2019. november 20.
A Magyar Kupában is legyőztük a lilákat!
Férfi hokisaink a Magyar Kupában is megkezdték a szereplést, méghozzá egy Újpest elleni idegenbeli derbivel.

Nem mondhatjuk azt, hogy férfi jégkorongcsapatunknak túl sok ideje lett volna pihenni az IIHF Kontinentális Kupa dániai harmadik fordulós hétvégéjét. Alighogy hétfő délután leszálltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, másnap már edzésbe is álltak és komoly erővel folytatták a munkát, hiszen jött az újabb megmérettetés: a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Újpesthez látogattunk.

A mérkőzést megelőzően nem minden alakult a tervek szerint, ugyanis Myles Fitzgerald Dániában összeszedett sérülése nem jött rendbe, így a keddi edzést is kihagyta. Kanadai támadónk mellett Jere Pulli sem volt bevethető ezen az összecsapáson, ő a mérkőzés napjára betegedett le, így Fodor Szabolcs aligha szerette volna kockáztatni, hogy védőnk még hosszabb időre kidőljön. Jó hír volt viszont, hogy visszatért a csapatba a Vojensben a mérkőzéseket a lelátóról figyelő Hajós Roland és Németh Attila is.

Ahogy azt a mérkőzés előtt is sejteni lehetett, a kapuban ezúttal is a nagyszerű formában védő Arany Gergely kapott helyet. A találkozó derbihez méltó hangulatban, jó iramban kezdődött. Az első helyzetre sem kellett sokat várnia a kilátogató publikumnak, Kärmeniemi lövését azonban Duschek védte. Nem sokkal később a hazaiak is próbálkoztak volna, de a lövésük elakadt. A harmadik percben Jászai vette célba az újpesti kaput, de védőnk célt tévesztett. Az első bő öt percben egyik fél sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani, főleg a mezőnyjátékra, és ott egymás semlegesítésére fókuszáltak a felek. A hatodik percben Pavuk tette át a hosszú oldalon érkező Tóth Adriánnak a korongot, de a lövés ezúttal is csak Duschekig jutott. A hetedik percben jött az első kiállítás: Hegyi kapott két percet gáncsolásért. Megérezte az Újpest a vérszagot, feljebb merészkedtek az emberelőny tudatában, és már fél perc után lőttek, de Arany könnyűszerrel hárított. Alig telt el egy perc a hátrányból, Pance távolról lőtte a kapu irányába a pakkot, amibe az utolsó pillanatban kapott bele Nemes, ezzel becsapva Aranyt, akin ha nehezen is, de átment a korong, majd még mielőtt utána nyúlt volna, a gólvonalon is átvánszorgott (1-0). A hátrány tudatában mi is feljebb mentünk, bő húsz másodperccel később az előbb kiállított Hegyi próbálkozott, de a hazai portás ezúttal is résen volt. Az elkövetkezendő két percben gyakorlatilag felváltva veszélyeztettek a felek, hol Duscheknek, hol pedig Aranynak kellett beavatkoznia. A harmad felén átlépve Kulmala csinált meg egy kisebb szólót, aminek végén egy lövéssel is megpróbálkozott, de Duschek ezúttal is védett. Alig egy perccel később már a lilák támadtak, Pance lövését Arany sisakkal védte. Próbáltuk nyomás alá helyezni a hazaiakat, előbb Jászai, majd Pavuk és Kärmeniemi is lőtt, eredménytelenül. Két és fél perccel a játékrész vége előtt Pokornyi állt ki két percre akasztásért, így ezúttal mi mehettünk emberelőnybe, azonban két Hegyi-lövésen kívül sokra nem mentünk vele, így egygólos hátrányból vártuk a folytatást.

A második játékrész elején ugyan a hazaiak hozták el a bulit, de nagyon gyorsan sikerült megszereznünk, és már támadásban is voltunk. Szemmel láthatóan sokkal nagyobb elánnal, nagyobb erőbedobással szálltunk bele ebbe a játékrészbe, de az Újpest nem adta magát könnyen. Negyvenkilenc másodperc után ismét emberhátrányba kerültünk: Karmeniemi kapott két percet akadályozásért. Épphogy jött a folytatás, máris nekünk esett a hazai gárda, elég volt nekik tizenhárom másodperc a lövéshez, de Arany figyelt, és védett. Egy okos korongszerzés után jól ugrottunk ki, de hathatós hazai közreműködéssel kimaradt a helyzet, ugyanis Nagy Nilan akadályozta támadónkat, így ő is kiállt. Négy a négy ellen jött a folytatás, ahol ismét mi dirigáltunk, Switzer révén lövésig is eljutottunk, de Duschek figyelt. Pár pillanattal később az előbb említett kanadai is kapott egy kétperces büntetést, így ismét az Újpest támadhatott emberelőnyben. Megszerezhették volna a második góljukat a hazaiak, de Kulmala nagyon önfeláldozóan odafeküdt a korong és a kapu közé, így maradt az egygólos különbség. A negyedik percben már mi veszélyeztettünk, amikor Farkas húzott el a szélen, majd tette középre az ott érkező Tóth Gergelynek, aki mellé lőtte a ziccert. Ugyanebben a pillanatban Nemes is kiállt két percre bottal akasztásért, így több mint egy percet emberelőnyben játszhattunk. Sorra dolgoztuk a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ha nem sikerült bejátszani a pakkot a kapu el, akkor távolról próbálkoztunk, de sehogy sem voltunk elég pontosak. A harmad felén túllépve aztán megtört a jég: a nagyszerű formában játszó Farkas szolgálta ki Roczanovot, aki ha nehezen is, de belőtte az egyenlítő gólt (1-1). Nem vettünk vissza a tempóból, továbbra is komoly rohamokat vezettünk, helyzeteket is sikerült kialakítanunk, de a második Fradi-gól nem akart megszületni, pedig Kulmala és Tóth Gergely is nagyon közel volt hozzá. Előbbi a kapusba lőtte, míg utóbbi a kapu mellé célzott. A második harmadot teljes egészében kézben tartva, nagyszerű támadásokat vezetve hoztuk le, ami nehezen, de góllá érett, így 1-1-ről vártuk a folytatást.

A záró játékrészt is mi kezdtük jobban, Tóth Richárd révén a lövés is nagyon gyorsan jött, de Duschek védett, ismétlés azonban nem volt, mert Di Diomete bottal akasztotta az érkező támadót, így kiállt két percre. Az emberelőnyben két Nagy Gergő lövésig jutottunk, de mindannyiszor jött egy hazai blokk. Négy és fél perc után Tóth Gergely épphogy játékban tudta tartani a korongot, majd kapura húzta, és ami nem ment neki közelről, az ment távolról, így már nálunk volt az előny (1-2). Alig egy perccel később Tóth Adrián kapott egy kemény ütést Vargától, a játékvezető nem is díjazta ezt, így két percre kiküldte az újpestiek védőjét. Itt még nem volt vége, ugyanis Di Diomete is megtalálta magának a huszonkettesünket, így ő is kapott két percet, de játékosunk sem hagyta magát, ő is a büntetőpadon találta magát. Bő negyvenöt másodperccel később Sikorcin is kapott egy két perces büntetést, több mint fél percet támadhattunk kettős emberelőnyben. Hiába próbálkoztunk, Duschek ezúttal már résen volt. Miután mindkét csapat kiegészült, mi újra megfogyatkoztunk, Tóth Renátó kapott két percet gáncsolásért. Erre aztán ismét vérszemet kapott az Újpest, néhányszor lövéssel is próbálkoztak, de Arany Gergelyen nem lehetett kifogni. Hiába voltunk emberhátrányban, Farkas és Roczanov révén életveszélyes kontrát vezettünk, de Farkas ezúttal a lövés mellett tette le a voksát, Duschek azonban védett. Ezután ismét a hazaiakon volt a sor, hogy mutassanak valamit, jöttek is előre, de Arany elképesztő formában volt, nem csoda, hogy a kilátogató szurkolók ezt követően az ő nevét skandálták. Kevesebb, mint öt perccel a vége előtt Tóth Richárd lezárta a találkozót, Farkas passzát lőtte az újpesti kapuba (1-3). A folytatásban még Aranynak kétszer kellett játékba avatkoznia, majd Pavuk is lőtt, de az eredmény már nem változott.

A Ferencváros Dániából visszatérve, pihenés nélkül vágott neki az Újpest elleni derbinek, és ha érződött is a fáradtság, a megett kilométerek, játékban jóval jobbak voltunk az ősi riválisnál, így abszolút megérdemelt győzelmet arattunk a Megyeri úton. Nem mellékesen magabiztos előnnyel várhatjuk a párharc november 27-ei visszavágóját. A győzelemnek hála jó hangulatban vághat neki a csapat az idény második erdélyi túrájának, nincs ugyanis megállás, a csapat már Újpesten buszra száll, és elindul Csíkszeredába. Előbb pénteken a Brassóval, majd szombaton a tavalyi döntőben legyőzött, idén azonban a Fradit eddig kétszer is megtréfáló, jelenleg toronymagas listavezető Csíkszeredával méri össze erejét.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
UTE – FTC-Telekom 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
Újpesti Jégcsarnok
UTE: Duschek (Márkus) – Kovács, Varga, Godó, Pance, Sikorcin – Carlson, Nagy Nilan, DiDiomete, Reed, Vincze – Kiss-Rusk, Pokornyi, Horváth, Kovács Sebestyén, Nemes – Miluskhin, Henderson Vezetőedző: Baróti Zsolt
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy, Pavuk, Tóth Adrián – Jászai, Karmeniemi, Kulmala, Switzer, Tóth Richárd – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Boros, Pozsár, Hajós, Németh, Tóth Renátó Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (8:17, 4:20, 11:17) 23:54
Védések: (17:7, 19:4, 15:11) 51:22 / 94.44% : 95.65%
Kiállítás percek: (2:2, 8:4, 8:4) 18:10
Emberelőny kihasználás: (5 / 1) 20.00% / (7 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 7) 100.00% / (1 / 5) 80.00%
Gólszerzők: Nemes (07:55, EE, Pance, Carlson) illetve Roczanov (32:38, Farkas), Tóth Gergely (44:30), Tóth Richárd (55:08, Switzer)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin