2019. szeptember 18.
A Vasas ellen jön a folytatás
Férfi jégkorongcsapatunk a sűrű menetrendet követve ismét jégre lép, ezúttal a Vasas vendégeként.

A magyar bajnok és Erste Liga-győztes FTC-Telekom két találkozón már túl van az új idényben. A Gyergyó ellen kezdték meg a címvédő hadjáratot egy 3-1-es győzelemmel, majd jött az első Hokiderbi az Újpest otthonában, amit hosszabbításban, 6-5-re sikerült megnyernie Fodor Szabolcs csapatának.

A pénteki és a hétfői győztesen megvívott találkozók után ismét jégre lép a zöld-fehér együttes, ezúttal a Schiller-Vasas HC otthonába látogatunk. A mieinkhez hasonlóan a Vasas is szeptember 13-án, pénteken rajtolt az új idényben, méghozzá rögtön egy erdélyi túrával: a Brassó otthonában léptek jégre. Tizennégy perc játék után a vezetést is sikerült megszerezniük, de a brassóiak gyorsan tudtak válaszolni a bekapott gólra, sőt, három perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, majd meglőttek a negyediket is. Másnap már a tavalyi döntős Csíkszereda otthonában kellett bizonyítaniuk, de a bravúr itt sem jött össze: a Csíkszereda 6-3-mal küldte haza a Vasast.

A nyári pihenő alatt nem volt nagy mozgolódás a Vasas otthonában. A Fradiban zsinórban öt idényt lehúzó, ligagyőztesként búcsúzó Rafaj Attila, valamint Hetényi Péter, Rácz Kristóf és Koppány Márton személyében négy új igazolást tudnak felmutatni, de azért egy távozó is akadt: a remek észt kapus, Koitmaa döntött a csapatváltás mellett.

A tavalyi idény alapszakaszát csupán az utolsó előtti, tizedik helyen zárta a csapat, két ponttal megelőzve a Hokiklub Budapestet, így az alsóházban jött a folytatás. Ott sem volt túl sikeres a gárda, hiszen tíz mérkőzésen csak tíz pontot sikerült szerezni, mindezt két győzelemmel. A Hokiklub Budapestet verték meg 3-2-re, majd az Acélbikákat 5-2-re, de ez már nem osztott, nem szorzott, nem jutottak a playoffba.

A Vasas csupán a tavalyi idényben indított Erste Ligás felnőtt csapatot, a szakosztály továbbra is az utánpótlásnevelésre, és a tehetséges fiatalok fokozatos beépítésére helyezi a hangsúlyt. Ennek ellenére a Vasas jelenlegi formájában (korábban a Budapest Starsszal való együttműlödés nyomán már volt egy Vasas a ligában) is összefutottak már egyszer a felek, még 2017 novemberében a Magyar Kupa selejtezőcsoportjában. Akkor a Fradi hazai pályán 7-4-re tudott győzni. Ezt követően az előző idényben négy alkalommal mérkőztek meg az Erste Ligában a csapatok, amelyek mindannyiszor a Fradi sikerével zárultak. Legutóbb a Vasas otthonában néztek farkasszemet a felek, ahol a záró harmadban esett 1-1 gól, majd a hosszabbításban jött Pavuk, és a zöld-fehérek javára billentette a mérleg nyelvét.

A mérlegünk öt meccsen öt győzelem. Reméljük, hogy ez a sorozat ma este folytatódik, és nem most töri meg a jeget a Vasas, akik az új idényben első győzelmükre várnak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom
2019. szeptember 18., szerda 18.40, Vasas Jégcentrum

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin