2021. december 6.
Ajándék Mikulás napján: kiütéses siker a csúcsrangadón!
Férfi jégkorongozóink hatalmas, 6-0-s győzelmet arattak a listavezető Csíkszereda ellen a Tüskecsarnokban.

Ritkán fordul elő bármilyen sportág bármelyik bajnokságában, hogy a tabella aktuális első három helyezettjének mindegyike öt napon belül játsszon egymás ellen mérkőzést. A jégkorong Erste Ligában ez is megtörtént, a második helyen álló Újpest ugyanis csütörtök este a listavezető Csíkszeredát, majd szombaton a jelenleg harmadik Ferencvárost fogadta, míg hétfőn a Mikulás-napi rangadón a Sportklub a Tüskecsarnokba látogatott a Ferencváros vendégeként. A mérkőzés előtt az FTC-Telekom kilenc ponttal volt lemaradva a Csíkszereda, és öttel az Újpest mögött, ám előbbinél kettő, utóbbinál egy mérkőzéssel játszott kevesebbet, így kijelenthető volt, hogy a Fradi azért küzdött, hogy egy győzelemmel versenyben maradjon az alapszakasz első helyéért vívott harcban.

Ferencvárosi oldalon továbbra sem volt bevethető Nagy Kristóf és Sarcia Antonino, valamint ezúttal az Újpest ellen sérülést szenvedő Juhani Tamminen is hiányzott, így a megszokottól kissé eltérő sorokkal kellett felvennie a harcot Fodor Szabolcs együttesének, míg a csíkszeredaiaknál 18 fős meccskerettel tudták felvenni a versenyt a négymeccses magyarországi túrájuk utolsó összecsapását játszó vendégek.

Ferencvárosi helyzettel kezdődött a mérkőzés, Kärmeniemi korongja után az ezúttal ismét közös sorban szereplő Tóth-testvérpár veszélyeztetett, majd egy vendég kontrából megvolt Arany Gergely első nagyobb védése is, ezt leszámítva viszont az első percek picit csendesebb, tapogatózóbb játékkal teltek. Ebből az 5. percben billent ki a mérkőzés, amikor Beczét állították ki magas bot miatt, ezt pedig hamar kihasználta a Ferencváros: Nagy Gergő korcsolyázott be a harmadba, nem zártak össze előtte elég határozottan, kapitányunk így középről a hálóba lőtt, gyorsan megvolt a vezetés! (1-0) A csíkiak a kapott gól után felpörgették a mérkőzést, de a mieink is határozottan beleálltak a találkozóba, így a szezon eddigi egyik legjobb, legizgalmasabb meccse alakult ki a jégen, igazi oda-vissza játék zajlott, nagy tempóval és mindkét oldalon folyamatosan érkező helyzetekkel. Az egyik oldalon Adorján védett hatalmasat spárgázva Tóth Gergő közeli ziccerénél, majd egy gyors kontra után Arany védett hatalmasat. Összességében inkább a ferencvárosi helyzetek voltak veszélyesebbek, és a mieink találták el többször a kaput is, de újabb gólig nem sikerült eljutni, egy kettő az egy elleni meglódulásnál Kulmala tökéletes passzából Pavuk a keresztvasat bombázta telibe. A harmad felénél néhány perc technikai szünet következett egy megrepedt palánkelem miatt, de a kényszerszünet nem törte meg a csapatok lendületét, folytatódott a rendkívül izgalmas oda-vissza játék. Pavuk és Kuljas keltek birokra egymással, repültek az ütők és a kesztyűk is, de még az ökölpárbaj előtt közbeléptek a játékvezetők, így a két játékos megúszta két-két perccel. A 12. percben már Kóger hibája után a Szereda jöhetett emberelőnyben, ám a liga második legjobb emberhátrányos védekezése ezúttal is remekül dolgozott, lehoztuk a hátrányt kapott gól nélkül. A 19. percben aztán Szkacskov találta el Tóth Adrián arcát, aki megúszta az esetet egy kisebb sérüléssel, de folytatni tudta a játékot, a csíkiak házi pontkirálya viszont nem úszta meg két perc nélkül, ahogy csapata sem gól nélkül! Ezúttal felállt a szeredai harmadban a Fradi, Nagy Gergő kapta az alapvonalnál Kulmalától a korongot, majd tökéletes ütemben passzolt a kapu előtt keresztbe a túloldalon érkező Somogyi Balázshoz, aki a hálóba vágta a Fradi mai második emberelőnyös gólját! (2-0) Kóger kapott még egy kiállítást a harmad végén, így közel másfél perc áthúzódó vendég emberelőnnyel folytatódott a mérkőzés a második húsz percben.

Az áthúzódó előnyben is a Ferencvárosé volt a legnagyobb helyzet, Fowlie és Nagy Gergő léptek ki egy kontrával, kapitányunk lövés helyett tanárian tette vissza a korongot, kanadai támadónk azonban ziccerben az oldalhálóba vágta a passzt. Kivédekeztük az emberhátrányt, de ezúttal öt az öt ellen is maradt támadásban a Csíkszereda, a következő percek egyértelmű vendégfölényben teltek. Kuljas jelentkezett egy bombával, Arany fogta, majd Sofron és Péter próbálkozásainál is hárított. Gyenyisz Kuljas igazolta, hogy a világ egyik legnagyobb lövése az övé, egy még az előzőnél is nagyobb bombát eresztett meg a kékről, a korong az oldalsó és a keresztvason is megpattant, de végül kifelé vágódott. Hiába tette a nyomást a ferencvárosi kapura a Csíkszereda, gólt ismét a Fradi tudott szerezni, egy kontra végén Somogyi tálalt tanárian jobbról a túloldalon érkező Hajós elé, aki kihasználta a ziccert! (3-0) Egy perccel később Kärmeniemit szórták ki a játékvezetők, talán ebben az emberelőnyben tette a Csíkszereda az eddigi legnagyobb nyomást a ferencvárosi harmadra, ám a védelem és Arany remekül dolgozott, kapusunk egy alkalommal másodperceken belül háromszor is nagyot védett. Egy vendég indítás után Hegyi Ádám csúszott el az ellenfél támadójával együtt egyenesen a hazai kapuvas tövébe, és a bokáját fájlalva, társai segítségével hagyta el a jeget – a második harmadban őt már nem láthattuk, a harmadikban viszont bekötözött bokával is megpróbálta a visszatérést. Nem sokkal később Galántai és Farkas Simon ugrottak ki egy kontrával, utóbbi lőtt, Adorján védett. A túloldalon is voltak még helyzetek, de továbbra is tanárian védekeztünk. Két percet négy a négy ellen töltöttek a csapatok, miután Seregély akasztotta Kubátot, de a vendégek játékosa akkorát homorított esés közben, hogy színészkedésért ő is kapott két percet. Gól viszont már nem született, így hiába a szeredai fölény a második harmadban, gólt a mieink szereztek ismét.

A harmadik harmad hasonlóan folytatódott, mint ahogyan a második véget ért. A vendégek megpróbáltak minél több lehetőséget kialakítani a kapunk előterében, de nem sikerült túljárniuk a mai napon is ihletett formában védő Arany eszén. Élesedtek a párharcok, előbb Tóth Adrián maradt a jégen a csíki kapu mögött, majd Kärmeniemire esett rá Sofron egy lövés után, miután védőnk ráadásul blokkolta a kemény lövést, de szerencsére mindketten folytatni tudták. A 45. percben Fowlie-t szórták ki, majd némi közjáték következett, miután az eredményjelző nemes egyszerűséggel megállt, majd felmondta a szolgálatot. Néhány másodpercig álló órával, majd fekete kijelzővel ment tovább a meccs, majd a sporik megállították a játékot, a zsűri pedig végül kimatekozta, hol áll a meccsóra az újraindítás után. A közjáték a Csíkszeredát zavarta meg jobban, akiknek megtört a lendületük, és ezt az emberelőnyt, valamint a következőt három perccel később Kóger újabb hibájánál is elpackázták. Sőt, ezúttal Nagy Gergő és Fowlie ismét kilépett, és ezúttal kanadai támadónk befejezte az emberhátrányos akciót góllal, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket. (4-0) Innen már érződött, hogy elvesztette a hitét a Csíkszereda, sőt, Tóth Gergő lőhette volna meg az ötödiket, ám Adorján ismét nagyot védett visszavetődve az ellentétes sarokra. Az 55. percben viszont már tehetetlen volt, Roczanov tette kapura távolról a korongot, amibe Farkas Simon beleért, így került a hálóba a pakk. A vendégek magas botot reklamáltak, a játékvezetők videózás után azonban megadták a gólt. (5-0) Még ezzel sem volt vége, az 56. percben Fowlie szólózott kapuig jobbról, majd a kipattanót Tóth Gergő közelről helyezte a hálóba, teljessé téve a kiütést. (6-0)

A Ferencváros a szombati szétlövéses Derbi-vereség ellenére erőt tudott meríteni az ott mutatott jó játékból, és kiváló helyzetkihasználással valamint átlagon felüli speciális játékkal egy sok nézős, kiváló hangulatú találkozón kiütéses győzelmet aratott a nagy rivális, listavezető Csíkszereda ellen megörvendeztetve a szépszámú szurkolótábort, ezzel a Fradi vesztett pontok tekintetében utolérte ellenfelét. Ahhoz, hogy érvényt tudjunk szerezni ennek, a válogatott szünet előtt még pénteken Debrecenben is be kell gyűjteni a pontokat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Kärmeniemi, Boros, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Seregély, McFadden, Fowlie, Tóth A., Tóth G. – Hegyi, Bohunicky, Kóger, Hajós, Somogyi – Komáromy, Bán, Galántai, Farkas S., Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Sportklub Csíkszereda: Adorján (Szamankov) – Papp Sz., Kuljas, Szkacskov, Stach, Fodor Cs. – Kubat, Salló, Sofron, Péter B., Becze – Gecse H., Láday, Reisz, Rokaly N., Rokaly Sz. – Farkas T. Vezetőedző: Rico Rossi.
Gólok: Nagy G. (04:36, EE, Somogyi, McFadden), Somogyi (18:37, EE, Nagy G., Kulmala), Hajós (28:38, Somogyi, Hegyi), Fowlie (47:59, EH, Nagy G.), Farkas S. (54:31, Roczanov, Galántai), Tóth G. (55:25, Fowlie, Tóth A.)
Kapura lövések: (17:9, 9:21, 14:14) 40:44
Védések: (9:15, 21:8, 14:11) 44:34 / 100.00% : 85.00%
Kiállítás percek: (6:6, 6:2, 4:0) 16:8
Emberelőny kihasználás: (2 / 2) 100.00% / (7 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 0:53 / 12:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 7) 100.00% / (2 / 2) 0.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin