2020. október 2.
A hónap játékosa és gólja is a Fradié az Erste Ligában!
Remek formában lévő kapitányunk, Nagy Gergő teljesítménye mellett sportszerűségből is jelesre vizsgázott.

Amint arról a fradi.hu-n is többször beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt sokszorosan nehezített körülmények között indult el szeptember közepén a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság. A világjárvány az Erste Liga csapatait sem kímélte, több együttes, köztük a Ferencváros is nem tervezett pihenőre kényszerültek az elmúlt két hónapban. Ennek ellenére a klubok úgy döntöttek, a mindenkori egészségügyi-biztonsági előírásokat maximálisan betartva elkezdik a pontvadászatot. Mérkőzésekre egyelőre csak Magyarországon került sor, az erdélyi csapatok ezen a héten kapcsolódtak be a küzdelmekbe Debrecenben és Budapesten. Már most jó néhány izgalmas csatát láthatott a közönség, magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő csapatunk is három végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló csatán van túl rögtön az első héten, miután csatlakozott a küzdelmekhez. Sőt, a Csíkszereda elleni csúcsrangadó bár csak a harmadik meccs volt a szezonban, könnyen lehet, hogy az idény egyik legjobb mérkőzéseként fogjuk emlegetni utólag is.

Csapatunk eddig mutatott teljesítményét az Erste Liga is honorálta. Idén nem hetente, hanem egy-egy hónap lezárultával hirdetnek egyéni elismeréseket, ezúttal pedig, igaz, a fent vázolt kurta-furcsa bajnoki rajt miatt mindössze három mérkőzés alapján, ám A Hónap Játékosa és A Hónap Gólja cím is a Fradihoz került. Előbbi az első három meccsen +3-as +/- mutatót produkáló, négy gólt és két asszisztot jegyző, a csapatot továbbra is elképesztő tűzzel és szenvedéllyel vezető kapitányunkhoz, Nagy Gergőhöz került. "Nem most kell csúcsformában lenni, de nem árt, ha jól játszunk, és jönnek a hárompontos sikerek" – mondta a támadó az Erste Liga hivatalos honlapjának az elismeréssel kapcsolatban. – "Van még mit csiszolni a játékunkon, és mint brigád is össze kell hogy álljunk. Dolgozunk ezeken, és remélem, ahogy megyünk bele a szezonba, egyre jobbak leszünk, és amikor a legfontosabb időszak elérkezik, addigra össze fogunk állni." Nagy Gergő ugyanakkor rendkívül sportszerűen felhívta a figyelmet a MAC HKB-s Schlekmann Márk produkciójára is, aki 18 évesen élete harmadik Erste Liga-meccsén mesternégyest ért el, ráadásul a liga kétszeres címvédője ellen: "Köszönöm a jelölést, nagyon megtisztelő, de én úgy érzem, hogy volt az enyémnél jobb teljesítmény ebben a hónapban. A MAC HKB csatára, Schlekmann Márk ügyesen játszott minden meccsen, ellenünk négy gólt is szerzett. Örömteli, hogy egy ilyen fiatal magyar csatár kellő játéklehetőséget kap, és élni is tud vele" – mondta kapitányunk az ellenfél tehetséges hokisáról.

A Hónap Gólja díjat a szintén a fiatalok közé tartozó Tóth Gergely kapta, aki nagyszerű szólót mutatott be a MAC HKB ellen, melynek végén fonákkal emelt elegánsan a kapuba.

Cikkajánló

Halasztás: elmarad hokisaink hétvégi két meccse

Bajnok hokisaink október 16-ai és október 18-ai Erste Liga-mérkőzésének pótlásáról később születik döntés.

Tízgólos meccs, de ezúttal nem bírtunk a Brassóval

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata 6-4-re kikapott a Corona Brassótól az Erste Ligában.

Sok hiányzóval, foghíjasan, de kiállunk a Brassó ellen

Bajnok férfi hokisainknál többsornyi játékos dőlt ki a még hibátlan erdélyiek elleni Erste Liga-rangadó előtt.

Végletekig kiélezett csata, a Gyergyóé a második pont

Férfi jégkorongcsapatunk a hosszabbítás utolsó másodpercében veszítette el a Gyergyó elleni rangadót.

Rangadó a Tüskecsarnokban a Fradi-vasárnapon

Hokisaink vasárnap 14.05-kor a Gyergyót fogadják a BL-főtáblás labdarúgók 17.30-as bajnokija felvezetéseként.

Parádés meccs, Fradi-győzelem a csúcsrangadón!

Bajnok hokisaink őrült, tizenkét gólos csatában büntetőkkel győzték le a megosztott ligaelső Csíkszeredát!

Kezdődik a tánc: csúcsrangadó a Tüskecsarnokban!

A jégkorong Erste Liga előző idényének két megosztott győztese csap össze egymással szerda este.

Rossz kezdés után megérdemelt siker a ráadásban!

Címvédő férfi hokicsapatunk kétgólos hátrányból fordítva a ráadásban szerezte meg a szezon első győzelmét.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most