2021. július 8.
A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó
Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

Továbbra is javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk négy érkező, a finn Juhani Tamminen, a szlovák Lukas Bohunicky, valamint a kanadai Cody Fowlie és Josh McFadden érkezése, illetve Lauri Kärmeniemi, Rasmus Kulmala, Boros Dániel, Sarcia Antonino és Somogyi Balázs szerződéshosszabbítása után újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

a 2020 decembere óta a Ferencvárosban jégkorongozó 138-szoros válogatott kiválóság, Kóger Dániel újabb egy évvel meghosszabbította az előző idény végén lejárt szerződését.

Kóger Dániel 1989. november 10-én született Székesfehérváron. Szülővárosában kezdte pályafutását, majd 18 évesen két szezon erejéig az osztrák Salzburg utánpótlásprogramjában vett részt. Ezután négyévnyi tengerentúli, főként ECHL-es és AHL-es kitérőt követően 2014-ben visszatért nevelőegyesületéhez, az osztrák bázisú ligában szereplő Fehérvár AV19-hez. A fehérváriakkal hat szezonon keresztül játszott az EBEL-ben, a 2017/18-as idényben a csapat kapitánya volt. Az U18-as és az U20-as válogatottnak is stabil tagja volt, több világbajnokságot is megjárt mindkét korosztállyal, majd a 2008/09-es idénytől kezdve kirobbanthatatlan alapembere volt a felnőtt nemzeti csapatnak is. Eddig 138 alkalommal lépett jégre a felnőtt válogatottban, ott volt a 2009-es és a 2016-os A csoportos világbajnokságon is, emellett hat Divízió I-es vb-n és négy olimpiai selejtezőn szerepelt. 2020 februárjában a sikerrel megvívott nottinghami olimpiai selejtezőtorna első, észtek elleni mérkőzésén térdsérülést szenvedett, sokáig nem lépett jégre tétmérkőzésen. Az őszig a fehérváriak nem hosszabbították meg lejárt szerződését, így a távozás mellett döntött, és 2020 decemberétől az FTC-Telekom játékosa lett, így pályafutása során először szerepelt a Fehérváron kívül másik magyarországi együttesben.

Hamar beilleszkedett a Ferencvárosba, remek és eredményes játékkal hálálta meg a bizalmat a szezon hajrájában. 14 alapszakasz-mérkőzésén hozta a pont per meccs átlagot, hat gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, a rájátszás 11 találkozóján pedig 7+2 pontot szerzett. Több kifejezetten klasszis megoldást is bemutatott, a MAC HKB Újbuda elleni negyeddöntős párharc harmadik meccsén szerzett találata bekerült a szezon Fradi-góljai közé is.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel, Sarcia Antonino és Somogyi Balázs, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie, Lukas Bohunicky és Josh McFadden után Kóger Dániellel már tizenhat játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (Sheffield Steelers), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig), Somogyi Balázs (2022-ig), Kóger Dániel (2022-ig)

Cikkajánló

A Corona Brassó a biztos harmadik elődöntős csapat

A DVTK búcsúzott a negyeddöntőben, így kettőre csökkent hokisaink lehetséges elődöntős ellenfeleinek száma.

„Az ilyen pillanatokért éri meg jégkorongozni”

Férfi hokicsapatunk Erste Liga-elődöntőt érő győzelmének hősei nyilatkoztak a FradiMédiának – VIDEÓ!

Győzelem az ötödik meccsen, ott vagyunk az elődöntőben!

Bajnok hokisaink a fiatal Földes László vezényletével 2-0-ra legyőzték a DEAC csapatát.

Ezúttal hazai jégen játszhatunk az elődöntőbe jutásért

A negyeddöntő ötödik meccsével visszakerült a Tüskébe a DEAC elleni párharcunk az Erste Liga rájátszásában.

Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton

Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

A továbbjutás a tét a második debreceni meccsünkön

A szerdai meccsnapon csapatunk lezárhatja a negyeddöntős párharcot a DEAC otthonában.

Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen

Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Debrecenben folytatódik a negyeddöntős párharc

Két hazai nyert meccs után a DEAC otthonában folytatják magyar bajnok hokisaink a playoffot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin