2021. november 26.
A kupa után az Erste Ligában is jöhet a javítás
Férfi hokisaink szerdán végre visszatértek a helyes útra, ezt Miskolcon kell folytatni a Jegesmedvék ellen.

Egy Derbi mindig, minden sportágban vérbeli presztízsmeccs, magyar bajnok férfi jégkorongozóinknak viszont a legutóbbi Újpest elleni találkozó még ennél is sokkal többről szólt. Az elmúlt néhány hét ugyanis finoman szólva sem sikerült jól Fodor Szabolcs együttesének, legutóbbi négy Erste Liga-mérkőzéséből az FTC-Telekom kettőt elveszített, egyet ráadásul a sereghajtó Titánok ellen, míg Győrben is csak kínkeservesen, a hosszabbításban sikerült kiharcolni a győzelmet. A DEAC elleni múlt vasárnapi hazai 1-5 után pedig még vezetőedzőnk is azt mondta, mintha valahogy nem sikerülne a csapatnak felpörögnie a nem rangadónak minősülő meccsekre, és ez ebben a ligában egyetlen csapat ellen sem fér bele. Nos, az Újpest ellen szerencsére sikerült felpörögni, 3-2-es idegenbeli győzelmünkkel pedig nem csak jó helyzetbe kerültünk a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért vívott harcban, de a csapat vissza is tért a győztes útra, ráadásul harcos, megalkuvást nem tűrő, összeszedett és motivált játékkal.

A feladat adott: ezt a formát kell átmenteni a „szürke hétköznapokra”, vagyis az Erste Liga mérkőzéseire is. Annál is inkább, hiszen még mindig éles az alapszakasz megnyeréséért vívott harc, és a rájátszás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy egy csapat elsőként vagy mondjuk negyedikként zár az első negyven mérkőzést követően. A Csíkszereda ugyan valamelyest ellépett a mezőnytől, ám vesztett pontok tekintetében az UTE csak kettő, míg a Gyergyó és a Fradi négy ponttal van mögötte, és bőven játszik még mindegyik csapat egymással a szezonban, még az alapszakasz felén sem vagyunk túl, így ez a különbség menedzselhető. Ehhez azonban nem szabad abba a hibába esni, mint a Titánok vagy a DEAC ellen, és hiába nehéz, a tabella alsó feléhez tartozó csapatok ellen be kell gyűjteni a pontokat.

A DVTK Jegesmedvék elleni idei első idegenbeli mérkőzésünkön is abszolút azzal a tudattal és szándékkal kell jégre lépni péntek este, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Akkor is, ha ellenfelünk az utóbbi időben jó formát mutat. Egy héttel ezelőtt Tokaji Viktor együttese legyőzte hazai jégen az akkor még listavezető Újpestet, majd az edzőváltás után feltámadó DEAC otthonából is elhozott egy pontot, végül némi meglepetésre kétgólos előnyre tett szert idegenben a MAC HKB Újbuda elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. A miskolciak ezzel megkezdték a felzárkózást a középmezőnyhöz, és ezt a sorozatot szeretnék folytatni, újabb nagycsapat skalpját akarják megszerezni. Ebben kell meggátolnunk őket, méghozzá Pavuk Attila nélkül, aki némileg szigorú fegyelmi bizottsági ítélet nyomán kétmeccses eltiltást kapott az Újpest elleni kupameccsen történt sportszerűtlen megmozdulása miatt, valamint sérültekre is számíthatunk hiányzóként, így biztos, hogy minden fegyelemre, motivációra és küzdelemre szükség lesz a sikerhez.

A DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom mérkőzés pénteken 18.00-kor kezdődik a Miskolci Jégcsarnokban. Belépők online elővételben ITT és a helyszínen is kaphatóak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom
2021. november 26. péntek 18.00, Miskolci Jégcsarnok
Jegyek: online elővételben ITT és a helyszínen
Élő közvetítés: Erste Liga TV

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin