2020. október 2.
A hónap játékosa és gólja is a Fradié az Erste Ligában!
Remek formában lévő kapitányunk, Nagy Gergő teljesítménye mellett sportszerűségből is jelesre vizsgázott.

Amint arról a fradi.hu-n is többször beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt sokszorosan nehezített körülmények között indult el szeptember közepén a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság. A világjárvány az Erste Liga csapatait sem kímélte, több együttes, köztük a Ferencváros is nem tervezett pihenőre kényszerültek az elmúlt két hónapban. Ennek ellenére a klubok úgy döntöttek, a mindenkori egészségügyi-biztonsági előírásokat maximálisan betartva elkezdik a pontvadászatot. Mérkőzésekre egyelőre csak Magyarországon került sor, az erdélyi csapatok ezen a héten kapcsolódtak be a küzdelmekbe Debrecenben és Budapesten. Már most jó néhány izgalmas csatát láthatott a közönség, magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő csapatunk is három végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló csatán van túl rögtön az első héten, miután csatlakozott a küzdelmekhez. Sőt, a Csíkszereda elleni csúcsrangadó bár csak a harmadik meccs volt a szezonban, könnyen lehet, hogy az idény egyik legjobb mérkőzéseként fogjuk emlegetni utólag is.

Csapatunk eddig mutatott teljesítményét az Erste Liga is honorálta. Idén nem hetente, hanem egy-egy hónap lezárultával hirdetnek egyéni elismeréseket, ezúttal pedig, igaz, a fent vázolt kurta-furcsa bajnoki rajt miatt mindössze három mérkőzés alapján, ám A Hónap Játékosa és A Hónap Gólja cím is a Fradihoz került. Előbbi az első három meccsen +3-as +/- mutatót produkáló, négy gólt és két asszisztot jegyző, a csapatot továbbra is elképesztő tűzzel és szenvedéllyel vezető kapitányunkhoz, Nagy Gergőhöz került. "Nem most kell csúcsformában lenni, de nem árt, ha jól játszunk, és jönnek a hárompontos sikerek" – mondta a támadó az Erste Liga hivatalos honlapjának az elismeréssel kapcsolatban. – "Van még mit csiszolni a játékunkon, és mint brigád is össze kell hogy álljunk. Dolgozunk ezeken, és remélem, ahogy megyünk bele a szezonba, egyre jobbak leszünk, és amikor a legfontosabb időszak elérkezik, addigra össze fogunk állni." Nagy Gergő ugyanakkor rendkívül sportszerűen felhívta a figyelmet a MAC HKB-s Schlekmann Márk produkciójára is, aki 18 évesen élete harmadik Erste Liga-meccsén mesternégyest ért el, ráadásul a liga kétszeres címvédője ellen: "Köszönöm a jelölést, nagyon megtisztelő, de én úgy érzem, hogy volt az enyémnél jobb teljesítmény ebben a hónapban. A MAC HKB csatára, Schlekmann Márk ügyesen játszott minden meccsen, ellenünk négy gólt is szerzett. Örömteli, hogy egy ilyen fiatal magyar csatár kellő játéklehetőséget kap, és élni is tud vele" – mondta kapitányunk az ellenfél tehetséges hokisáról.

A Hónap Gólja díjat a szintén a fiatalok közé tartozó Tóth Gergely kapta, aki nagyszerű szólót mutatott be a MAC HKB ellen, melynek végén fonákkal emelt elegánsan a kapuba.

Cikkajánló

Két fiatal játékosunk is hosszabbított

Bán Károly és Galántai Richárd a következő szezonban is bajnok férfi jégkorongcsapatunk játékosa lesz.

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

U20-as válogatott védőt igazoltunk

A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most