2021. március 23.
A párharcban maradás a tét a Tüskecsarnokban
Férfi hokisaink a négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő ötödik meccsén lépnek jégre a Csíkszereda ellen.

Nincs mese, győzni kell – ez az egyetlen lehetőség arra, hogy ne az Erste Liga elődöntőjében érjen véget a szezon az elmúlt két szezonban győztes férfi jégkorongcsapatunk számára. A kétségtelenül jelenlegi legnagyobb riválisunk, a Sportklub Csíkszereda elleni négy győzelemig tartó párharc ugyanis eddig nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük. Egy héttel ezelőtt, március 16-án kedden még minden szépen indult, taktikus játékkal és 5-1-es győzelemmel húztuk be a párharc első mérkőzését a Tüskecsarnokban. Utána viszont az álomszerű kezdés hamar rémálomba fordult – másnap már egy tükörkép-szerű mérkőzésen hiába voltunk sokkal aktívabbak, a kék-fehérek nyertek 5-1-re, majd elutaztunk Csíkszeredába, ahol ugyan szombaton és vasárnap is kétszer is vezetést tudtunk szerezni a Vákár Lajos Műjégpályán, ellenfelünk mindig visszajött a mérkőzésbe, és szombaton hosszabbításban, vasárnap pedig rendes játékidőben győzött, ezzel 3-1-re vezet a négy sikerig tartó elődöntőben. Ez azt is jelenti, hogy a kedd-csütörtök-szombat ritmusra kiírt ötödik, valamint esetleges hatodik és hetedik meccsek mindegyikét meg kell nyernünk, ha tovább szeretnénk jutni – úgy kell tehát zsinórban három győzelmet aratnunk, hogy előtte zsinórban háromszor kikaptunk.

Az Erste, korábban MOL Liga történetében először 2011/12-ben rendeztek négy sikerig tartó párharcot, akkor a finálét. 2014/15-től már az elődöntőben is, 2016/17-től pedig a rájátszás összes körében négy győzelemig tartottak a párharcok. Nos, statisztikai tény, hogy bár hétmérkőzéses összecsapásra több is sor került az évek során (az akkor még Greg Lindqvist vezette Ferencváros is vívott egy ilyet a regnáló bajnok DVTK-val éppen 2016/17-ben), sőt, már az idei kiírásban is volt egy a Brassó és a Vasas jóvoltából, viszont nem csak 0-3-ról, de 1-3-ról sem sikerült még korábban soha egyetlen csapatnak sem fordítania. Ez azt jelenti tehát, hogy az előttünk álló napokban

történelmi tettre készül a Ferencváros.

És hogy miben bízhatunk a nem csekély bravúrnak minősülő feladat végrehajtása előtt? Egyrészt abban, hogy ha van csapat, amelyik a legszorultabb helyzetben képes a legnagyobb extrát kihozni magából, ahogy arra többször láthattunk már példát az elmúlt szezonokban és idén is, az éppen a Fradi. Emellett a Fodor Szabolcs-érában minden eddigi idényre jutott történelmi tett: ne feledkezzünk meg a ligarekordnak minősülő 19 meccses veretlenségi sorozatról, a 22 év után elhódított bajnoki címről, a klubtörténet első Erste Liga-trófeájáról, a 19 év utáni visszatérésről és korábban példátlan továbbjutásról a nemzetközi porondon, vagy a 25 év után újra elhódított Magyar Kupáról. Mi lenne, ha idén ez lenne a történelmi tett? Mi lenne, ha a Ferencváros lenne a az első csapat a liga 13 éves történetében, amelyik 1-3-ról megfordít egy párharcot?

Az esély mindenesetre megvan a bravúrra, hiszen az eddigi összecsapásokon, főleg a két székelyföldi mérkőzésen apró, néhol szerencsés nüanszok döntöttek csak a két csapat között. Reméljük, ha ez most is így lesz, a sors kiegyenlíti a számlát, és ezúttal a mi javunkra billennek el az apró, döntő részletek.

Az elődöntő ötödik összecsapása 19.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2021. március 23., kedd 19.00
Tüskecsarnok, Budapest, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: M4 Sport

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin