2022. január 1.
A Vígh Balázs Vándorkupa és az első hely a tét a Derbin
Hokiderbivel indul a 2022-es év, az éllovas Ferencváros a harmadik Újpestet fogadja a Tüskecsarnokban.

Kiválóan zárta a 2021-es naptári évet a Ferencváros magyar bajnoki címvédő, Szuperkupa-győztes férfi jégkorongcsapata. Az FTC-Telekom december 30-án a Tüskecsarnokban remek speciális játékkal és egy elsöprő hétperces periódussal a harmadik harmad elején magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a sereghajtó Titánok ellen, ezzel úgy fordulhatott rá 2022-re, hogy elmúlt 12 mérkőzése mindegyikén szerzett pontot, 11-et rendes játékidős győzelemmel zárt, és zsinórban hat győztes mérkőzésnél jár. Ez a teljesítmény arra is elég volt, hogy a Fradi utolérje a tabella élén a listavezető Csíkszeredát, a két csapat jelenleg úgy áll fej-fej mellett 64-64 ponttal, hogy a mieink egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A szép évzáró után úgy hozta az élet, hogy kőkemény kihívással indul az új esztendő. Január 2-án, 16.30-kor a Tüskecsarnokban ugyanis az az Újpest lesz a Ferencváros ellenfele, amelyik szintén kiváló formának örvend, zsinórban három győzelemnél jár, és 61 pontjával a tabella harmadik helyét foglalja el, mindössze három egységgel lemaradva az éllovas páros mögött. Nem kell tehát ecsetelni, hogy az alapszakasz végkimenetele szempontjából is mekkora tétje van az összecsapásnak, amellett, hogy a Derbi mindig, minden sportágban óriási presztízsértékkel bír.

A mérkőzésnek külön tétet és rangot ad, hogy a felek ezúttal az Erste Liga-pontok mellett a Vígh Balázs Vándorkupáért is küzdenek a mérkőzésen. 2017 januárja, a tragikus veronai buszbaleset óta minden évben az egyik Derbi tétje a Vígh Balázs Vándorkupa, amelyet a tragédia hokis áldozata, a pályafutása során a Ferencvárosban és az Újpestben is szerepelt Vígh Balázs emlékére ajánlottak fel az egykori játékos szülei. Az első két évben a trófeát Vígh György és felesége együtt adták át, ám sajnos 2019-ben hosszan tartó súlyos betegség után a baleset során a túlélőket az égő buszból saját élete kockáztatásával mentő testnevelő tanár édesapa is elhunyt, így az elmúlt két alkalommal Erika asszony már egyedül adta át a trófeát a győztesnek. Ami a kupa teljes történetét illeti, 2017 végén Újpesten a lila-fehérek emelhették a magasba a vándorkupát, ám azóta zsinórban három alkalommal, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is a Ferencváros lett a győztes, legutóbb 2020 decemberében Újpesten egy 6-2-es győzelemmel hódította el a serleget a Fradi.

2020 decemberében fölényes, 6-2-es győzelemnek örülhettek a Ferencváros játékosai

A cél természetesen ezúttal is a trófea otthon tartásával tisztelegni a 2017-es tragédia áldozatainak emléke előtt, de a győzelemért járó pontokra a tabellán is hatalmas szükség van. Ráadásul van is miért visszavágni a lila-fehéreknek, hiszen a legutóbbi Derbin december elején Újpesten hatalmas csata után szétlövésben ellenfelünk győzött, ez volt az eddigi utolsó vereségünk az Erste Ligában. Mindenképpen szeretnénk tehát kijavítani az egymás elleni mérleget, ezáltal pedig egy remek győzelemmel indítani az új évet 2022 első Fradi-meccsén.

Az FTC-Telekom–Újpest összecsapás vasárnap 16.30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. A mérkőzésre óriási az érdeklődés, közel telt ház várható, így mindenképpen érdemes már online elővételben megvásárolni a jegyeket az Eventim hálózatában ITT, de a helyszínen is nyitva lesz a hazai pénztár a mérkőzés előtt (a vendégszurkolók viszont kizárólag online elővételben tudnak belépőt vásárolni!) A Derbit az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom–UTE
2022. január 2. 16.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: online elővételben ITT, valamint a hazai szurkolóknak a mérkőzés előtt a Tüskecsarnok jegypénztárában
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Vereséggel kezdtük az erdélyi túrát

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re kapott ki a Sportklub Csíkszereda otthonában.

Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón

Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Jégkorong MK Final Four: indul a jegyértékesítés!

Január 22-e és 23-a között Székesfehérváron rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.

Megérkeztünk Csíkszeredába!

Magyar bajnok hokisaink szerencsésen megérkeztek hárommeccses erdélyi túrájuk helyszínére – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most