2020. december 30.
A Vasas ellen lehet javítani
Férfi jégkorongcsapatunk két nappal az UTE elleni vereség után Káposztásmegyeren lép jégre az Erste Ligában.

Bár egy Derbi esetében függetlenül a tabellán elfoglalt helyezéstől mindig kiélezett küzdelemre lehet számítani, azért a papírformát, a szezonban lejátszott korábbi egymás elleni mérkőzéseket és a tabellán elfoglalt helyezéseket figyelembe véve némileg meglepő, de az arányát tekintve mindenképpen váratlan vereséget szenvedett az Újpest ellen hétfő este hazai jégen magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk.

Az eredmény több tényezőnek is betudható, a legfontosabb talán az, hogy a lila-fehérek játéka sokkal összeszedettebb lett a két csapat december eleji legutóbbi találkozása óta, emellé társul az is, hogy kölcsönvették a DVTK-tól a válogatott egyik kiváló kapusát, Rajna Miklóst, aki parádés teljesítményt nyújtott ellenünk a Tüskecsarnokban.

Bár az ősi rivális elleni vereség mindig fájó pofon, ráadásul ezzel elveszítettük több mint ötéves hazai veretlenségünket is az Újpest ellen, azért elnézve a csapat első két harmadban mutatott játékát nincs ok komolyabb aggodalomra. A helyzet- és az emberelőnykihasználáson sokat kell dolgozni, ezt már a korábbi találkozókon is levonhattuk tanulságként, az pedig, hogy éppen a lilák ellen jött egy komolyabb lebkokkolás az utolsó harmadban, betudható puszta szerencsétlenségnek is, mindenesetre tanulni kell belőle.

Viszont ahogy aggodalomra, úgy elemzésre sem maradt túl sok idő, a jégkorongszezon ugyanis hagyományosan december végén indul be igazán, idén sincs ez másképp, ráadásul a járvány miatt elmaradt mérkőzések következtében még a szokásosnál is sűrűbb lesz a januári versenynaptár. December 30-a és január 10-e között öt mérkőzést játszunk le, amelyek kulcsfontosságúak lesznek abból a szempontból, hogy hol végzünk majd a tabellán az alapszakasz végén, és milyen kiemelést viszünk tovább magunkkal a rájátszásba.

Az már szinte borítékolható, hogy az első négy hely egyike meglesz, az ellenfélválasztás és a további körök pályaelőnye szempontjából viszont egyáltalán nem mindegy, első vagy negyedik helyen zárjuk-e az első 36 fordulót.

Ahhoz, hogy őrizzük az esélyt a minél jobb pozícióra, mindenképpen győzni kell az alsóházi csapatok ellen. Az első két felnőtt idénye óta erre a szezonra óriásit fejlődő Vasas esetében viszont láttuk, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. A piros-kékek taktikailag, technikailag és sebességben is sokkal érettebbek, mint korábban bármikor, most már igazán felnőtt jégkorongot játszanak.

Ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk alig két héttel korábban, december 10-én és december 13-án is a harmadik harmad végén sikerült mindössze a magunk javára eldönteni az egymás elleni első két mérkőzést. Ahogy mondtuk, mind a játékosaink hangulata, mind a tabella szempontjából kulcsfontosságú lenne egy sima győzelem, ám a Vasas is fontos dologért, a nyolcadik, még rájátszást érő helyért harcol. Ráadásul jó formában várja a meccset, a 13-ai Fradi-meccs óta bár kikapott két éllovastól, a DEAC-tól és a MAC HKB-tól, előbbivel elképesztő szoros meccset vívott, míg a rivális Dunaújvárost magabiztosan verte, az Újpesttől pedig pontot rabolt.

Hogy a nehéz körülmények ellenére sikerül-e a magunk javára eldönteni a feltörekvő Vasas elleni mérkőzést, kiderül 18.40-től a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. A találkozó a járványügyi szabályozásoknak megfelelően zárt kapus lesz, de az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Opten Vasas HC – FTC-Telekom
2020. december 30. szerda 18.40
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin