2022. november 20.
A végsőkig küzdöttünk, de ismét az éllovas BJA győzött
Férfi jégkorongcsapatunk nagyot harcolt, mégsem sikerült pontot szereznie a BJA HC ellen az Erste Ligában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a novemberi válogatott szünetről visszatérve szerdán a Magyar Kupában, majd pénteken az Erste Ligában is magabiztos győzelmet aratott Székesfehérváron a FEHA19 együttese ellen, így az alapszakasz tabellájának negyedik helyéről várhatta a toronymagasan listavezető BJA HC elleni vasárnap délutáni rangadót a Tüskecsarnokban. A mieinknek volt miért visszavágnia az immáron káposztásmegyeri székhelyű együttesnek, ugyanis néhány héttel ezelőtt 5-1-es győzelemmel távoztak otthonunkból.

Amint arról beszámoltunk, az októberi franciaországi Kontinentális Kupa-forduló után hat hazai Erste Liga-mérkőzésen elszenvedett öt vereség nem maradt következmények nélkül, közös megegyezéssel távozott csapatunkból a nyáron érkezett két svéd légiós, August Nilsson és Sebastian Kaijser, valamint az orosz Vszevolod Szorokin. A helyükre egy-egy finn támadó és védő, valamint egy rendkívül rutinos cseh bekk érkezett, akik a Fehérvár elleni mérkőzéseken már be is mutatkoztak zöld-fehér mezben.

A mai mérkőzésen a szombati edzésen apró sérülést összeszedő Boros Dániel, valamint a FEHA19 elleni pénteki meccsen szintén kisebb sérülést szenvedett Jari Sailio hiányzott a Fradi keretéből, amelybe visszatért viszont egy hónap kihagyás után a rendkívül eredményes kanadai támadó, Brayden Low.

Rangadóhoz méltóan álltak bele a felek a találkozó elején a mérkőzésbe. Az első nagy lehetőség a visszatérő Low előtt adódott, aki egy az egy ellen mehetett a vendégek kapusáva, Farkas Rolanddal szemben, ám kimaradt a ziccer. A vendégeknél viszont kijött a lépés, az Elo lövése utáni kipattanóból Schlekmann Márk megszerezte a vezetést a BJA-nak. (0-1) A harmad felénél megvolt az első kiállítás is, a mieink támadhattak emberelőnyben, ám nem sokáig, mert Farkas Simont is kiszórták. A 19. percben Farkast újra kiküldték egy rendkívül véleményes akasztás miatt, amit már-már úgy nézett ki, a szünetig ki tudunk védekezni, ám a harmad utolsó másodpercében Mirko Djumic nagy passzt kapott a kapu mögül, és nem hibázta el a lehetőséget. (0-2)

Lélektanilag a legrosszabb pillanatban jött a második gól, a mieinknek mégis sikerült felállni, és kétgólos hátrányban is nagyot harcolni a listavezető ellen. Emberhátrányban is, hiszen a második játékrészt Kozma kiállításával kezdtük, de hátrányos védekezésünk ezúttal tette a dolgát. Arany Gergely is parádézott a kapuban, kettő az egy elleni vendégkontra végén McCormick lövésénél a meccs védését mutatta be, átvetődve az ellenkező sarokra a kapáslövés után a korongért. Támadtunk, egyre több helyzetünk volt, de a hatékonyság továbbra sem jött meg. A túloldalon viszont Marva a saját alapvonala mögül telibe lőtt egy letámadó vendégjátékost, jelesül Djumicot, aki egyből továbbtette Tóth Richárdnak, az ex-ferencvárosi játékos pedig kihasználta az ajándékba kapott ziccert. (0-3)

A harmadik harmad is kiállítással kezdődött, ezúttal viszont mi támadhattunk emberelőnyben, igaz, nem használtuk ki. Sorozatosan alakították ki a zöld-fehérek a lehetőségeket, ám Tóth Adrián, Nagy Gergő, Kulmala, majd Low sem tudta mattolni Farkas Rolandot. Három perccel a vége előtt Fodor Szabolcs szokásához híven háromgólos hátrányban is lehozta kapusát, megpróbálva belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, ám nem sikerült gólt szerezni, és végül Culigin korongszerzése és indítása után McCormick vette be az üres kaput, lezárva a mérkőzést. (0-4)

Bár az eredmény ezúttal is vereség lett, játékban láthatóak voltak a jelei annak, hogy szépen lassan visszatér a jégre az elmúlt négy évben jellemző harcos, az utolsó pillanatokig küzdő Ferencváros – erre pedig lehet építeni. Folytatás kedden a Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján, hazai jégen a FEHA19 ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – BJA HC 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Kreisz, Nagy G., Tóth A. – Hrabal, Marva, Kulmala, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Galántai, Farkas S., Tóth G. – Kucsma, Low, Bán, Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
BJA HC: Farkas R. (Kornakker) – Szabó B., Pozsgai, McCormick, Galoha, Culigin – Varga K., Gőz, Schlekmann, Viikila, Elo – Uimonen, Garát Zs., Djumic, Nagy K., Tóth R. – Dóczi, Ritter, Weidemann, Molnár B. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Schlekmann (03:38, Elo, Viikila), Djumic (19:59 EE, Tóth R., Nagy K.), Tóth R. (34:33, Djumic), McCormick (58:25, Culigin)
Kapura lövések: (9:11, 8:10, 13:7) 30:28
Védések: (9:9, 9:8, 6:13) 24:30 / 85.71% : 100.00%
Kiállítás percek: (4:2, 2:0, 0:2) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 2:57 / 3:22
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin