2019. február 25.
A Vienna Capitals II a negyeddöntős ellenfél
Az MJSZ ellenfélválasztó sajtótájékoztatót tartott, a Vienna Capitals II a negyeddöntős ellenfél!

A Magyar Jégkorong Szövetségnek otthont adó budapesti Magyar Sportok Házában sajtótájékoztatót tartottak, amelynek három fő témája volt: a közelgő asztanai Divízió I/A világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi válogatott vb-felkészülési programja, az Erste Liga szezonjának értékelése a rájátszás előtt, valamint a legjobban várt programpont, az ellenfélválasztás a liga negyeddöntőjére.

A sajtótájékoztató kezdetén Egri Gergely, az MJSZ sportigazgatója elmondta, már a krasznojarszki Universiadéra a mai napon elutazó magyar egyetemi válogatott szereplése is azt szolgálja, hogy a jövőben erős utánpótlása legyen a nemzeti csapatnak (az elsősorban a Schiller-Vasas HC fiatal keretére épülő Universiade-csapatban helyet kapott az FTC-Telekom felnőtt csapatának támadója, Tóth Renátó is). Emellett ismertette a felnőtt válogatott várható világbajnoki felkészülési programját, és kiemelte, a csapat erős, A csoportos, vagy ahhoz közeli ellenfelekkel készül majd az asztanai tornára. Jarmo Tolvanen együttese Magyarországon találkozik majd a svéd, és a szlovén válogatottal, majd oda-vissza mérkőzik Lengyelországgal, végül Nagy-Britanniába utazik, ahol az elitbe éppen tavaly Budapesten feljutó házigazdák mellett a szintén feljutó Olaszországgal játszik felkészülési mérkőzést.

Ezt követően Szőke Álmos ligaelnök, majd a liga névadó főszponzora, az Erste Bank nevében Szabados Richárd, a liga alelnöke értékelte az eddig eltelt hónapokat. Kiemelték, annak ellenére, hogy az idény előtt sokan tartottak attól, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda távozásával visszaesik majd a bajnokság színvonala, sőt, esetleg lesznek olyan új csapatok, akik nem tudják végigjátszani a szezont, szerencsére egyik forgatókönyv sem következett be. Sőt, talán minden eddiginél kompetitívebb volt az Erste Liga, soha nem fordult még elő, hogy ilyen sokáig ennyi csapat versenyben álljon a rájátszásért, és az utolsó fordulókra is ekkora tétje maradjon a mérkőzéseknek a helyezéseket illetően. Szőke Álmos emellett kiemelte, az egész magyar jégkorong szempontjából fontos és örömteli, hogy két olyan tradicionális csapat, mint a Ferencváros és az Újpest, visszatértek eredmények szempontjából a tőlük a múltban megszokott, és az őket megillető előkelő helyre.

Ezután következett a sajtótájékoztató harmadik, egyben legjobban várt része, az ellenfélválasztás. A középszakasz során elért helyezések alapján sorban szólították a pulpitusra a csapatok képviselőit, így elsőként Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője lépett a közönség elé, és bejelentette, a Fradi a Vienna Capitals II ellen kívánja megvívni negyeddöntős párharcát. Ezután az Újpest képviselői bejelentették, hogy a Fehérvári Titánokat választották, a középszakaszt a harmadik helyen záró DEAC pedig a Gyergyót jelölte meg ellenfélül, így a várakozásoknak megfelelően összejött az erdélyi derbi is, Csíkszereda-Brassó párharcot rendeznek.

Az FTC-Telekom – Vienna Capitals II párharc első két mérkőzésén a pályaelőnynek megfelelően a mieink játszanak otthon, február 28-án csütörtökön és március 1-jén pénteken, míg a harmadik és negyedik mérkőzésen Bécsben lépünk jégre március 4-én hétfőn, és március 5-én kedden. Az esetleges további mérkőzések dátuma az első négy találkozó függvényében alakul, az 5-7. mérkőzések rendje pedig hazai-vendég-hazai lesz.

 

Jégkorong, Erste Liga, a negyeddöntők párosítása
FTC-Telekom – Vienna Capitals II
UTE – Fehérvári Titánok
DEAC – Gyergyói HK
Sportklub Csíkszereda – Corona Brassó

Az FTC-Telekom negyeddöntős mérkőzéseinek eddig ismert menetrendje:
FTC-Telekom – Vienna Capitals II, február 28. csütörtök, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom – Vienna Capitals II, március 1. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Vienna Capitals II – FTC-Telekom, március 4. hétfő, 17.50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3
Vienna Capitals II – FTC-Telekom, március 5. kedd, 17.50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3

 

Az ellenfélválasztási ceremónia:

Cikkajánló

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin