2019. szeptember 18.
A Vasas ellen jön a folytatás
Férfi jégkorongcsapatunk a sűrű menetrendet követve ismét jégre lép, ezúttal a Vasas vendégeként.

A magyar bajnok és Erste Liga-győztes FTC-Telekom két találkozón már túl van az új idényben. A Gyergyó ellen kezdték meg a címvédő hadjáratot egy 3-1-es győzelemmel, majd jött az első Hokiderbi az Újpest otthonában, amit hosszabbításban, 6-5-re sikerült megnyernie Fodor Szabolcs csapatának.

A pénteki és a hétfői győztesen megvívott találkozók után ismét jégre lép a zöld-fehér együttes, ezúttal a Schiller-Vasas HC otthonába látogatunk. A mieinkhez hasonlóan a Vasas is szeptember 13-án, pénteken rajtolt az új idényben, méghozzá rögtön egy erdélyi túrával: a Brassó otthonában léptek jégre. Tizennégy perc játék után a vezetést is sikerült megszerezniük, de a brassóiak gyorsan tudtak válaszolni a bekapott gólra, sőt, három perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, majd meglőttek a negyediket is. Másnap már a tavalyi döntős Csíkszereda otthonában kellett bizonyítaniuk, de a bravúr itt sem jött össze: a Csíkszereda 6-3-mal küldte haza a Vasast.

A nyári pihenő alatt nem volt nagy mozgolódás a Vasas otthonában. A Fradiban zsinórban öt idényt lehúzó, ligagyőztesként búcsúzó Rafaj Attila, valamint Hetényi Péter, Rácz Kristóf és Koppány Márton személyében négy új igazolást tudnak felmutatni, de azért egy távozó is akadt: a remek észt kapus, Koitmaa döntött a csapatváltás mellett.

A tavalyi idény alapszakaszát csupán az utolsó előtti, tizedik helyen zárta a csapat, két ponttal megelőzve a Hokiklub Budapestet, így az alsóházban jött a folytatás. Ott sem volt túl sikeres a gárda, hiszen tíz mérkőzésen csak tíz pontot sikerült szerezni, mindezt két győzelemmel. A Hokiklub Budapestet verték meg 3-2-re, majd az Acélbikákat 5-2-re, de ez már nem osztott, nem szorzott, nem jutottak a playoffba.

A Vasas csupán a tavalyi idényben indított Erste Ligás felnőtt csapatot, a szakosztály továbbra is az utánpótlásnevelésre, és a tehetséges fiatalok fokozatos beépítésére helyezi a hangsúlyt. Ennek ellenére a Vasas jelenlegi formájában (korábban a Budapest Starsszal való együttműlödés nyomán már volt egy Vasas a ligában) is összefutottak már egyszer a felek, még 2017 novemberében a Magyar Kupa selejtezőcsoportjában. Akkor a Fradi hazai pályán 7-4-re tudott győzni. Ezt követően az előző idényben négy alkalommal mérkőztek meg az Erste Ligában a csapatok, amelyek mindannyiszor a Fradi sikerével zárultak. Legutóbb a Vasas otthonában néztek farkasszemet a felek, ahol a záró harmadban esett 1-1 gól, majd a hosszabbításban jött Pavuk, és a zöld-fehérek javára billentette a mérleg nyelvét.

A mérlegünk öt meccsen öt győzelem. Reméljük, hogy ez a sorozat ma este folytatódik, és nem most töri meg a jeget a Vasas, akik az új idényben első győzelmükre várnak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom
2019. szeptember 18., szerda 18.40, Vasas Jégcentrum

Cikkajánló

Lenyűgöző látképek – festői helyen a Fradi hokisai!

Jégkorongcsapatunk 19 év után tért vissza a nemzetközi porondra, csodás helyen Kontinentális Kupázhat – VIDEÓ!

„Megtisztelő a Fradit képviselni a nemzetközi porondon”

Férfi hokisaink vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot kérdeztük az IIHF Kontinentális Kupáról és a nehéz hetekről.

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most