2022. január 21.
A szezon eddigi legnagyobb kihívása vár hokisainkra
Az FTC-Telekom a Magyar Kupa négyes döntőjének első napján a hazai jégen szereplő Fehérvárral elődöntőzik.

Nem túlzás azt állítani, a 2021/22-es honi jégkorongszezon eddigi legnagyobb mérkőzése vár szombaton a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatára. Következik ugyanis az Exim Magyar Kupa négyes döntője, ahol az FTC-Telekom mellett a kupasorozat előző évi győztese, a DEAC, valamint a hazai jégen szereplő osztrák ligás Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék együttese nyert indulási jogot. Mint ismert, a Magyar Kupa idei kiírásában régen látott népes mezőny alakult ki, összesen 13 csapat, közte másodosztályú együttesek álltak rajthoz. A Ferencváros és a DVTK Jegesmedvék az első körben csatlakoztak a mezőnyhöz, a mieink a Dunaújvárosi Acélbikák, majd az Újpest legyőzésével jutottak el a négyes döntőig, a miskolciak az UNI Győr ETO HC-t és a MAC HKB Újbudát búcsúztatták, míg a címvédő jogán a DEAC, valamint a mai napig a legmagasabban jegyzett magyarországi csapatként és osztrák ligás együttesként kiemelt státuszt élvező Fehérvár automatikusan a final four tagja volt.

A Fodor Szabolcs vezette Ferencvárosnak szép emlékei lehetnek a Magyar Kupáról. Ahogy arra minden bizonnyal sok fradista emlékszik, 2020 januárjában úgy érkeztünk meg a kupa miskolci négyes döntőjére, hogy a Fehérvár és az akkor még szlovák ligás MAC és DVTK mellett a Fradi a papírforma alapján a negyedik helyet foglalta el, ehhez képest az első napon az újbudaiakat, a döntőben pedig fantasztikus, sokáig emlékezetes játékkal a Fehérvárt is legyőzve 25 év után ismét elhódítottuk a Magyar Kupa trófeáját.

Ezt ugyan 2021 áprilisában egy a koronavírus-járvány által felforgatott, átírt és az erőviszonyokat teljesen összekuszált szezonban Debrecenben nem sikerült megvédeni, tavaly bronzéremmel távoztunk a cívisvárosból, idén viszont itt van ismét a lehetőség arra, hogy véghezvigyük a bravúrt, és visszavigyük a Népligetbe a serleget.

Ezúttal annyiban más a helyzet, mint a 2020-as mámoros miskolci hétvégén, hogy nincs időnk lendületet venni, ugyanis már az elődöntőben összecsapunk a most ráadásul hazai jégen szereplő Fehérvárral. A Volánnál is megtizedelte az elmúlt hetekben a keretet sok sérülés és betegség, és ahogy azt a nemrég véget ért erdélyi túrán is láthattuk, a Fradi is rengeteg hiányzóval küzdött, de erre egyik szakmai stáb sem hivatkozik majd, hiszen ahogy mondani szokás, egy ilyen mérkőzésre „a halottak is feltámadnak”. Egészen biztosan fantasztikus hangulat várható, két elvesztett döntő után a fehérvári közönség is ki van éhezve a sikerre, és a Fradi szurkolói is nagyon várják a találkozót. A jégkorong szezonbérletesek első napi belépőjét a jégkorong szakosztály állja, az ezzel kapcsolatos részletek ITT olvashatóak, a nem bérletes szurkolók számára pedig napijegy vásárlására van lehetőség, a jegyvásárláshoz ITT adunk segítséget.

 

Férfi jégkorong, Exim Magyar Kupa Final Four
Székesfehérvár, Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok


Január 22., szombat: 
elődöntő:
14:05 DEAC–DVTK Jegesmedvék 
17:15 Hydro Fehérvár AV19–FTC-Telekom

Január 23., vasárnap:
14:05 bronzmérkőzés         
17:15 döntő

JEGYVÁSÁRLÁS: ITT és meccsnapokon a helyszínen
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: M4 Sport

 

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin