2024. február 9.
A spanyolok után a litvánokat is legyőzte a válogatott
A magyar férfi jégkorong-válogatott 7-1-re győzött Litvánia ellen az olimpiai selejtezőtorna második napján.

A magyar férfi jégkorong-válogatott a spanyol nemzeti együttes csütörtöki 7-3-as legyőzése után pénteken a litvánok ellen játszotta az olimpiai selejtezőtorna második mérkőzését. A Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő ezúttal a negyedik sorban kapott helyet.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, kevés játékmegszakítással folyt a meccs. A nyolcadik percben követett el egy hibát a magyar csapat, így emberhátrányba kerültünk. Ezt pedig nagyon gyorsan kihasználta a litván válogatott, Mark Kaleinikovas szerezte meg a vezetést (0-1). Két perccel később azonban jött is a válasz, Galló Vilmos második próbálkozása jutott a kapuba, amit kis videózás után megadtak a játékvezetők (1-1). Nem sokkal később jött a folytatás, Terbócs keresztpasszából lőtt hatalmas gólt Mihály Ákos (2-1). A folytatásban Nemes Márton csapott le egy kipattanóra, amivek megszerezte a magyarok harmadik gólját (3-1). A találat után Nemes egyből a büntetőpadon találta magát, de nem tudtak szépíteni a litvánok. A kiegészülés után viszont újabb magyar gólnak örülhettünk, Erdély adta vissza a pakkot a mögötte érkező Hári Jánosnak, aki kapásból lőtte azt a hálóba (4-1).

A második harmadot egy áthúzódó emberelőnnyel kezdhettük, amit nem tudtak kihasználni a mieink. Két alkalommal is lett volna lehetősége a szépítésre a vendégeknek, hiszen Sofront kétszer is kiküldték két percre, de a védelem és a kapuban Bálizs tette a dolgát.

A gól nélküli második harmad után a 46. percben Hári tudott ismét góllal befejezni egy támadást (5-1). Ezt követőn újabb emberelőnyhöz jutottunk, amit hosszas korongjáratás után a teljesen egyedül hagyott Sofron István tudott kihasználni (6-1). Itt sem nem álltak le a magyarok, alig két perccel később Kiss Roland bombázta be a hetedik magyar gólt a kék vonalról (7-1). Bár a mérkőzés végén Kiss még kapott egy kisbüntetést, de nem tudtak közelebb zárkózni a litvánok, így a magyar jégkorongválogatott az olimpiai selejtező második mérkőzését is behúzta. Szombaton jöhet a továbbjutásról döntő összecsapás a szintén két győzelemmel álló Japán ellen.

(Fotó: MJSZ / Vörös Dávid)

Férfi Jégkorong, Olimpiai Selejtező Torna
Magyarország – Litváni 7-1 (4-1, 0-0, 3-0)

Magyarország: Bálizs (Vay) – Stipsicz, Fejes, Erdély, Hári, Galló – Falus, Kiss, Sofron, Sebők, Mihály – Hadobás, Horváth, Nemes, Németh K., Terbócs – Ortenszky, Nagy K., Nagy G., Horváth B., Sárpátki, Szövetségi kapitány: Don MacAdam

Litvánia: Karla (Reyzin) – Alisauska, Seniut, Kaleinikovas, Cizas, Gintautas – Gusevas, Rumsevicius, Bogdziul, Krakauskas, Noreika – Janusonis, Belicenka, Bendzius, Cetvertak, Dimcius – Mikalauskas, Washco, Zukauska, Laimutis, Kudrevicius, Szövetségi kapitány: Ron Pasco

Gólok: Galló (10:08, Stipsicz, Fejes), Mihály (13:33, Terbócs, Sebők), Nemes (16:14, Terbócs, Németh K.), Hári (18:41, Erdély), Hári (46:48), Sofron (54:47 EE, Hári, Galló), Kiss (56:30, Ortenszky, Sebők) illetve Kaleinikovas (08:15 EE)

Kapura lövések: 30:16 (12:8, 18:8, 14:2)
Védések:  15:26 (7:8, 8:18, 2:11)
Kiállítás percek: 8:2 (4:2, 4:0, 2:2)

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin