2022. november 26.
A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont
Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Csütörtökön érkezett meg az FTC-Telekom csapata Brassóba, majd pénteken le is játszották az erdélyi túra első meccsét, ahol az utolsó harmadban sikerült kiharcolni a csapatnak a hosszabbítást, és végül egy pontot szereztek Brassóban. Szombaton egyből jött a következő meccs, ezúttal a tabella jelenleg második helyén álló Gyergyói Hoki Klub ellen.

A pénteki mérkőzéshez képest a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb csak két helyen nyúlt bele a keretbe. A kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett, valamint Boros Dániel is jégre lépett a Gyergyó ellen.

Rögtön, már a találkozó elején kiszórták Imre Patrikot a hazaiaktól akasztásért, amit Aku Kestilä villámgyorsan ki is használt, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). Ezt követően a gyergyóiak mintha kicsit felébredtek volna, és igyekeztek nyomást gyakorolni a harmadunkra. Voltak szép helyzetek mind a két oldalon, de Rinne és Nagy Kristóf is fáradhatatlanul védte a saját kapuját. A harmad végén Sailiot küldték pihenni, de az áthúzódó kiállítást sikeresen kivédekezte a csapat. Azonban kettős kiállításra került sor, a hazaiaktól Sándor-Székely, a mieinktől pedig Sarciá volt szabálytalan. Ebből a helyzetből pedig a Gyergyói HK került ki jobban, ugyanis Sebastian Sylvestre távoli lövése szerencsésen utat talált Nagy Kristóf kapujába (1-1). A gól után felpörögtek az események, és mindkét csapatnak sikerült helyzeteket kialakítani. Végül Kärmeniemi kiállításánál Bodó és Haaranen összjátékát sikerült Vincze Péternek érvényesíteni (2-1).

Rögtön az utolsó harmad elején Boros Dánielnek sikerült egyenlíteni (2-2). Majd jött a gyors válasz a piros-fehérektől, és egy késletetett kiállítás közben Sárpátki újfent előnyhöz juttatta csapatát (3-2). Jimi Jalonen továbbnövelte a hazaiak góljának számát, amikor a zöld-fehérek Sarciá szabálytalansága miatt hátrányban voltak (4-2). Tovább küzdöttek azonban a mieink, és egy remek letámadás után Rasmus Kulmala lőtte be a pakkor Rinne hálójába (4-3). Fodor Szabolcs vezetőedző az utolsó percben kikérte a még rendelkezésére álló 30 másodpercet, a megbeszélés végén pedig lehívta Nagy Kristófot a pályáról, hogy hat mezőnyjátékossal tudjon támadni a csapat. Sikerült kialakítani a helyzeteket, azonban már sehogyan sem sikerült a kapuba juttatni a korongot, ezzel pedig elszállt a hosszabbítás lehősége is.

 

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, JAlonen, Bodó, Tranca, Orban. – Fejes, GYőrfy, Sárpátki, Sylvestre, Vincze P.– Kozma, Imre, Szigeti, Silló, Sándor-Székely – Csiszer, Di Diomete, Vincze G.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Kärmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala – Boros, Seregély, Bán, Low, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Kestilä, Tóth A. – Kozma, Galántai, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Sylvestre (26:22, Sárpátki), Vincze P. (38:18 EE, Bodó, Haaranen), Sárpátki (42:52, Bodó, Vincze), Jalonen (48:49 EE, Győtfy) illetve Kestilä (02:34 EE, Hrabal, Nagy G.), Boros (41:41, Kestilä, Kreisz), Kulmala (54:34, Low, Hrabal)

Kapura lövések: (13:14, 12:11, 14:14) 39:39
Védések: (13:13, 11:10, 12:12) 36:35 / 92.31% : 89.74%
Kiállítás percek: (2:2, 4:4, 2:4) 8:10
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 4:03 / 4:38
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (2 / 3) 33.33%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin