2022. december 27.
A Vígh Balázs Vándorkupa a tét az év utolsó derbijén
Magyar bajnok hokisainkra nagy küzdelem vár Újpesten, az év utolsó meccsén a megemlékezés is szerepet kap.

Ahogy az elmúlt években már tapasztalható volt, a decemberi Erste Liga-mérkőzések már igen kiemelt jelentőséggel bírnak a csapatok életében, hiszen ezek a találkozók nagyban befolyásolhatják a tabellán elfoglalt helyet. Az idei szezonban a növekvő energiaárak miatt, a klubokkal való egyeztetés után még inkább összesűrítette a Magyar Jégkorong Szövetség az év utolsó hónapját, hogy minden nevezett csapat gond nélkül be tudja majd fejezni a szezont. Ennek értelmében tehát ezúttal sem volt ideje pihenni csapatunknak a karácsonyi időszakban, hiszen 20-án, hazai pályán a DVTK-t fogadtuk, majd 23-án is pályára léptek a srácok Káposztásmegyeren, a jelenlegi listavezető BJA HC otthonában.

Az ünnepek után egyből munkához látott az FTC-Telekom csapata, hogy felkészüljenek a 2022-es naptári év utolsó mérkőzésére, hiszen ellenfelünk nem más lesz, mint az örök rivális UTE. A 2022/23-as idényben már szeptemberben elkezdődtek a két csapat közötti összecsapások, méghozzá hazai jégen. Az első találkozásunk alkalmával, magabiztos játékkal tudtuk otthon tartani a három pontot az 5-3-as győzelemnek köszönhetően. Egy hónappal később, ismét a Tüskecsarnokban fogadtuk a lila-fehéreket, ahol rögtön a találkozó elején sikerült eldönteni a mieinknek a mérkőzést és 3-2-re behúzni azt. Két Erste Liga-mérkőzés után a felek, akárcsak tavaly, idén is összekerültek a Magyar Kupa harmadik fordulójában, ahol már a legjobb négybe kerülés a tét. A Fradi otthonában rendezték meg a két meccses összecsapás első találkozóját, ami egy, a jégkorongban ritkán látható döntetlennel ért véget.

December elején pedig elérkezett a zöld-fehérek számára az első idegenbeli derbi is, még a válogatott szünet előtt, ami több szempontból is emlékezetesre sikerült. A találkozó elején csapatunk védője, Sarciá Antonino szenvedett komoly sérülést, ami után játékosunkat kórházba is szállították, majd még az első harmadban a játékvezetőknek a kispadon kellett rendet tenniük, aminek következménye például, hogy Fodor Szabolcs nem lehet ott a szerdai derbin. Végül szoros küzdelmet követően alul maradt csapatunk a házigazda Újpesttel szemben.

A 28-i hokiderbinek azonban ezúttal más, extra jelentősége is van. Hagyomány már, hogy 2017 óta minden év decemberében az egyik derbin a tét a Vígh Balázs Vándorkupa, amelyet a 2017 januárjában bekövetkezett tragikus veronai buszbalesetben elhunyt játékos, a Ferencváros és az Újpest egykori tagjának, Vígh Balázsnak az emlékére ajánlottak fel a jégkorongozó szülei. Az első évben az UTE csapata lett a győztes, majd zsinórban háromszor, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Ferencváros emelhette magasba a Kupát. Az előző szezonban az extra téttel bíró találkozó átkerült 2022 januárjára, ami egyben az első újévi mérkőzése is volt az FTC-Telekom gárdájának. Azonban az újpestieknek hosszabbításban sikerült felülkerekedni a Fradin és három év után elhódították a vándorkupát.

Csapatunk célja ezúttal, hogy visszahódítsa a Vígh Balázs Vándorkupát, emellett természetesen a pontok sem jönnek rosszul, amelyek a győzelemmel járnak az Erste Ligában. Nem utolsó sorban szép zárása lenne egy idegenbeli derbigyőzelem a 2022-es évnek. Hogy sikerül-e a bravúr és megszerezzük-e a vándorkupát, az szerdán 15:45-től kiderül az Újpesti Jégcsarnokban, amelet ezúttal az M4 Sport élőben közvetít.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE - FTC-Telekom
2022. december 28., szerda 15:45, Újpesti Jégcsarnok
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin