2019. december 1.
A Hokiklub ellen indítjuk a decembert
Férfi jégkorongcsapatunk hazai pályán fogadja a javuló teljesítményt mutató Hokiklub Budapestet.

Amilyen sebességgel jött a november, olyan gyorsan is ért véget. Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongozóink nem aprózták el, ugyanis tíz mérkőzést játszottak a múlt hónapban, közte volt három Kontinentális Kupa-meccs Dániában, egy erdélyi túra, valamint két Magyar Kupa-negyeddöntő az ősi rivális Újpest ellen. A novemberi meccsdömping mellett szinte észre sem vettük, úgy léptük át december küszöbét: hazai jégen, egy Hokiklub elleni összecsapással köszönthetjük az év utolsó, meccsnaptár szempontjából egy válogatott szünetet leszámítva nem kevésbé sűrű hónapját.

Az a Hokiklub látogat ma este Pesterzsébetre, amely idén eddig 18 gólt kapott a Fraditól, annak ellenére, hogy csak két mérkőzésen futottak össze ebben a szezonban. Azonban a szezon eleji csapatot nem szabad összehasonlítanunk a mostanival, hiszen javuló mutatókat produkáltak az utóbbi időben. Ezt pedig javarészt az október végi edzőcserének köszönhetik a juharlevelesek. A Hokiklub október utolsó napjaiban jelentette be, hogy onnantól kezdve nem Gröschl Tamás, hanem Jens Brändström irányítja a csapatot, de nem ez volt az egyetlen változás.

A svéd szakember első meccse a csapat kispadján nem sült el túl jól: hazai pályán kaptak egy sima ötöst a Brassótól. A folytatás azonban az eddigi teljesítményük tükörképe lett. A következő öt mérkőzésükből csupán kettőt veszítettek el, míg hármat megnyertek: az Újpestnek hatot, a Vasasnak hetet vágtak, de a Fehérvár is kapott egy ötöst a Tüskecsarnokban. Ugyan a tabella éllovasa, a Csíkszereda elvitte a három pontot Budapestről, ezt aligha lehet felróni a Hokiklubnak.

Nem csupán Jens Brändström kinevezése volt az egyetlen változás a csapat háza táján, ugyanis alapos erősítésbe kezdtek. Kezdetben két finn légióst igazoltak Miro Hovinen és Eetu Koski személyében. Utánuk azonban a korábban a Fradiban is megforduló, ugyancsak finn Joona Manninent is sikerült reaktiválniuk, és visszahozniuk a ligába. Manninen a 2015/16-os szezonban a legponterősebb csatárunk volt, megelőzve Jereme Tendlert, később azonban visszavonult, és két szezont profi játék nélkül töltött.

Ami minket illet: az Újpest elleni Magyar Kupa továbbjutás után Fodor Szabolcs úgy döntött, a játékosok ismét megérdemelnek egy kis pihenést, így a lilák elleni meccset követően szabadnapot adott a keretnek. A szünnap után pénteken és szombaton is volt edzés Pesterzsébeten. Egyik tréningen sem volt ott Myles Fitzgerald, akinek a Dániában összeszedett sérülése továbbra sem jött rendbe, míg szombaton Anssi Rantanent is kénytelenek voltak nélkülözni a társak, ő gyomorproblémákra hivatkozva maradt távol. Fodor Szabolcs tanítványainak a legutóbb is jól jött az egy napos szusszanás, most pedig, hogy két mérkőzést játszanak huszonnégy óra leforgása alatt, hétfőn ugyanis a Brassó vendégeskedik Pestersébeten, még inkább indokolt volt a pluszpihenő.

Jön tehát az idényben harmadszor az FTC-Telekom – Hokiklub Budapest összecsapás, ami jóval több izgalommal kecsegtethet, mint a két legutóbbi mérkőzésük. Ami biztos, hogy a Ferencvárosnak ez a párharc még most, a megerősödött ellenfél ellen is a kötelező győzelem kategóriába tartozik, reméljük a játékosok ennek ismét egy gólzáporos sikerrel adnak hangot.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 21. forduló
FTC-Telekom – Hokiklub Budapest
2019. december 1. vasárnap, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin