kulmala fejezett be egy szép és lendületes akciót góllal, kétgólos hátrányból fordítottunk! (2-3) A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, ám úgy nézett ki, szépen kontrolláljuk az eseményeket. Egészen az 58. percig, amikor Nagy Gergőt ültették ki a büntetőpadra két percre, az Újpest pedig kihasználta az emberelőnyt: Sam Coatta távolról bombázott a hálónkba. (3-3)
Következett a hosszabbítás, itt pedig, ahogy az idei eddigi három Erste Liga-derbiből kettőn, a lila-fehéreknek jött ki jobban a lépés. Egy perc elteltével a jobb oldalon megiramodó Jago tette le Coattának a korongot, aki középről a kapuba lőtt, eldöntve ezzel a mérkőzést. (4-3)

Hiába fordított kétgólos hátrányból a Ferencváros, a nagy rivális végül hosszabbításra mentette a meccset, ahol végül a maga javára döntötte el. Ez azt jelenti, hogy egy ponttal távoztunk Újpestről, és öt meccsel az alapszakasz vége előtt hárompontos hátrányban, ám egy meccsel kevesebbet játszva a tabella negyedik helyéről üldözzük a második lila-fehéreket. Folytatás február 1-jén, kedden Székesfehérváron a Titánok ellen.

 

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 1-0 – h.u.)
UTE: Rajna (Monostori) – Balázsi, Stadel, Benk, Kiss P., Suter – Jago, Kiss Ph., Coatta, Just, Kovács A. – Kiss D., Varga A., Balogh B., Csergő H., Németh A. – Pokornyi, Kovács S., Robichaud, Zsigmond Á. Vezetőedző: Virág Csaba.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.), Boros, McFadden, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth A. – Bohunicky, Hegyi, Hajós, Kóger, Somogyi – Galántai, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Kovács S. (05:01, Zsigmond Á.), Németh A. (11:58, Varga A.), Coatta (58:44, EE, Jago, Suter), Coatta (61:00, Jago), illetve Fowlie (25:36, EE, Nagy G.), Nagy G. (32:02,EE, Fowlie, McFadden), Kulmala (47:06, McFadden, Nagy G.)
Kapura lövések: (8:15, 7:13, 8:12, 1:2) 24:42
Védések: (15:6, 11:7, 11:7, 2:0) 39:20 / 92.86% : 83.33%
Kiállítás percek: (2:2, 8:6, 0:2) 10:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (4 / 2) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 7:20 / 4:55
Emberhátrányos védekezés: (2 / 4) 50.00% / (1 / 4) 75.00%

 

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin