2022. augusztus 28.
„A nap végén győztesen szeretem elhagyni a pályát”
Hokisaink nyáron igazolt kanadai támadója, Brayden Low nagyon várja, hogy elkezdődjön a szezon – INTERJÚ!

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink gőzerővel készülnek a szeptember 11-én megrendezésre kerülő Hell Szuperkupára, valamint a szeptember 16-án rajtoló Erste Ligára is, amit mi sem mutat jobban, hogy már négy felkészülési mérkőzésen is túl vannak. Két, a szlovák Extraligában szereplő együttestől ugyan kikapott tíz új igazolással még az összhangot és a megfelelő sorokat kereső csapatunk, azonban a szlovéniai Bledben rendezett felkészülési torna első napján sikerült szoros mérkőzésen győzelmet aratni a szlovén ligaválogatott ellen, és habár a második napon 4-1-es jesenicei győzelem született, sikerült lendületes, jó tempójú, játékban szoros mérkőzést játszani a szlovén élcsapattal.

Az összeszokás, az új környezethez való alkalmazkodás fázisában van a nyáron igazolt kanadai támadónk, Brayden Low is, akit arról kérdeztünk, miért döntött a Magyarországra igazolás mellett, és hogy érzi magát eddig új csapatában.

- Miért döntöttél úgy, hogy Magyarországra jössz jégkorongozni?
- Hogy őszinte legyek, nyerni jöttem! Ez egy jó lehetőségnek tűnt, pozitív dolgokat hallottam a klubról olyan játékosokon keresztül, akik már szerepeltek ebben a bajnokságban, és felkeltette az érdeklődésemet, hogy egy világhírű városban játszhassak egy komoly szervezésű ligában. A nap végén mindig győztesen szeretem elhagyni a pályát, így mielőtt aláírtam volna a szerződést, megnéztem a csapatot és úgy ítéltem meg, erre ez az egyik legjobb hely. Az pedig csak bónusz, hogy mindezt a gyönyörű Budapesten élhetem át.

- A hallottak alapján milyen elvárásaid voltak az itteni ligával és a csapattal kapcsolatban?
- A korábban említett játékosok beszámolóin kívül nem igazán tudtam, hogy mire számíthatok, mivel nem láttam még korábban magyar csapatot hokizni. Még most sem tudom, hogy milyen lesz a játék a ligában, de az már most látszik, hogy a csapatunkban a játékosok jók, képzettek, és mindenki egyre jobb formában van, ami a professzionális edzéstervnek köszönhető. Látszik, hogy a szakmai stábban mindenki nagyon figyel arra, hogy a csapatnak a legjobb felkészülési lehetőséget tudja nyújtani. Ezekből kiindulva nagyon várom, hogy lássam, milyen teljesítményre leszünk képesek, bízom benne, hogy sikeresek leszünk.

- Korábban játszottál együtt a csapatkapitánnyal, Nagy Gergővel, rajta kívül ismersz valakit az új csapattársaid közül?
- Nem, ő volt az egyetlen, akivel találkoztam és beszéltem, mikor néhány hónapig együtt játszottunk a Quad City Mallardsban a tengerentúlon. Rajta kívül nem igazán ismertem senki mást, viszont vele amikor csapattársak voltunk, akkor általában egy sorban játszottunk. Az egy sikeres sor volt, szóval izgatottan vártam, hogy milyen lesz újra vele játszani, nagyszerű játékosnak tartom.

- Az elmúlt hetek alapján mit vársz a szezonkezdéstől, milyen lesz a csapat?
- Határozottan jó irányba haladunk! Nagyon jó kapusaink vannak, erős a védelmünk és tehetségesek a támadóink. Igazából csak azon múlik, hogy sikerül-e kellően összecsiszolódnia a csapatnak, de az elmúlt meccseket látva, az eredmények ellenére nem hiszem, hogy ez gondot jelentene. Vannak és lesznek is persze nehezebb meccsek, de úgy érzem, az előző héten nagyot léptünk előre és tényleg a megfelelő irányba halad a csapat, hiszen játékban egyre jobb meccseket játszunk. Jó az előszezonunk, de már nagyon várjuk, hogy elérkezzen a szeptember közepe, a srácokon is látni, hogy egyre izgatottabbak, jó lenne már tétmeccsen bizonyítani.

- Mit vársz leginkább az éles meccsek kezdetétől?
- A szurkolókkal való találkozást, azt a támogatást és összefogást, amit a férfi labdarúgók meccsén is láttam, amikor csapatépítő jelleggel kilátogattunk a srácokkal a stadionba. Szeretnék hazai pályán játszani a saját szurkolóink előtt és megtapasztalni azt, amit a focimeccs során a lelátón is éreztem.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin